RLC #376 Napisano 13 października 2020 Witam Swego czasu dostarczali do Empiku te CA czy jeszcze to robią tego nie wiem. Kupiłem od nich i działa bez żadnych problemów! https://allegro.pl/oferta/adapter-google-chromecast-audio-transmiter-dzwieku-8681502543 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #377 Napisano 13 października 2020 (edytowany) 20 minut temu, RLC napisał: Witam Swego czasu dostarczali do Empiku te CA czy jeszcze to robią tego nie wiem. Kupiłem od nich i działa bez żadnych problemów! https://allegro.pl/oferta/adapter-google-chromecast-audio-transmiter-dzwieku-8681502543 Kupiłeś z Empiku czy z tego linku? Edytowano 13 października 2020 przez castel Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #378 Napisano 13 października 2020 Z linku Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #379 Napisano 13 października 2020 6 minut temu, RLC napisał: Z linku ok,dzięki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #380 Napisano 14 października 2020 Kurde produkcja wstrzymana więc albo używka albo refurbished Sprawdziłem i sprzedawca z Allegro co kupowałem już ich nie ma 😕 Jakis taki się wyświetla jak w Google wpisałem https://mirapolnext.pl/adapter-google-chromecast-audio-2015-rux-j42-p-3691.html?gclid=EAIaIQobChMI0Iu1ho217AIVhcx3Ch1dZQ-iEAQYAiABEgIzNvD_BwE ale ten co Ty znalazłeś chyba tez będzie spoko Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #381 Napisano 15 października 2020 Mam od nich i śmiga aż miło na Allegro jest tańszy! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #382 Napisano 15 października 2020 6 godzin temu, RLC napisał: Mam od nich i śmiga aż miło na Allegro jest tańszy! jaki przewód do tego kupić, będzie podpięte pod CA CXA60? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #383 Napisano 15 października 2020 (edytowany) @castel Jeżeli po złączu optycznym to taki: https://allegro.pl/oferta/kabel-toslink-mini-toslink-jack-optyczny-spdif-5m-8202781163?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Konsole+i+automaty&ev_adgr=Sony+PlayStation&gclid=EAIaIQobChMIkvjWidK27AIVjrWyCh2tkwBwEAQYASABEgL1rvD_BwE Po analogu taki: https://allegro.pl/oferta/kabel-audio-mini-jack-3-5-mm-2x-rca-chinch-aux-1m-8312162883?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Telefony+i+Akcesoria&ev_adgr=Akcesoria+GSM&gclid=EAIaIQobChMI9qa609K27AIVBNKyCh3z5QD-EAQYAiABEgJl-fD_BwE Edytowano 15 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #384 Napisano 15 października 2020 CA chyba najlepiej optykiem! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #385 Napisano 15 października 2020 Są dwie drogi podłączenia, jeżeli chcemy korzystać z przetwornika D/A wzmacniacza CXA60 to optyczny natomiast jezeli chcemy korzystać z przetwornika D/A wbudowanego w ChA no to przywód analogowy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #386 Napisano 15 października 2020 Jednak chyba lepszy przetwornik jest w CXA60 😉 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #387 Napisano 15 października 2020 (edytowany) Też użyłbym połączenia optycznego. Chromecast Audio : AKM AK4430 DAC that supports Hi-Res Audio up to 24-bit/96KHz Cambridge Audio CXA60 : Coaxial 24-bit Wolfson WM8740 DAC (a very premium digital to analogue converter) built in. 24-bit/192KHz, Toslink 16-24 bit content up to 96kHz (w sumie podobnie) Edytowano 15 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #388 Napisano 15 października 2020 Szczegóły 😉 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #389 Napisano 16 października 2020 Każdy brzmi inaczej, niektórzy maja swoje preferencje 🙂 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #390 Napisano 21 października 2020 Witam. Chromcast kupiony przewody również czekam za dostawą ,dzięki za pomoc. Trochę z innej beczki Nie wiem w jakim dziale powinienem zapytać dlatego pozwoliłem sobie tutaj. Mógibyście mi wytłumaczyć w sposób najmniej skomplikowany jak mogę przenieś po sieci plik audio lub video z laptopa na dysk wpięty w odtwarzacz multimedialny tak abym nie musiał latać z przepinaniem. Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #391 Napisano 21 października 2020 Po to abyś nie musiał latać z przepinaniem są odtwarzacze sieciowe i wtedy możesz przenosić pliki po sieci. Dysk wpięty w odtwarzacz jest jak płyta włożona do odtwarzania ... Trzeba z nią latać tam gdzie ma być w danej chwili. Możesz utworzyć serwer DLNA na laptopie i z niego odtwarzać pliki odtwarzaczem sieciowym. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ElmerHood #392 Napisano 28 października 2020 Jaki parametry (napięcie i prąd) ma zasilacz do Chromecast Audio ? Jaki wtyk ? Z góry dziękuje za info Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #393 Napisano 28 października 2020 Wystarczy troszkę w internecie poszukać 😉 https://allegro.pl/oferta/markowa-ladowarka-sieciowa-usb-google-chromecast-7690999821 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #394 Napisano 11 listopada 2020 Witam. Odtwarzam plik w Tidal w formacie Master na smartfonie jest ok. Podczas przesyłania pliku w Tidal na chromcast audio zmienia mi z master na hifi? Dlaczego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #395 Napisano 11 listopada 2020 Pewnie dlatego że Chromecast nie obsługuje MQA. Jest metoda opisana w tym temacie jak to obejść. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pboczek #396 Napisano 23 listopada 2020 Aplikacja Tidal zaczęła obsługiwać Chromecasta, nie trzeba już uruchamiać go z przeglądarki. 🙂 Czasami zrywa się jednak i idzie swoją muzyczną ścieżką, nie wiadomo dla czego. 🤔 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tenfilip #397 Napisano 23 listopada 2020 2 godziny temu, Pboczek napisał: Aplikacja Tidal zaczęła obsługiwać Chromecasta, nie trzeba już uruchamiać go z przeglądarki. 🙂 Czasami zrywa się jednak i idzie swoją muzyczną ścieżką, nie wiadomo dla czego. 🤔 4 lata temu. Z hakiem. I tak, działa niezbyt stabilnie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joseph_k78 #398 Napisano 23 listopada 2020 Na szczęście z Roonem działa wybornie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #399 Napisano 23 listopada 2020 2 godziny temu, Tenfilip napisał: I tak, działa niezbyt stabilnie. Pytanie czy jesteś pewien swojego łącza internetowego? Nie traktuj tego jako zaczepki, ostatnio koledzy pisali o MQA które im zrywa. Ja używając mojego dostępu do Internetu i Node2i nie mam żadnych problemów. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pboczek #400 Napisano 23 listopada 2020 5 godzin temu, Tenfilip napisał: 4 lata temu. Z hakiem. I tak, działa niezbyt stabilnie. 😀 Z jakiegoś powodu do mnie dotarło to dopiero teraz, a próbowałem wcześniej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach