Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Witam Swego czasu dostarczali do Empiku te CA czy jeszcze to robią tego nie wiem. Kupiłem od nich i działa bez żadnych problemów! https://allegro.pl/oferta/adapter-google-chromecast-audio-transmiter-dzwieku-8681502543 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 (edytowany) 20 minut temu, RLC napisał: Witam Swego czasu dostarczali do Empiku te CA czy jeszcze to robią tego nie wiem. Kupiłem od nich i działa bez żadnych problemów! https://allegro.pl/oferta/adapter-google-chromecast-audio-transmiter-dzwieku-8681502543 Kupiłeś z Empiku czy z tego linku? Edytowano 13 października 2020 przez castel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Z linku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 6 minut temu, RLC napisał: Z linku ok,dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Kurde produkcja wstrzymana więc albo używka albo refurbished Sprawdziłem i sprzedawca z Allegro co kupowałem już ich nie ma 😕 Jakis taki się wyświetla jak w Google wpisałem https://mirapolnext.pl/adapter-google-chromecast-audio-2015-rux-j42-p-3691.html?gclid=EAIaIQobChMI0Iu1ho217AIVhcx3Ch1dZQ-iEAQYAiABEgIzNvD_BwE ale ten co Ty znalazłeś chyba tez będzie spoko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Mam od nich i śmiga aż miło na Allegro jest tańszy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 6 godzin temu, RLC napisał: Mam od nich i śmiga aż miło na Allegro jest tańszy! jaki przewód do tego kupić, będzie podpięte pod CA CXA60? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 (edytowany) @castel Jeżeli po złączu optycznym to taki: https://allegro.pl/oferta/kabel-toslink-mini-toslink-jack-optyczny-spdif-5m-8202781163?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Konsole+i+automaty&ev_adgr=Sony+PlayStation&gclid=EAIaIQobChMIkvjWidK27AIVjrWyCh2tkwBwEAQYASABEgL1rvD_BwE Po analogu taki: https://allegro.pl/oferta/kabel-audio-mini-jack-3-5-mm-2x-rca-chinch-aux-1m-8312162883?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Telefony+i+Akcesoria&ev_adgr=Akcesoria+GSM&gclid=EAIaIQobChMI9qa609K27AIVBNKyCh3z5QD-EAQYAiABEgJl-fD_BwE Edytowano 15 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 CA chyba najlepiej optykiem! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Są dwie drogi podłączenia, jeżeli chcemy korzystać z przetwornika D/A wzmacniacza CXA60 to optyczny natomiast jezeli chcemy korzystać z przetwornika D/A wbudowanego w ChA no to przywód analogowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Jednak chyba lepszy przetwornik jest w CXA60 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 (edytowany) Też użyłbym połączenia optycznego. Chromecast Audio : AKM AK4430 DAC that supports Hi-Res Audio up to 24-bit/96KHz Cambridge Audio CXA60 : Coaxial 24-bit Wolfson WM8740 DAC (a very premium digital to analogue converter) built in. 24-bit/192KHz, Toslink 16-24 bit content up to 96kHz (w sumie podobnie) Edytowano 15 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Szczegóły 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Każdy brzmi inaczej, niektórzy maja swoje preferencje 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Witam. Chromcast kupiony przewody również czekam za dostawą ,dzięki za pomoc. Trochę z innej beczki Nie wiem w jakim dziale powinienem zapytać dlatego pozwoliłem sobie tutaj. Mógibyście mi wytłumaczyć w sposób najmniej skomplikowany jak mogę przenieś po sieci plik audio lub video z laptopa na dysk wpięty w odtwarzacz multimedialny tak abym nie musiał latać z przepinaniem. Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Po to abyś nie musiał latać z przepinaniem są odtwarzacze sieciowe i wtedy możesz przenosić pliki po sieci. Dysk wpięty w odtwarzacz jest jak płyta włożona do odtwarzania ... Trzeba z nią latać tam gdzie ma być w danej chwili. Możesz utworzyć serwer DLNA na laptopie i z niego odtwarzać pliki odtwarzaczem sieciowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElmerHood Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Jaki parametry (napięcie i prąd) ma zasilacz do Chromecast Audio ? Jaki wtyk ? Z góry dziękuje za info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Wystarczy troszkę w internecie poszukać 😉 https://allegro.pl/oferta/markowa-ladowarka-sieciowa-usb-google-chromecast-7690999821 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Witam. Odtwarzam plik w Tidal w formacie Master na smartfonie jest ok. Podczas przesyłania pliku w Tidal na chromcast audio zmienia mi z master na hifi? Dlaczego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Pewnie dlatego że Chromecast nie obsługuje MQA. Jest metoda opisana w tym temacie jak to obejść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Aplikacja Tidal zaczęła obsługiwać Chromecasta, nie trzeba już uruchamiać go z przeglądarki. 🙂 Czasami zrywa się jednak i idzie swoją muzyczną ścieżką, nie wiadomo dla czego. 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 2 godziny temu, Pboczek napisał: Aplikacja Tidal zaczęła obsługiwać Chromecasta, nie trzeba już uruchamiać go z przeglądarki. 🙂 Czasami zrywa się jednak i idzie swoją muzyczną ścieżką, nie wiadomo dla czego. 🤔 4 lata temu. Z hakiem. I tak, działa niezbyt stabilnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Na szczęście z Roonem działa wybornie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 2 godziny temu, Tenfilip napisał: I tak, działa niezbyt stabilnie. Pytanie czy jesteś pewien swojego łącza internetowego? Nie traktuj tego jako zaczepki, ostatnio koledzy pisali o MQA które im zrywa. Ja używając mojego dostępu do Internetu i Node2i nie mam żadnych problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 5 godzin temu, Tenfilip napisał: 4 lata temu. Z hakiem. I tak, działa niezbyt stabilnie. 😀 Z jakiegoś powodu do mnie dotarło to dopiero teraz, a próbowałem wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts