Joseph_k78 Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Dzięki, na to liczyłem, bo podobno GH jest strasznie skopanaZnam GH praktycznie od początku. Kiedyś wszystko łatwiej się konfigurowało, teraz to żeby nawet sieć zmienić, to trza CA resetować. Jakoś opcja "zapomnij sieć" za cholerę nie chce działać. I zauważyłem, żeby CA znalazło jako nowe urządzenie, to tylko z sieci 5GHz, na 2.4 nie dało się urządzenia znaleźć.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Suwerenie, nie widzicie, ze produkt niedostepny? Chromecast audio znikl z rynku i tyle, nie ma nowych, sa tylko refurbished - i mam watpliwosci, czy faktycznie przez samo google czy jednak to nie sa jakies ktore byly przeznaczone do utylizacji, i jakos wrocily na rynek. Dziwi mnie to, ze sa "porysowane", a tak naprawde - maja usuniete S/N - kupielm 3 i wszystkie tak samo potraktowane. Ten produkt nie jest juz produkowany, zapewne przez to,ze G. nie ma jak sprzedawac na niego reklam - i tyle. To trza trzymać swojego póki działa. Szkoda, że w swoim czasie jednak nie kupiłem kolejnego.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliniakk Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Nadal można go kupić np w Empiku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Witam. Jak ogólnie oceniasz smsl m500.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu TapatalkaDzisiaj zrobiłem sobie porównanie m500 i Oppo HA2-SE, które jest dedykowane dla słuchawek Oppo PM3. Zgrupowałem obie strefy w Roonie w jedną i przełączałem kable przy muszli słuchawek. Oba urządzenia niby grają podobnie na jednym poziomie głośności, takie miałem pierwsze wrażenie, ale roznice jednak są. Pomijając zapas mocy w m500, słuchawki na dedykowanym dacu są nieco bardziej przyciemnione, a scena wydaje się węższa. Więcej szczegółów, lepsza separacja instrumentów, niższe zejście basów jest na m500. Dźwięk jest czystszy ale nadal nasycony.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 46 minut temu, Joseph_k78 napisał: Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Wyłącz proszę tą reklamę w każdym poście:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandurski Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Czy z innymi słuchawkami sprawdzałeś smsl 500. Obawiam się tylko o preamp analogowy przy podpięciu pod aktywne JBL lsr308. Czytałem że w roli przedwzmacniacza jest tylko poprawny. O daca jestem spokojny po testach w prasie i internecie wszycy uważają że nie kupi sie lepszego w tej cenie. Jest jeszcze smsl a400 na DAC AK4499 ale cena o wiele wyższa i brak wyjścia słuchawkowego. http://hd-opinie.pl/3082,audio,s-m-s-l-m500-zapamietajcie-topowy-dac-ess9038pro-za-mniej-niz-dwojke.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 (edytowany) W sumie to wątek o CA a ja się rozpędziłem pisząc o m500, tak więc ostatni post jego dotyczący i z góry przepraszam za offtop. Nie wiem jak przedwzmacniacz gra, ale kolega z innego forum podpiął go pod SMSL SAP9 po balansie i sobie chwali. Napisał, że SAP trochę inaczej brzmi jak m500, ale teraz ciężko mu jest wrócić i słuchać tylko z dziurki tego drugiego. Grałem jeszcze z Hifimanami HE 400i, by sprawdzić jak sobie z nimi poradzi wzmacniacz pod względem mocy i daje radę, aczkolwiek maksymalna głośność nie powoduje, że słuchawki skaczą na głowie. Na pewno trzeba gałkę bardziej podkręcić niż przy Opposach, w moim przypadku wystarczy 20-25/40, no 30 to max, ale to też zależy od głośności konkretnego albumu. Z m500 Hifimany grają jaśniej (nie znaczy to, że sucho) niż Oppo PM3, ale to wina Oppo, one mają niby szczegółową górę ale jakoś taką przyciemnioną. Na chwilę obecną bardziej mi pasuje granie z nimi. Z Hifimanami nie grałem za długo, by móc coś więcej napisać. Nie mam natomiast żadnych słuchawek 300Ω, tutaj może być gorzej z mocą i nie wiem, czy właśnie jakiś dodatkowy wzmacniacz pokroju SAP9 czy SAP10 nie byłby potrzebny. Edytowano 10 sierpnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabarbar Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 Dnia 15.06.2020 o 18:45, sandurski napisał: Witam. Przełącznik optyczny dotarl cały i zdrowy. Podłączyłem wszystko, i pierwsze ci się rzuca w uszy to tidal z tv Smart gra o wiele ciszej niż z chromecast audio. Po wyrównaniu poziomów i przełączaniu źródeł nie zauważyłem istotnych różnic między chromecastem a tv Samsungiem nu8000. Ale wysłucham się dłużej w weekend może coś usłyszę. Oczywiście na plus chromecast audio jest sterowanie głośnością i ewentualnie barwa dźwięku ( choć rzadko używam). Nie rozumiem aż takiej różnicy w głośności dźwięku. Przypomnę, wszystko podłączone do aktywnego switcha optycznego dalej do daca Cambridge audio ca100 następnie do JBL lsr308. Co ma taki wpływ na taką głośność? Pozdrawiam Powiedz proszę, gdzie kupiłeś przełącznik? Szukam takiego czegoś ale wszezie widzę tylko rozgałęźniki... By nie offtopować zupełnie powiem, że ja kupowałem z poprzedniej aukcji użytkownika 2Bro w marcu i mam numery seryjne. Był to OEM - folia, jedna kartka instrukcji, zielony jack i przejściówka z gniazka UK. Co ciekawe w obecnej aukcji https://allegro.pl/oferta/google-chromecast-audio-transmiter-dzwieku-8859214312 jest jedna opinia, która mówi o zatartych numerach seryjnych. Ciekawe jak ma się sprawa z tymi, które zostały w empiku. BTW. Ostanio się przeprowadziłem (nowa sieć, nowy router) i mam problemy z obsługą Chromecasta z komputera (łaczony z routerem poprzez rj45). Kiedyś odpalałem spotify przez Chrome i łączyło pięknie. Odtwarzacze takie jak VLC również działały bez zarzutu. Teraz Spotify przez Chrome wykrywa CA, łączy się i za chwilę zrywa. Sam Chrome łączy się bez większych problemów. VLC przeważnie wyszukuje CA ale baardzo długo (do minuty). Ewentualnie muszę puścić przez chrome i wtedy w VLC pojawia się błyskawicznie. Macie jakieś pomysły jak to poprawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandurski Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 Witam. Przełącznik zakupiłem na olx za 60 zł. Mało uzywany, zasilany z USB lub ładowarka od telefonu. Fajnie działa można przełączać wyjścia z pilota lub z przycisków na froncie. Przy przełączaniu wyjsc nie słychać żadnych trzasków i pisków. Duzo takich urządzeń jest na alliexpres. Z komputera nie używałem więc nie pomoge, tylko telefon. Ca jak nie byl długo używany nie raz nie mógł połączyć się z siecią. Musiałem resetować router. Kilka razy resetowalem Ca. Z czasem było lepiej, teraz za każdym razem łączy się bezproblemowo. Ca też zakupiłem z olx, przejściówka, opakowanie wszystko w zestawie. Wyglądał jak nowy. Sprzedający kupił 2 lata temu i większość czasu przeleżał w szafie . Przejściówka porzadna. Chciałem z allegro ale były podejrzane. Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Bandcamp dodał castowanie na Chromecasta. Wreszcie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppmuzyk Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 Witam Jestem tu nowy i mam pytanie Mam telewizor na jachcie zasilany 12V ktory ma wejście HDMI. Chciałbym ze smartfona na tv oglądać filmiki youtu.be lub netflix. Na jachcie nie mam wifi. Korzystam z mobilnego internetu. Czy kupić chromecast czy mi sick lub inne urządzenie aby przesłać obraz do tv. Pytanie jak komunikować komórkę z chromecast nie mając wifi? Proszę o jakieś rozwiązanie. dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Na androidzie można odpalić funkcje routera WiFi wtedy działa Chromecast. Sprawdzę czy można bez łączenia się do WiFi ale na bank do skonfigurowania Chromecasta potrzebujesz bezprzewodowego internetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Sprawdźcie, czy da się to zrobić ustawiając smartfon jako router WiFi. Korzysta wtedy z danych mobilnych, a sam dalej udostępnia bezprzewodowo. Wydaje mi się, że dla Chromecasta to bez różnicy, do jakiej sieci WiFi podepniemy 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 (edytowany) No ale dokładnie o funkcji routera mówiłem 😏 Pytanie czy bez niego prześlesz coś na Chromecasta, tak zrozumiałem pytanie... Chyba że blednie Zerknij na to https://www.itpro.co.uk/mobile/28299/how-to-use-chromecast-without-wi-fi Edytowano 5 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 (edytowany) Jeżeli @ppmuzyk ma tylko internet mobilny w smartfonie, to pozostaje jedynie wprowadzić smartfona w tryb routera i podłączyć Chromecasta do tej sieci WiFi. Sądzę, że powinno działać, smartfon działa tu tylko jako sterownik 🙂 A przy okazji dzięki @Infernoza ten artykuł bo nie wiedziałem, że jest adapter ethernet do CA. Fajnie, bo stabilniejsze połączenie. Trzeba wypróbować 🙂 Edytowano 5 października 2020 przez D-Art Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 (edytowany) 33 minuty temu, D-Art napisał: ma tylko internet mobilny w smartfonie, to pozostaje jedynie wprowadzić smartfona w tryb routera i podłączyć Chromecasta do tej sieci WiFi. Sądzę, że powinno działać, smartfon działa tu tylko jako sterownik U mnie tak działa CHROMECAST AUDIO obsługiwany jest z tabletu lub innego telefonu (bez karty SIM) jedynie WIFI Edytowano 5 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 20 minut temu, RLC napisał: U mnie tak działa CHROMECAST AUDIO obsługiwany jest z tabletu lub innego telefonu (bez karty SIM) jedynie WIFI U @ppmuzyk nie działa w ten sposób, bo on nie ma WiFi, jedynie internet mobilny (z SIM). Dlatego musi sobie stworzyć sieć WiFi włączając opcję routera w smartfonie i do tej sieci podłączyć CA, a dane pobierać mobilnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Czy jest możliwe jednym urządzeniem np telefon udostępnić sieć przez wifi do CHROMECAST i nim sterować. Bo chyba o to wam chodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Trzeba by znaleźć kogoś kto to robił . Jak na razie jest to hipotezą. Najłatwiej jest kupić ruter mobilny z modemem. Tyle ze jeśli karta sim jest w nim , to raczej nie uda się go użyć do połączeń telefonicznych. Udostępnianie internetu z telefonu przez wi-fi na inne w pobliżu nie jest równoznaczne z utworzeniem sieci lokalnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Próbowałem nie da się jednym urządzeniem dawać internet i obsługiwać CA. 17 minut temu, MobyDick napisał: Udostępnianie internetu z telefonu przez wi-fi na inne w pobliżu nie jest równoznaczne z utworzeniem sieci lokalnej. Dokładnie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Kiedyś na wyjeździe miałem telefon służbowy android i iPhona. Z androida zrobiłem router a iPhone i Chromecast działał do strumieniowania. Szukałem opcji guest access > to łączenia się z Chromecastem bez WiFi link wstawiłem powyżej - z tym że tej opcji nie sprawdzałem osobiście. Szukałem rozwiązania na jak najmniejszą ilość urządzeń, antycypowałem potrzebę jak najmniejszego zużycia energii z akumulatorów czy jakoś tak 😁 ale router oczywiście załatwi sprawę. No bo chodzi o jacht... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Coś takiego jeszcze znalazłem jest trochę czytania 😉 https://nietechnologiczni.pl/chromecast-jak-bezprzewodowo-przesylac-filmy-na-telewizor-bez-wi-fi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 (edytowany) Nie wiem jak na Androidzie już nie mam 😕 ale na mobilnym Google Chrome nie ma opcji Cast czyli musi być jakiś np. laptop no to wtedy można oglądać bezpośrednio z niego albo podłączyć go po HDMI do większego telewizora i tyle 👍Ze stacjonarnego działa to dość fajnie, wybiera się opcje przesyłania okna przeglądarki bądź całego pulpitu i odtwarza bez problemu - to przetrenowałem nawet w firmie do rzutnika w konferencyjnej i polecam. Edytowano 5 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Autor pytania musi trochę pokombinować może coś z tego wyjdzie 😉 24 minuty temu, Inferno napisał: to przetrenowałem nawet w firmie do rzutnika w konferencyjnej i polecam. Tego typu połączenia nie znałem! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Ale to trzeba robić z Google Chrome to warunek konieczny 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Witam. Chciałem kupić Chromcast Audio ,dacie jakiś namiar ? Tu mamy jakiś co myślicie? https://www.olx.pl/oferta/chromecast-audio-CID99-IDGBZtY.html#281990051f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts