Palmos Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja Dnia 25.01.2024 o 21:50, klavikort napisał: Gram na mullardach Nie wiem czy jeszcze grasz na Magnacie ale dowiedziałem się, że te Mullardy na których gramy (bo mamy mieliśmy takie same) to niestety nie są oryginalne - choć niezłe jak za tą cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja 5 minut temu, Palmos napisał: Nie wiem czy jeszcze grasz na Magnacie ale dowiedziałem się, że te Mullardy na których gramy (bo mamy mieliśmy takie same) to niestety nie są oryginalne - choć niezłe jak za tą cenę. Hmm, to nieźle, że potrafią podrabiać/postarzać tak lampy. W życiu bym nie powiedział, że to jakieś współczesne podróby. Słucham jeszcze Magnata, ale mam świadomość, że to nie jest HI-level. Tzn przed wizytą na AVS w Wawie wydawało się że nie jest źle, ale po powrocie usłyszałem czego mu jeszcze brakuje. Tzn na pewno nie ma tragedii w kwestii barwy, bo jak dla mnie bas, średnica i wysokie są ok, natomiast wszystko inne (separacja instrumentów, scena itd) to już by wymagało poprawy. A na jakiej lampie teraz grasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja Trafiły mi się lampy Siemensa z epoki. Sprzedającemu wysłałem link do aukcji z Mullardami z ebaya co mamy i od razu poznał że to podróbki (nawet napisał mi jak rozpoznał). No i choć te Mullardy wcale nie grały źle (na pewno lepiej od fabrycznych JJ) i myślałem, że z Magnata więcej się nie da wycisnąć to Siemensy pokazały, że jednak się da, więc polecam spróbować - może podpasuje. Nie ukrywam że kolega @Rega bardzo mi pomógł naprowadzając mnie na trop czego szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja (edytowany) Kolego @Palmos - przesadzasz. Nie ma tu żadnej mojej zasługi. A o Mullardach pisałem nie raz i nie dwa. Trzeba uważać. Obecnie w sprzedaży za ,,dobrą,, cenę są głównie Mullardy made in Rossja, mające z oryginalnymi Mullardami wspólną jedynie nazwę i nadruk. I co ciekawe sa dostępne w sklepach na terenie GB. Za kilkanaście GBP. I aby się lepiej sprzedawały mają też nadruk Made in Great Britain lub British Made. Jakościowo nie są one najgorsze, ale to jednak nie jest brzmienie Mullarda, a raczej bardziej przypomina EH. Pozdrawiam lampowców. Edytowano 28 maja przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja 18 godzin temu, Palmos napisał: Trafiły mi się lampy Siemensa z epoki. Sprzedającemu wysłałem link do aukcji z Mullardami z ebaya co mamy i od razu poznał że to podróbki (nawet napisał mi jak rozpoznał). No i choć te Mullardy wcale nie grały źle (na pewno lepiej od fabrycznych JJ) i myślałem, że z Magnata więcej się nie da wycisnąć to Siemensy pokazały, że jednak się da, więc polecam spróbować - może podpasuje. Nie ukrywam że kolega @Rega bardzo mi pomógł naprowadzając mnie na trop czego szukać. Mi brakowało dobrej sceny takiej szerokiej i wyraznej separacji kanałów.I stereofonia tez nie byla zbyt dobra.Po wymianie na lampy Psvane bylo troszke lepiej ale i tak daleko do tego czego oczekiwalem.Wkoncu Magnata sprzedałem.Bez zewnetrznego daca bylo tez u mnie za malo niskich tonów.To wszystko znalazłem w Denonie 1600.Ale tak sobie teraz mysle, ze moze moje lampy tez byly podrabiane.I byc moze gdybym dał Magnatowi jeszcze szanse na lampy ze sprawdzonego źródła to kto wie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja Może tak a może nie . Jak to mówią , Polak mądry po szkodzie 😉. Wiele razy ktoś w temacie sugerował że nie wszystkie lampy tu omawiane są oryginałem , no ale nikt chyba do siebie tego nie brał 🤷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja Tak czy siak...ja ze zmiany wzmacniacza jestem zadowolony i lampy beda mnie interesowały gdy kiedys przejde na pelny lampowiec😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja 16 godzin temu, Rega napisał: Kolego @Palmos - przesadzasz Dobra, dobra. Ja wiem swoje 🤝 2 godziny temu, T Z6 napisał: Mi brakowało dobrej sceny takiej szerokiej i wyraznej separacji kanałów.I stereofonia tez nie byla zbyt dobra. Tu się u mnie poprawiło. 2 godziny temu, T Z6 napisał: bylo tez u mnie za malo niskich tonów Tu u mnie jest sytuacja odwrotna. Basów mam za dużo i chciałem, żeby lamy trochę utemperowały niskie tony. Nie do końca to się udało, ale na szczęście w Magnacie jest pokrętło do regulacji tego pasma które obecnie mam ustawione na godz. 10.00, a i tak niekiedy muszę zmniejszać. 2 godziny temu, T Z6 napisał: Magnata sprzedałem 2 godziny temu, T Z6 napisał: enonie 1600.Ale tak sobie teraz mysle, ze moze moje lampy tez byly podrabiane.I byc moze gdybym dał Magnatowi jeszcze szanse na lampy ze sprawdzonego źródła to kto wie.... Nie, nie. Na razie sprzedaż Magnata mi nie grozi, bo zabawa lampami daje niezłe efekty i myślę że się jeszcze nie skończyła, tylko szkoda, że ich wymiana taka upierdliwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja Dlatego mysle nad wzmacniaczem lampowym.Tam wymiana lamp to zaden problem.Aby tylko wlozyc prawidłowe😁. Oczywiscie jako drugi system. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja (edytowany) A ja ciekaw jestem tej metodologii rozpoznania, że te Mullardy ze sklepu Langrex to podróby. Mają konto na Ebay i mnóstwo innych modeli lamp i jakoś nigdy nie spotkałem się z komentarzami (a mają ich setki albo i tysiące), że to fake. 3 razy kupowałem u nich różne lampy , dwa razy dla siebie i raz przysługa dla kogoś z tego wątku. Edytowano 29 maja przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja (edytowany) Też jestem ciekaw jak to rozpoznają. Możliwe , że po budowie wewnętrznej. Mullardy to jeszcze ,,pikuś,, kosztują niewiele , gorzej jeśli ktoś nabierze się na lampy np CCa. One potrafią kosztować kilka tysięcy za sztuke. Edytowano 29 maja przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primo M Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Cześć przeszedłem cały watek o początku do końca ale nigdzie nie natknąłem się na problem który mnie spotkał. Mianowicie mój Mr 780 zaczął ciszej grac to znaczy jakiś czas temu słuchanie muzyki oglądanie Tv wystarczyło -50 na potencjometrze ostatnio żeby normalnie oglądać słuchać to schodzę do wartości poniżej -30. Więc na reszcie co pozostało to nawet wod w szklance się nie poruszę a kiedyś to całe osiedle mogło słuchać. Co może być powodem: lampy padły ? czy coś innego. może ktoś ma namiary na jakiś autoryzowany serwis dzięki z góry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2 godziny temu, Primo M napisał: Mianowicie mój Mr 780 zaczął ciszej grac Napisz coś więcej. A może coś ze źródłem? One potrafią grać rożnie jesli chodzi o moc sygnału? Sprawdzałeś? Nie jest czasem jeszcze na gwarancji? Gdzie kupowałeś? Brzmienie się nie zmieniło? Oba kanały grają ciszej ale jest równo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 27 sierpnia Udostępnij Napisano 27 sierpnia Dnia 26.08.2024 o 14:03, Primo M napisał: mój Mr 780 zaczął ciszej grac Noni jak? Naprawiło się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Zmieniłeś cokolwiek innego? Ale przyznaj się uczciwie. Czy nic nic nic. Czy to się działo stopniowo czy nagle z dnia na dzień? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primo M Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia (edytowany) Źródłem jest TV połączony optykiem od samego początku , plus wbudowane radio, czasami bluetooth, sprzęt kupiony w grudniu 2023, w brzmieniu nic się nie zmieniło oba kanału graja równo. Na chwile obecnie nic nie zmieniałem podłączenia ustawienia itp. . Zauważyłem to jakoś ostatnio jak wiadomo okres wakacyjny wiec mało czasu spędza się w domu słuchając muzyki czy oglądając TV. Jeśli cokolwiek bym zmienił to nie szukałbym pomocy tutaj tylko przywróciłbym poprzednie ustawienia. Edytowano 28 sierpnia przez Primo M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia 36 minut temu, Primo M napisał: sprzęt kupiony w grudniu 2023 Jeśli kupiłeś jako nówkę no to przecież masz go na gwarancji. Po co szukać serwisu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia A ja to bym szukał źródła problemu, u źródła. Bo TV to tak skomplikowane androidy, że nigdy nie wiadomo, czy coś się nie zmieniło w ustawieniach audio. Nawet uwierzę, że zmieniło się samo. Co innego gdybyś napisał, że odtwarzacz CD gra teraz ciszej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primo M Napisano 29 sierpnia Udostępnij Napisano 29 sierpnia ja tez jestem zdziwiony ze sie coś zmieniło bo wszystkie źródła graja tak samo cicho wiec to nie wina samego źrodła a wzmacniacza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia 23 godziny temu, Primo M napisał: wszystkie źródła graja tak samo cicho To właśnie kluczowa kwestia, czy tylko TV reszta źródeł również. Jeśli tak to reklamuj, Przyczyn może być kilka. Zasilacz (najbardziej prawdopodobne), przedwzmacniacz, stopień mocy.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia Dokładnie. Kolega @Wito76 dobrze radzi. Nie baw się w jakieś serwisy tylko reklamuj puki gwarancja jeszcze ważna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primo M Napisano 16 września Udostępnij Napisano 16 września Poszedł do serwisu zobaczymy jaka będzie informacja zwrotna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 16 września Udostępnij Napisano 16 września Ale do serwisu? czy reklamowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1131 Napisano 20 września Udostępnij Napisano 20 września Witam. Wiecie gdzie pobrać plik do aktualizacji mr780? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 20 września Udostępnij Napisano 20 września A czemu chcesz zaktualizować soft? Zdarza się że są problemy z działaniem po aktualizacji. Było o tym wyżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts