Jasiek88 Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Dnia 19.06.2020 o 09:26, nowicjusz22 napisał: allegro to loteria uzywane porysowane STRASZNE kupić sprawdzić i jak się nie spodoba odesłać wszystko za darmo dzięki allegro smart i darmowemu zwrotowi paczkomatem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 (edytowany) To jednak spora strata czasu, nie każdy ma go pod dostatkiem. Edytowano 24 czerwca 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 To jest tylko małe, plastikowe kółeczko, którego nawet nie musi być widać na wierzchu. Ważne aby działało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 (edytowany) Ja bym wolał nie mieć kradzionego w domu, a nie wiem jaki jest inny powód zamazywania tego s/n. Edytowano 24 czerwca 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 (edytowany) Myślę że sklep który sprzedaje to urządzenie w większych ilościach nie nabył ich od seryjnego złodzieja Chromecastów . Edytowano 22 czerwca 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 (edytowany) Noo powiem wam jest trop "seryjni złodzieje chromecastów" trzeba to na prawdę przeanalizować... temat wprost do uwaga tvn. 1 godzinę temu, Tenfilip napisał: Ja bym wolał nie mieć kradzionego w domu, a nie wiem jaki jest inny powód zamazywania tego s/n. Za późno kupiłeś już 3 strzeż się. Edytowano 22 czerwca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 3 godziny temu, Jasiek88 napisał: Noo powiem wam jest trop "seryjni złodzieje chromecastów" trzeba to na prawdę przeanalizować... temat wprost do uwaga tvn. Za późno kupiłeś już 3 strzeż się. Żeby tylko... imho to są urządzenia które miały być zutylizowane, a ktoś je przeszlifował i puścił w obieg. Sarkastyczny kolego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 Wiesz co? jakoś mnie to nie martwi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 (edytowany) Pytanie, dlaczego - czy po prostu był ich nadmiar, czy też była to rypnięta partia. Edytowano 24 czerwca 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan0206 Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Witam. Zdecydowałem się poszukać pomocy z moim "nowym oem" chromecastem w tym temacie. Otóż podłączony, skonfigurowany działa mega, ale kiedy wrócę z pracy lub po nocy - zastaję diodę pulsującą a w Google Home żadnego urządzenia. Mało tego - Chormecast nadaje niezabezpieczony sygnał wifi SALON.A. Problem rozwiązuje ponowna konfiguracja. Nabyłem drugie urządzenie, bo myślałem, że jest uszkodzony ale to samo. Pomożecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 Wyglada na sprzętowe gubienie konfiguracji urządzenia. Może wyzerować je i spróbować konfiguracji jak z nowym. Z tego co pamietam to trzeba włączyć zasilanie przytrzymując przycisk i poczekać aż zacznie mrugać. Tak próbowałeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Panowie za dużo stron do czytania i nie wiem czy padło pytanie mianowicie "Jak ze wsparciem Chromecast Audio od Google do kiedy będzie działać" orientuje się ktoś w tym temacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Takie znalazłem przy okazji ogłoszenia że przestają go produkować: Our product portfolio continues to evolve, and now we have a variety of products for users to enjoy audio. We have therefore stopped manufacturing our Chromecast Audio products. We will continue to offer assistance for Chromecast Audio devices, so users can continue to enjoy their music, podcasts and more. Wydaje mi się że w sytuacji gdzie powstaje coraz to większa ilość urządzeń z wbudowanym układem Google Cast to pewnie jeszcze chwila. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 16 minut temu, Inferno napisał: Takie znalazłem przy okazji ogłoszenia że przestają go produkować: Our product portfolio continues to evolve, and now we have a variety of products for users to enjoy audio. We have therefore stopped manufacturing our Chromecast Audio products. We will continue to offer assistance for Chromecast Audio devices, so users can continue to enjoy their music, podcasts and more. Wydaje mi się że w sytuacji gdzie powstaje coraz to większa ilość urządzeń z wbudowanym układem Google Cast to pewnie jeszcze chwila. Czyli można ryzykować 👍 A jeżeli nie CHROMECAST AUDIO to co innego pewniejszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 A jest w ogóle coś pewnego ? Chyba tylko podatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 5 minut temu, MobyDick napisał: A jest w ogóle coś pewnego ? Chyba tylko podatki. I tu trafiłeś w sedno nikt nam nie zagwarantuje czegoś na stałe! Ale zapytać nie szkodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Obsługę tego urządzenia przenieśli z programu specyficznego dla niego do obsługi urządzeń domowych i chyba nic nie wskazuje aby zapowiadała się sytuacja w której to środowisko miało by być nie rozwijane. Obiecują kontynuację wsparcia dla urządzenia. Każdy producent jakiegoś sprzętu może zaprzestać rozwijania oprogramowania dla niego. Tak i tu może się kiedyś stać. To urządzenie jest na tyle nie drogie że zaprzestanie wsparcia nie będzie bardzo dużą stratą. Gorzej jeśli kupi się streamer za kila tyś lub więcej i po jakimś czasie trudno będzie go użyć. Zawsze będą nowsze opcje, które pojawią się w przyszłości. Raczej nic nie wskazuje na to że ta technologia stanie się droższa. Są inne konkurencyjne urządzenia lecz droższe lub mniej funkcjonalne. Zawsze można się spodziewać ze pojawi się coś nowego. Sa np. maliny. Ciągle pojawiają się nowsze, bo układy z których są zbudowane robi się lepsze. Te urządzenia również nie są wieczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 @MobyDick w punkt 🙂, śmierć i podatki. Chromecast dzisiaj 99 PLN na Allegro wiec ryzyko zakupów w Biedronce 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 1 godzinę temu, Inferno napisał: @MobyDick w punkt 🙂, śmierć i podatki. Chromecast dzisiaj 99 PLN na Allegro wiec ryzyko zakupów w Biedronce 👍 @MobyDick jak zawsze zwięźle i fachowo 👏👏 Cena Chromecast śmieszna co do możliwości jakie on daje i ryzyko żadne tak naprawdę więcej można umoczyć w sprzęt że niby ok a tu wszystko do wymiany! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Właśnie o to mi chodziło, zwykle kabelki RCA niektórzy kupują za grube tysiące wiec ta stówka w świecie audio to żaden wydatek. Swojego czasu jak wszedł Cyrus One to w GB był sprzedawany z Chromecastem gratis. Doszli do wniosku że zanim kupisz jakieś wyrąbane w kosmos źródło będziesz się cieszył muzyką od samego początku. Teraz ten ONE Cast ma wbudowany układ wiec już go nie muszą dokładać 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 1 minutę temu, Inferno napisał: Właśnie o to mi chodziło, zwykle kabelki RCA niektórzy kupują za grube tysiące wiec ta stówka w świecie audio to żaden wydatek. Swojego czasu jak wszedł Cyrus One to w GB był sprzedawany z Chromecastem gratis. Doszli do wniosku że zanim kupisz jakieś wyrąbane w kosmos źródło będziesz się cieszył muzyką od samego początku. Teraz ten ONE Cast ma wbudowany układ wiec już go nie muszą dokładać 🙂 Dokładnie cena żadna ale dobrze wydane pieniądze !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Witam. Trafiłem na ten wątek i zarejestrowałem się w celu możliwości napisania kilku słów. Chromecasta Audio kupiłem zaraz po tym jak trafił do Polski, czyli już kilka ładnych lat temu. Wpierw do wzmacniacza po RCA. Potem przez chwilę po optyku do ampli Onkyo TX-8270. Następnie spory czas był nieużywany. W grudniu kupiłem na rok licencję Roona i okazało się, że Roon obszedł problem braku gapless w CA. Zacząłem używać sporadycznie z glośnikiem JBL po minijacku na chwile relaksu na balkonie domu (i tu muszę jakiś lepszy głośnik kupić, coś pokroju Klipsch The Three może?). Od kilku dni mam w domu SMSL m500 zakupiony w celu podpięcia laptopa po USB z zainstalowanymi apkami Roona, Tidala i Qobuza. Z ciekawości podpiąłem też CA po optyku i jest dobrze. CA zasilany z powerbanka - szkoda, że m500 nie ma gniazda USB-A, tylko w sumie po co by miał mieć, skoro nie ma funkcji streamera. Bit-perfect jest do 24/96, gęstsze pliki Roon konwertuje do możliwości przystawki. MQA - ustawiony Core decoder w Roonie i 24/88, 96 jest przesłane. Różnicy w jakości dźwięku CA vs USB-DAC jeszcze nie odnotowałem ale nie robiłem bezpośrednich porównań. [mention=45063]JohnDoe[/mention] SMSL m500 pliki MQA odtwarza, bo ma wsparcie. Na początku troszkę miałem banię, bo trafiałem na płyty, które na wyświetlaczu pokazywało 48kHz max i zastanawiałem się, czy rzeczywiście poprawnie to MQA dekoduje. Ale Twój przykład z postu #145 The Rise of Skywalker m500 wyświetla już 192kHz. W instrukcji doczytałem, że wyświetlana jest częstotliwość próbkowania oryginalnego nagrania głównego i rzeczywiście tak jest. Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Mariusz, zaciekawiło mnie co piszesz. Wrzuciłem Twoje próbki na słuchawki i ewidentnie słychać lekkie trzaski (coś w rodzaju przesteru) na próbce CA. Odpaliłem ten kawałek Crystal Ball u siebie na streamie: - (Roon)>Node>RME DAC - (Roon)>Chromecast Audio>RME DAC Grałem dobrych kilka razy aby się wsłuchać i u mnie takie trzaski nie występują. Próbowałem również bez Roon i nie ma tych trzasków. Dziwne to trochę, prawda? Może jeśli masz u siebie inny DAC poza Sabaj, spróbuj z innym DAC czy takie zniekształcenia występują. Nie wiem co można by winić u Ciebie o te dziwne dźwięki - Chromecast, Twój DAC a może jakieś połączenie kablowe gdzieś? Ja u siebie w mojej konfiguracji na prawdę nie słyszę różnicy między Chromecast a Node. Ja trzaski i to takie jakbym puścił zdartą płytę analogową miałem po USB 2.0 na swoim laptopie korzystając z daca iBasso DC01. Na niebieskim USB 3.0 tego nie było.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandurski Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Witam. Trafiłem na ten wątek i zarejestrowałem się w celu możliwości napisania kilku słów. Chromecasta Audio kupiłem zaraz po tym jak trafił do Polski, czyli już kilka ładnych lat temu. Wpierw do wzmacniacza po RCA. Potem przez chwilę po optyku do ampli Onkyo TX-8270. Następnie spory czas był nieużywany. W grudniu kupiłem na rok licencję Roona i okazało się, że Roon obszedł problem braku gapless w CA. Zacząłem używać sporadycznie z glośnikiem JBL po minijacku na chwile relaksu na balkonie domu (i tu muszę jakiś lepszy głośnik kupić, coś pokroju Klipsch The Three może?). Od kilku dni mam w domu SMSL m500 zakupiony w celu podpięcia laptopa po USB z zainstalowanymi apkami Roona, Tidala i Qobuza. Z ciekawości podpiąłem też CA po optyku i jest dobrze. CA zasilany z powerbanka - szkoda, że m500 nie ma gniazda USB-A, tylko w sumie po co by miał mieć, skoro nie ma funkcji streamera. Bit-perfect jest do 24/96, gęstsze pliki Roon konwertuje do możliwości przystawki. MQA - ustawiony Core decoder w Roonie i 24/88, 96 jest przesłane. Różnicy w jakości dźwięku CA vs USB-DAC jeszcze nie odnotowałem ale nie robiłem bezpośrednich porównań. [mention=45063]JohnDoe[/mention] SMSL m500 pliki MQA odtwarza, bo ma wsparcie. Na początku troszkę miałem banię, bo trafiałem na płyty, które na wyświetlaczu pokazywało 48kHz max i zastanawiałem się, czy rzeczywiście poprawnie to MQA dekoduje. Ale Twój przykład z postu #145 The Rise of Skywalker m500 wyświetla już 192kHz. W instrukcji doczytałem, że wyświetlana jest częstotliwość próbkowania oryginalnego nagrania głównego i rzeczywiście tak jest. Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Witam. Jak ogólnie oceniasz smsl m500. Teraz gram na ca100 i JBL lsr308 aktywne. Planuje wymienić ca na smsl m500. Jak sprawuje się gniazdo słuchawkowe oraz czy jest różnica w dźwięku między Ca. Dzwięk jest po cieplejszej stronie czy sterylny zimny itp. Pozdrawiam.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Witam. Jak ogólnie oceniasz smsl m500. Teraz gram na ca100 i JBL lsr308 aktywne. Planuje wymienić ca na smsl m500. Jak sprawuje się gniazdo słuchawkowe oraz czy jest różnica w dźwięku między Ca. Dzwięk jest po cieplejszej stronie czy sterylny zimny itp. Pozdrawiam.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu TapatalkaRóżnica w dźwięku pomiedzy m500 a CA po analogu jest na duży plus dla m500. Dźwięk jest nasycony, chociaż określiłbym go neutralnym raczej, nie jest za bardzo ocieplony. Szczegółowe i czyste brzmienie ale w żadnym wypadku nie jest za suche czy odchudzone. Słuchane głównie z Oppo PM3.O różnicach pomiędzy źródłem z usb a CA jako cyfrowym transportem napisałem, że póki co to nie słyszałem, ale nie robiłem wnikliwych porównań. Ot, jednego dnia słuchałem z usb a drugiego z CA po optyku. Sterując Roonem.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts