Wooke Napisano 25 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2018 Tak jak w temacie Monitory czy podlogowe?Co polecacie?3.47x4.48m Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Dzień dobry. Obydwie konstrukcje dobrze sprawdzą się w pomieszczeniu 15m2, natomiast przeglądając modele podłogowe, należy brać tylko te najmniejsze wersje. Podaj proszę trochę więcej szczegółów - z jakim sprzętem nowe kolumny będą pracowały, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie poszukujesz kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 26 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 1. Rock 2.yamaha wxa—503 kolumny do 1500zlWysłane z mojego SGP512 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Te altusy. Taaaaak To będzie to. Jazgot. Ale szklanki będą drgały. A bas będzie odczuwalny na klacie. Miodek na sylwestra ze Sławomirem. 3. Kup kolumny używane. Podlogowki. Bo na dobre monitory braknie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 26 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Jestem otwarty mogę zawsze wydać więcej x2 np jeśli to coś pomoże? Nie wiem ile muszę myślałem że tyle wystarczy?Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Za 3 k kupisz fajnego monitory. Głównie używane. Ale tu już wybór będzie. Ale to co ? Chcesz fajne kolumny czy altusy do łupania? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 26 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Zdjęcie było pogladowe tylko wybacz może powinienem był dać inne foto Jezu nie wiem ile mam wydaćŻeby było dobrze każdy mi sugeruje co innego Jeden kolumny za 700zl ze jest okA drugi kolega za 13k i dopiero będzie dobrzeSa jedne kolumny ktore mi się podobaja ale ta cena to chyba pomyłka Chce zapłacić możliwie malo ale żeby było dobrze tylko nie znam kwoty może to jest 4k szukam odp. Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Magnat quantum 1009s ma akurat wybitny stosunek cena jakość. Martin Logan mniej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 26 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 1 godzinę temu, Wooke napisał: Zdjęcie było pogladowe tylko wybacz może powinienem był dać inne foto Jezu nie wiem ile mam wydać Żeby było dobrze każdy mi sugeruje co innego To logiczne, bo dla każdego gdzie indziej jest ta "granica" Może warto wyjść z domu i odwiedzić jakiś porządny sklep audio i trochę posłuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 26 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Bardzo boję się że to się skończy katastrofa finansową i dużym kredytem ;( Te mi się bardzo podobaja Konstrukcja: 3-drożna, bass reflex, triple bassWyposażenie: prz. niskotonowy 3 x 200 mm, prz. nisko-średniotonowy 2 x 170 mm, prz. wysokotonowy 1 x 30 mmObciążalność (RMS/max.): 400/700 WImpedancja: 4 – 8 OhmPasmo przenoszenia: 16 – 75.000 HzCzęstotliwość zwrotnicy: 200 Hz / 2900 HzRekomendowana moc wzmacniacza: > 35 WSprawność (1 W/1 m): 94 dBWymiary (szer. x wys. x gł.): 313 x 1410 x 465 mmWysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2018 To jest model quantum signature. Mieliśmy ten model na ekspozycji dosc długo. Kolumny potrzebują mega porządnego wzmacniacza. A do 15m to samobójstwo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 27 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2018 No to wracając do tematu na jaki model powinienem się zdecydować tak żeby nie zrobić sobie krzywdy bo akurat w tym modelu podoba mi się pasmo przenoszeniaWysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2018 29 minut temu, Wooke napisał: No to wracając do tematu na jaki model powinienem się zdecydować tak żeby nie zrobić sobie krzywdy bo akurat w tym modelu podoba mi się pasmo przenoszenia Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka https://www.dynavoice.se/en/artiklar/definition-df-5.html patrz jakie tutaj fajne pasmo przenoszenia tylko ,że basik taki "pierdzioszkowaty" 50Hz-20kHz wystarczy przy 0 spadku dB + średnica przetwornika też robi różnicę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2018 DF5 są takie sobie. 6tki już ok. Ale z tego co kojarzę to one wyszły?/ wychodzą już z Polski. Do Twojego metrażu z podstawkowych Monitor Audio Silver 100. Z podłogowych Magnat Quantum ale 725. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 29 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2018 6 ohm kolumny czy takich unikać jak ognia?????? Czy szukać wzmaga na 6 ohm???? Wysłane z mojego Lenovo TB-X704F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 29 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2018 Nie ma problemu z 6ohm jak wzmacniacz, mówię o tych współczesnych, przyjmuje 4-8 to podłączasz i wszystko gra bez problemu. Mało tego niektóre firmy jak np. Cyrus podają moc wzmacniacza dla 6 ohm. Pomijając 4 i 8 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2018 6 omowa kolumna to raczej bardzo dobra kolumna do wysterowania. Idealna to 8ka. Ale 99% tych co piszę że są 8kami są właśnie 6tkami lub 4kami nawet Od takie widzi mi się na papierku. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 29 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2018 7 godzin temu, S4Home napisał: Od takie widzi mi się na papierku. Trudno się nie zgodzić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 29 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2018 (edytowany) Proponuję kupić jakieś sprawdzone używane kolumny w dobrym stanie i cenie, tzw "pewniaki" i posłuchać jakiś czas. Jeśli nie będziesz zadowolony to odsprzedasz bez straty. Takich różnych popularnych modeli jest sporo, na które na pewno znajdziesz chętnego w razie sprzedaży. Zakup nowych to strzał w stopę przy braku znajomości i słuchania czegokolwiek. Takie sprawdzone kolumny podłogowe, nie za wielkie - w różnych budżetach (w zależności od stanu) to np Tannoy M4 lub R2 (ok 1 tys), z trochę droższych (ok 1500) Tannoy R3, Dali 450, Dynaudio Audience 60, Rega Jura, ok 2000-2500 - Klipsch RF62, Infinity Kappa 6.2, Monitor Audio RS6 lub RX6. Wszystkie grają inaczej, w zależności co kto lubi, czy szybki, ostry czy łagodny, ciepły dźwięk czy coś pośrodku. Jeśli nie używki to koniecznie idź na odsłuch. A głupimi danymi technicznymi się nie przejmuj, jedni producenci podają je uczciwie, a inni oszukują (np Magnat czy Heco) Edytowano 29 grudnia 2018 przez don 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2018 (edytowany) Jest to sensowna wypowiedź. Choć większość sklepów proponuje odsłuch przed zakupem we własnym domu. To może bardzo pomóc, jeśli się wahamy. Natomiast w tych czasach co raz mniej ludzi dba o sprzęt, co mnie osobiście zniechęca do takich zakupów. Edytowano 29 grudnia 2018 przez Miras23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 30 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Monitor Audio Silver 6 -ParametryMONITOR AUDIO Silver 6Produkowany TakMoc [W] 150Wymiary [cm]* 93,5 x 18,5 x 27,5*Rodzaj głośników WEfektywność [dB] 86Impedancja (Ω)** 6* Wymiary: wys./szer./gł.** W przypadku urządzeń testowanych w AUDIO wartość mierzonaI co teraz jak mają niby 8?????? Ohm?????Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka PYLON AUDIODiamond 25ParametryPYLON AUDIO Diamond 25Produkowany TakMoc [W] 100Wymiary [cm]* 94 x 16,5 x29Rodzaj głośników WEfektywność [dB] 86Impedancja (Ω)** 4* Wymiary: wys./szer./gł.** W przypadku urządzeń testowanych w AUDIO wartość mierzonaI co wybrać?Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka No to które ????? Dylemat to mam Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Dla mnie odpowiedź jest tu jednoznaczna. Bierz Pylony. Dla mnie podkreślam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 30 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Może zmienię trochę temat ale to mój wątek więc chyba mogę Szukam porządnego odtwarzacza sieciowego razem z dacTylko żeby był szybki żebym się nie musiał denerwowaćSzukam możliwie jakiś taniej opcji powiedzmy do 3000 zł ale jeżeli trzeba dać więcej to też dawajcie znać Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka OkWysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka OkWysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 30 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Od 19 grudnia używam Bluesound Node 2i oprogramowanie i szybkość działania to jego bardzo mocna strona. Podobnie jak Ty tez nie lubię jak coś robi łaskę zamiast działać. Kilku odtwarzaczy sieciowych używałem i ten jest bardzo szybki, polecam sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 30 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Onkyo NS-6130https://www.q21.pl/onkyo-ns-6130.htmlA może warto? Wysłane z mojego Lenovo TB-X704F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts