Palmos Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 A wiecie czemu u mnie jest ASIO not active? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) Bo robi się active jak puścisz piosenkę sample rate też się ustawia automatycznie widze Edytowano 3 lutego 2023 przez abek613 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 22 minuty temu, abek613 napisał: Bo robi się active jak puścisz piosenkę No u mnie nie. Dodatkowo sample rate jest na 44,1 jak ustawie 16bits a 192 jak ustawie 24bits bez względu skąd puszczam cz Spotify czy Tidal a przecież napewno Tidal daje 44,1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Jutro lub dziś jeszcze będę testował i zobaczymy jak cod to będę męczył magnata Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 (edytowany) A więc ściągnąłem parę przykładowych plików z neta i u mnie działa natomiast w ustawieniach windows dzwieku(magnat 780) należy ustawić że aplikacje mają wyłączność a następnie w foobar2000 preference-output asio magnat 780. Odinstalowałem też asio4all bo się wg mnie gryzło z tym magnatowym(zresztą im mniej syfu tym lepiej) Update: niby asio I wasapi ma grać tak samo a nie gra. Wasapi środek jest wycofany, asio ogólnie dużo lepiej ale jakoś mi się zlewa w papkę dzwieku. Edytowano 4 lutego 2023 przez abek613 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 A jak puszczasz ze Spotyfi lub Tidal masz ASIO active? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 A masz w Tidalu tryb exclusive włączony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 32 minuty temu, Palmos napisał: A jak puszczasz ze Spotyfi lub Tidal masz ASIO active? Nie korzystam póki co ale sprawdzę bo dostałem przy zakupie magnata 3 miesiace za free niby (nie lubię subscrypcji) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 (edytowany) A nie jest tak że Asio active jest tylko jak grasz z foobar. Sprawdzę ale w tygodniu. Edytowano 4 lutego 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 2 godziny temu, Dedal75 napisał: A masz w Tidalu tryb exclusive włączony ? No tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 lutego 2023 Dnia 4.02.2023 o 10:54, Dedal75 napisał: A nie jest tak że Asio active jest tylko jak grasz z foobar. Sprawdzę ale w tygodniu. Sprawdziłeś kolego? Ja przeinstalowałem kompa bo się strasznie błocił, od nowa Tidal i Spotify. Tu cały czas ASIO non active, ale przynajmniej kHz są dobrze. Z Tidal pozakuze 44,1 a ze Spotify 192. Footbar już nie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 lutego 2023 Po aktualizacji CXN nie widzi mi USB ale nie mam czasu przysiąść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 18 godzin temu, Dedal75 napisał: Po aktualizacji CXN nie widzi mi USB ale nie mam czasu przysiąść W sensie CXN'a jako DACa? Może coś schrzanili w sofcie? Albo nowy sterownik na PC wymagany? 19 godzin temu, Palmos napisał: Tu cały czas ASIO non active, Nie każde urządzenie wspiera ASIO. Toteż opracowano takie obejscie ASIO4All no albo WASAPI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 27 minut temu, Piotr Sonido napisał: Nie każde urządzenie wspiera ASIO. Które urządzenie w moim przypadku masz na myśli? Ja mam podłączonego laptopa bezpośrednio pod Magnata przez kabel USB. Może ten 4m kabel jest tu problemem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Wszystko działa , wystarczyło z prądu wyłączyć po aktualizacji 🤷 Asio active tylko jak leci utwór na foobar Asio bot active na Tidalu. Asio active na Qobuz ale tu w opcjach źródła mogę wybrać wasabi ,Asio,direct sound ,podstawowy sterownik . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 19 minut temu, Dedal75 napisał: Asio active na Qobuz ale tu w opcjach źródła mogę wybrać wasabi ,Asio,direct sound ,podstawowy sterownik . Czy zmiany pomiedzy tymi driverami są słyszalne, np. direct sound <-> asio / wasabi? Czy to takie raczej na dla dobrego sampoczucia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 (edytowany) Szczerze nie bawiłem się w porównanie. Lecę na sterownikach Cambridge ale jesli chce jakieś korekty wprowadzić muszę użyć wasabi by działał mi APOeq z wprowadzonymi filtrami . Edytowano 13 lutego 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Ok. Myślałem, że asio/wasabi to dla poprawy jakości odtwarzania, a chodzi raczej o rozszerzenie mozliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Kiedyś się pobawię , różnice są na foobar na cxn nie sprawdzałem . Dzięki oryginalnym sterownikom omijamy windows . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio05 Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Cześć , Ok mam ciekawe przemyślenia..(choć temat był poruszany kilka razy w niektórych wątkach) przetestowałem wejście toslink w Magnacie Mr780 (Wolfson WM8740 dac) i Loxjie A30 Infineon MA12070 (Sabre ES9023 dac), źródło słabej jakości Panasonic Tv (pcm) - i moje wnioski są takie, że Sabre gra czyściej, mocniej , jest kick i prezentacja jest ogólnie przyjemna w odbiorze (gładsza, nie ostra), Wolfson jest ostrzejszy (słabej jakości nagrania to jeszcze bardziej uwydatniają i nie ma takiego wykopu jak Sabre) - i teraz rozumiem dlaczego dźwięk mi się podoba kiedy słucham po bluetooth (Magnat) i jest to dźwięk bardziej zjadliwy, przyjemny (z ograniczoną dynamiką i głośnością oczywiście). Sytuacja mogłaby się zmienić diametralnie podłączając dobrej jakości Dać do wejść analogowych i chyba Ktoś już takie rozwiązania testował i było lepiej? P.s. kolejna sprawa to zacierająca się różnica pomiędzy drogimi wzmacniaczami klasy AB a tańszymi klasy d ..ale to już temat na dłuższą pogadankę heh 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Dobry wzmacniacz w klasie d jest tak samo drogi jak AB 8 godzin temu, pio05 napisał: ..ale to już temat heh Dla przykładu japoński TEAC . . . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 23 godziny temu, Palmos napisał: Które urządzenie w moim przypadku masz na myśli? Ja mam podłączonego laptopa bezpośrednio pod Magnata przez kabel USB. Może ten 4m kabel jest tu problemem? DAC. nie każdy DAC wspiera ASIO. więc w tym przypadku ten w Magnacie. Chodź nie jestem pewien bo tego Magnata ostatnio do kompa podłączałem ponad 2 lata temu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Piotrze , tylko chyba ktoś pokazywał już tutaj że działa na Magnacie , Asio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Właśnie. Dac Magnata i sterownik od Magnata i u jednego kolegi to działa. Sprawdzał ktoś jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 no dziala przeciez. Magnat udostepnil sterownik po tym jak im napisalalem ze urzadzenie pojawia sie jako magnat dfu w manadzeze urzadzen. Tak , ASIO gra lepiej od WASAPI mimo iz nie powinno wg mojej subiektywnej oceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts