cky gex Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 Zamówiłem Chromecasta z allegro, niby jako nowy ale jak przyszedł to okazało się, że to używka po przejściach z celowo zdartym numerem seryjnym - towar idzie do zwrotu ale chciałem zaspokoić swoją ciekawość czy ktoś się z tym wcześniej spotkał i wie jakim celu zostało to zrobione? Wrzucam temat z reddita ale tam tylko domysły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 refurbish - kilku znajomych kupowało i zawsze coś nie działało... dostali ode mnie w prezencie oryginalne box używki wtedy po 80-100zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 9 godzin temu, cky gex napisał: Zamówiłem Chromecasta z allegro, niby jako nowy ale jak przyszedł to okazało się, że to używka po przejściach z celowo zdartym numerem seryjnym - towar idzie do zwrotu ale chciałem zaspokoić swoją ciekawość czy ktoś się z tym wcześniej spotkał i wie jakim celu zostało to zrobione? Wrzucam temat z reddita ale tam tylko domysły. Mam z 3 takie,wszystko ok. mysle,ze google przekazalo je do znisczenia, jak sie kapneli,ze lepiej zarabiac na gownianych smart speaker, a ktos sprytny je "zanonimizował" i puscil w obieg. Zapewne jest teraz bogaty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) A na allegro sprzedawane jako nowe ale wersja bulk. Ale sprzedający zarzeka się, że są nowe fabrycznie i że te otarcie to w trakcie transportu z hurtowni "...mam informacje z hurtowni że jest to otarcie w transporcie cała partie taką dostali natomiast urządzenie jest fabrycznie nowe..." "...Taką mam informacje z hurtowni nie będę się z nimi wykłócał ani z Panem..." Edytowano 11 marca 2021 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Tenfilip napisał: Mam z 3 takie,wszystko ok. mysle,ze google przekazalo je do znisczenia, jak sie kapneli,ze lepiej zarabiac na gownianych smart speaker, a ktos sprytny je "zanonimizował" i puscil w obieg. Zapewne jest teraz bogaty Nawet nie chodzi o to czy działa bo tego nie sprawdzałem, tylko kupiłem przedmiot nowy a dostałem używkę po przejściach a sprzedający cały czas upiera się, że to nówka Edytowano 11 marca 2021 przez cky gex Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 I to sa zakupy w PL. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 9 godzin temu, cky gex napisał: Nawet nie chodzi o to czy działa bo tego nie sprawdzałem, tylko kupiłem przedmiot nowy a dostałem używkę po przejściach a sprzedający cały czas upiera się, że to nówka Być może są to wycofane sztuki i/lub z innego regionu i przeznaczonym kodem uwzględnionym w numerze seryjnym. Założyć spór w Allegro, spacyfikować takiego delikwenta o zwrot środków i pozostawić właściwy komentarz, taka jest moja sugestia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Zapewniam, że odpowiednie kroki zostały podjęte natychmiastowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 https://allegro.pl/oferta/google-chromecast-audio-tv-wifi-transmiter-10174039841?snapshot=MjAyMS0wMy0wOVQxMzo1NjowOC44MjJaO2J1eWVyO2I5ZmM1ZmJkODM5NDNlZWEyYjZhY2NiZWQzMTZkMDU5NDg2MjhmYmU3YzU4MWVkMzM3NTI1N2I4YWY4NzljOGY%3D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Niby człowiek wiedział a jednak trochę się łudził bo komentarzy pozytywnych ma dość sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 5 godzin temu, Stolarz napisał: https://allegro.pl/oferta/google-chromecast-audio-tv-wifi-transmiter-10174039841?snapshot=MjAyMS0wMy0wOVQxMzo1NjowOC44MjJaO2J1eWVyO2I5ZmM1ZmJkODM5NDNlZWEyYjZhY2NiZWQzMTZkMDU5NDg2MjhmYmU3YzU4MWVkMzM3NTI1N2I4YWY4NzljOGY%3D Ale bezczelna nalepka 🕵🏿♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Przed chwilą, Tenfilip napisał: Ale bezczelna nalepka 🕵🏿♂️ No dramat ogólnie to był Ja już odesłałem im ten szajs. Uszkodzenie w trakcie transportu. Ja mhm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 dalej uważam, że źle nie jest bo 3822 pozytywów do 22 negatywów - 99,4% skuteczności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 1 godzinę temu, Stolarz napisał: No dramat ogólnie to był Ja już odesłałem im ten szajs. Uszkodzenie w trakcie transportu. Ja mhm Ja swoje kupowalem z Wloch i bylo to samo, natomiast za ok 130 zl. Ale wszystkie dzialaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Znalezione na olx. Takie same przetarcie.https://www.olx.pl/d/oferta/chromecast-audio-oryginalne-CID99-IDIUzZG.html#281990051f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 15 minut temu, Stolarz napisał: Znalezione na olx. Takie same przetarcie.https://www.olx.pl/d/oferta/chromecast-audio-oryginalne-CID99-IDIUzZG.html#281990051f Daj znać, jak znajdziesz bez przetarcia. Tego jest w pyte, i to gdzies od roku z hakiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Za 120 zakupiłem kilka dni temu, aukcja trwała kilka minut, trzeba się orientować. Wersja pudełkowa, wygląd nówka. Teraz mam już domowy komplet: salon, sypialnia i garaż. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 3 godziny temu, Tenfilip napisał: Daj znać, jak znajdziesz bez przetarcia. Tego jest w pyte, i to gdzies od roku z hakiem. Jakby tylko o normalne ślady użycia chodziło to by nie było tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 22 minuty temu, dj-robson napisał: Za 120 zakupiłem kilka dni temu, Wrzuć zdjęcia tego CA. https://www.olx.pl/oferta/chromecast-audio-CID99-IDIW0ZA.html Dobrze wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Chromecast jak każdy inny, nie ma nic wytartego. Z tym, że jeden (ten zakupiony kilka dni temu) ma o wiele wyraźniejsze białe nadruki, i był w zestawie z normalnym europejskim zasilaczem. Dwa poprzednie zakupiłem (ponad rok temu) z zasilaczami "angielskimi". Jakości dźwięku jeszcze nie porównywałem ale raczej to zrobię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 1 minutę temu, dj-robson napisał: Chromecast jak każdy inny, nie ma nic wytartego. Dobrze wyglądają 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 zdarzają się jeszcze w zdrowych cenach, może to ten co dj-robson przytulił https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-multimedialny-chromecast-audio-czarny-10473447613 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Ależ i oczywiście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 To może ja swojego opyle 😉 używam go baaardzo rzadko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Ale jednak używasz, więc po co sprzedawać? Jak będzie potrzebny to będziesz szukał. To są groszowe sprawy przecież, ale jakie wygodne. A ten sprzęt gra po prostu ładnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts