T Z6 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Z tv raczej trudno sie spodziewać jakosci podobnej do streamera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 13 minut temu, dzin_z_butelki napisał: WiiM Mini po aux A próbowałeś po optyku? Wtedy zagra z daca Magnata bo ponoć ten w wiim nie ma dobrych opini, więc może być jeszcze lepiej. Powinieneś sprawdzić czy usłyszysz różnicę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Dnia 4.02.2023 o 09:44, abek613 napisał: A więc ściągnąłem parę przykładowych plików z neta i u mnie działa natomiast w ustawieniach windows dzwieku(magnat 780) należy ustawić że aplikacje mają wyłączność a następnie w foobar2000 preference-output asio magnat 780. Odinstalowałem też asio4all bo się wg mnie gryzło z tym magnatowym(zresztą im mniej syfu tym lepiej) Update: niby asio I wasapi ma grać tak samo a nie gra. Wasapi środek jest wycofany, asio ogólnie dużo lepiej ale jakoś mi się zlewa w papkę dzwieku. Czy ktoś mógłby przypomnieć jak ustawić ASIO Magnat MR780? Po nowym wgraniu futbara zginęła mi ta opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Foobar nie ma asio sam z siebie, potrzebna wtyczka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Strona magnat (niemiecka najlepiej mozna przez google) - wyszukujesz mr780 - download - tam masz sterownik asio -instalujesz i masz do wyboru w foobar. To wszystko. Strona magnat (niemiecka najlepiej mozna przez google) - wyszukujesz mr780 - download - tam masz sterownik asio -instalujesz i masz do wyboru w foobar. To wszystko. Lub masz tu.Magnat_MR780_USBAudio_v5.50.0_2022-09-08_setup.rar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 1 godzinę temu, abek613 napisał: tam masz sterownik asio -instalujesz i masz do wyboru w foobar. To wszystko. No właśnie nie mogę zainstalować: W footbar wybieram - preferences - components - instal - wybieram katalog gdzie zainstalował się magnat i nie mogę wybrać żadnego pliku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Najlepiej jakby ktoś podał jaki plik należy załadować - footbar mi żadnego nie znajduje. Najlepiej jakby ktoś podał jaki plik należy załadować - footbar mi żadnego nie znajduje. Ani w katalogu z instalką Magnata ani tam gdzie zainstalował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Już to rozgryzłem Zainstalowałem najpierw: foo_out_asio ze strony poniżej: Załadowałem w Footbar I potem mogłem już wybrać: No i jest: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Heh no czyli nie miales asio w foobarze:) fajne że już masz. Daj znać jak Twoje odczucia co do dźwięku, wg mnie gra inaczej niż wasapi. No i wywal asio4all. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Nie pisałem że mam asio tylko nie wiedziałem co zrobić żeby mieć. A czemu wywalić asio4all? Czy nie jest tak że sam wybieram co ma grać? Jak wybieram asio magnat to chyba właśnie ten gra. Z drugiej strony co za różnica Czy wasapi czy asio jak i to o to ma być bitperfect? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Nie miales asio w foobarze po nowej instalacji, bo ta wtyczka nie jest w standardzie. Nie ma potrzeby wywalac asio4all, ani to nie narusza natywnych sterownikow asio, ani tez nie wplywa na wasapi. Wasapi w trybie exclusive, czyli wtyczka o ktorej mowa dla foobara, daje tak samo nienaruszony stream audio, jak asio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Jest różnica między wasapi a asio, ja ją slysze. Co do asio4all, im mniej procesów, programów jest na windowsie tym lepiej dla audio. Mój praktycznie został ogolony z wszystkiego co możliwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Pytanie. Zauwazylem ze moj Magnat wlaczony lekko buczy z lewej strony (muzyka nie leci, po prostu jest wlaczony). Nie wiem czy buczal wczesniej, wydaje mi sie ze nie. Czy ktos tak jeszcze ma? Czy to podstawa do reklamacji. Szczerze nie lubie gdy mi sprzet buczy a sluch mam taki ze komara w pokoju obok nie raz uslysze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Lampy do wymiany. Przerabiałem to. Reklamować i przyślą parę nowych lamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 7 minut temu, Ace2 napisał: Lampy do wymiany. Przerabiałem to. Reklamować i przyślą parę nowych lamp. ale przez lampy buczy z lewej strony (lampy sa z prawej patrzac z przodu). Jak to argumentowales/as, ze buczy czy jak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Ale buczy Magnat czy z głośników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Buczało mi w lewym, nawet nie dyskutowali i od razu , że lampy. Przysłali a ja i tak wymieniłem angielskie a chińskie poszły na pułke. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Magnat buczy w lewej czesci, nie z glosnikow (Pylon Opal23) . Lewa czesc patrzac od frontu czyli tam gdzie wlacznik. Lampy sa z prawej. Magnat ma moze pol roku i jest na gwarancji. wymienilbym sam na ECC81 MULLARD ale strace gwarancje. Wiec niech wymieniaja na gwarancji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Wymienić idzie bez utraty. Nie ma plomb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 @Ace2 dzieki wielkie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbar Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 Jeszcze na temat lamp słów kilka. W moim Magnat Mr780 grają JJ Elektronics od ponad 23 miesięcy. Grają po średnio 10 godzin dziennie i zauważyłem, że dźwięk zaczyna tracić na jakości. Stał się jakby przytłumiony. Głębia i dynamika jest coraz mniejsza. Osłabły wysokie i pojawiło się dużo więcej niskich. Pewnie lampy zbliżają się do granic swych życiowych możliwości. Z związku z tym zastanawiam się na jakie lampy je wymienić. Ze względu stosunek jakość cena - myślę o Pasvane 12at7. Tylko które? Są dostępne w wersji Treasure mk II i wersji Art. Nie wiem czym się różnią. Treasure to chyba starsza wersja, budzi jednak z pozoru większe zaufanie ze względu na opakowanie i załączone wyniki pomiarów. Myślałem też o Haltronach - brandowanych Brimar 6060. Ale to chyba przerost formy nad treścią. Są ponad dwukrotnie droższe i podobno mają nie najlepszy dół. Te JJ, których używam dotąd, przez długi czas brzmiały bez zarzutu. Pasvane podobno mają dość krótki okres życia. Tak więc liczę na uwagi bardziej doświadczonych w tym względzie Forumowiczów. Pozdrawiam wzystkich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 A czemu nie brytyjskie Mullardy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 A ile oryginał kosztuje ? Na poziomie nie szmelc Albo, jakiś ruski brandowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 Dostępne tylko eBay i pisałem brytyjskie a nie ruskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 1 godzinę temu, marbar napisał: W moim Magnat Mr780 grają JJ Elektronics od ponad 23 miesięcy To dwa lata i wymiana lamp? To raczej chyba tak nie powinno być. Ktoś się jeszcze z tym spotkał w swoim Magnacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts