Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Koledzy potrzebuję kupić odtwarzacz sieciowy bez dysku.. Mam postawiony serwer sieciowy synology ds 212, który udostępnia mi filmy i muzę do każdego urządzenia w domu.. Tam gdzie przeważnie oglądamy filmy wisi plazma panasonica, która już chyba nie do końca radzi sobie z niektórymi formatami.. coś tam oglądałem, ale zgłupiałem. mogę przeznaczyć 2000zł

Napisano

2000zł na odtwarzacz sieciowy?

Proste odtwarzacze na procku realteka kosztują kilka stówek.  Lepsze z 4k juz około 1000zł.

Był test na stronach zagranicznych takich odtwarzaczy.  Kiedyś przeglądałem. I kupiłem Dune solo lite. W tej cenie ciężko o lepszy. Zależy od twoich preferencji.

Ja mam qnapa i ogladam po kablu. Idzie extra.

Napisano (edytowany)

To cos z szybkim prockiem. Dune solo lite to nowoczesny odtwarzacz. Kiedys mialem popcorn hour i troche mulil do tego czasami sie zawieszal.  Również nie nadawal sie do podlaczenia do serwera nas. 

Co innego dune solo.  99% filmow 1080 odtwarza normalnie przy podlaczeniu do servera nas kablem. 

Czasami uzywane mozna dostac w dobrej cenie. Ale zwroc uwage czy maja pl menu. Niektore sa sprowadzane bez pl jezyka

Edytowano przez modelarz01
Napisano (edytowany)

moderlarz01 masz rację w 100%...biorę na pewno Dune z obsługą 4K.. Zdecydowanie Dune HD Solo Lite koszt 770 zł. Koszt starego modelu ze sklepu RMS to 1029zł. albo doradzamy, albo wciskamy g...o. 

Przechwytywaniemmmm.PNG

Edytowano przez Gołąb
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, venom200 napisał:

Himedia Q10 ma nawet tajnego DACa na pokładzie.

dokładnie.

Zależy do jakiego sprzętu będzie podłączony.

Ja zawsze miałem odtwarzacze z prockiem sigma i jakoś nie mam przekonania do tych nowych HiSilicon itp ,które obsługują androida i takie tam. Nie wspomnę o realteku bo do 2016-2017 zawsze przegrywał ze SIGMĄ. Teraz się zrównały ale i tak chyba realtek nieco odstaje.

Edytowano przez modelarz01
Napisano

Strasznie sie zapędziliście z tymi osądami. Nie zwróciłem uwagi, że tam nie ma 4K. Wybrałem najtańszy, który jest od ręki i tyle. A mamy go od ręki, bo zrobiliśmy na nim kilka instalacji i klienci są zadowoleni. Czasami lepiej mieć coś co po prostu działa, niż działa na papierze. 

Mamy też na stanie z 4K, ale nie mam informacji o jego niezadowodnosci. Nie ma też zaprzyjaźnionych klientów, których można by o to zapytać, bo w taki sposób polecamy sprzęt, wbrew sugestion niektórych osób

https://sklep.rms.pl/dune-hd-solo-4k-odtwarzacz-sieciowy-hdd-z-wi-fi-i-tunerem-dvb-t-t2

Napisano
13 minut temu, rms.pl napisał:

Strasznie sie zapędziliście z tymi osądami. Nie zwróciłem uwagi, że tam nie ma 4K. Wybrałem najtańszy, który jest od ręki i tyle. A mamy go od ręki, bo zrobiliśmy na nim kilka instalacji i klienci są zadowoleni. Czasami lepiej mieć coś co po prostu działa, niż działa na papierze. 

Mamy też na stanie z 4K, ale nie mam informacji o jego niezadowodnosci. Nie ma też zaprzyjaźnionych klientów, których można by o to zapytać, bo w taki sposób polecamy sprzęt, wbrew sugestion niektórych osób

https://sklep.rms.pl/dune-hd-solo-4k-odtwarzacz-sieciowy-hdd-z-wi-fi-i-tunerem-dvb-t-t2

W takim razie od siebie polecam najtanszy z" solo" lite od dune. Plynnosc, szybkosc. Glownie odtwarzam filmy 1080. Filmy 4k czasami sie tna ale nie wszystkie. Ostatnio mialem szeregowca rayana 80gb w 4k to sie tnie rowniez na 4rdzeniowym procesorze i szybka kmgraficzna na komputerze stacjonarnym. Czasami to wina kodekow lub samego filmu, a nie sprzetu

Napisano

Mam potwierdzenie, że ten w wersji bez lite jest ok. Dział handlowy potwierdzil, że miał kilku klientów, którzy kupili to urządzenie tylko z myślą o 4K i żaden nie miał uwag do działania. Ten z Lite nie jest mi znany. 

Napisano (edytowany)
4 godziny temu, rms.pl napisał:

Mam potwierdzenie, że ten w wersji bez lite jest ok. Dział handlowy potwierdzil, że miał kilku klientów, którzy kupili to urządzenie tylko z myślą o 4K i żaden nie miał uwag do działania. Ten z Lite nie jest mi znany. 

Dziękuje za pomoc.. Padło na Dune HD Lite.. Będę w piątek  u kolegów ul. P.O.W w Łodzi po kabelki to od razu zapytam się o ten odtwarzacz.. 

Edytowano przez Gołąb