Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Zamówiłem Chromecasta z allegro, niby jako nowy ale jak przyszedł to okazało się, że to używka po przejściach z celowo zdartym numerem seryjnym - towar idzie do zwrotu ale chciałem zaspokoić swoją ciekawość czy ktoś się z tym wcześniej spotkał i wie jakim celu zostało to zrobione? Wrzucam temat z reddita ale tam tylko domysły. 

Napisano
9 godzin temu, cky gex napisał:

Zamówiłem Chromecasta z allegro, niby jako nowy ale jak przyszedł to okazało się, że to używka po przejściach z celowo zdartym numerem seryjnym - towar idzie do zwrotu ale chciałem zaspokoić swoją ciekawość czy ktoś się z tym wcześniej spotkał i wie jakim celu zostało to zrobione? Wrzucam temat z reddita ale tam tylko domysły. 

Mam z 3 takie,wszystko ok. mysle,ze google przekazalo je do znisczenia, jak sie kapneli,ze lepiej zarabiac na gownianych smart speaker, a ktos sprytny je "zanonimizował" i puscil w obieg. Zapewne jest teraz bogaty :D

Napisano (edytowany)

A na allegro sprzedawane jako nowe ale wersja bulk. Ale sprzedający zarzeka się, że są nowe fabrycznie i że te otarcie to w trakcie transportu z hurtowni :D

"...mam informacje z hurtowni że jest to otarcie w transporcie cała partie taką dostali natomiast urządzenie jest fabrycznie nowe..."
"...Taką mam informacje z hurtowni nie będę się z nimi wykłócał ani z Panem..."

xD

Edytowano przez Stolarz
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Tenfilip napisał:

Mam z 3 takie,wszystko ok. mysle,ze google przekazalo je do znisczenia, jak sie kapneli,ze lepiej zarabiac na gownianych smart speaker, a ktos sprytny je "zanonimizował" i puscil w obieg. Zapewne jest teraz bogaty :D

Nawet nie chodzi o to czy działa bo tego nie sprawdzałem, tylko kupiłem przedmiot nowy a dostałem używkę po przejściach a sprzedający cały czas upiera się, że to nówka :) 

Edytowano przez cky gex
Napisano
9 godzin temu, cky gex napisał:

Nawet nie chodzi o to czy działa bo tego nie sprawdzałem, tylko kupiłem przedmiot nowy a dostałem używkę po przejściach a sprzedający cały czas upiera się, że to nówka :) 

Być może są to wycofane sztuki i/lub z innego regionu i przeznaczonym kodem uwzględnionym w numerze seryjnym.

Założyć spór w Allegro, spacyfikować takiego delikwenta o zwrot środków i pozostawić właściwy komentarz, taka jest moja sugestia.

Napisano
1 godzinę temu, Stolarz napisał:

No dramat ogólnie to był :D Ja już odesłałem im ten szajs. Uszkodzenie w trakcie transportu. Ja mhm :D

Ja swoje kupowalem z Wloch i bylo to samo, natomiast za ok 130 zl. Ale wszystkie dzialaja.

Napisano

Chromecast jak każdy inny, nie ma nic wytartego. Z tym, że jeden (ten zakupiony kilka dni temu) ma o wiele wyraźniejsze białe nadruki, i był w zestawie z normalnym europejskim zasilaczem. Dwa poprzednie zakupiłem (ponad rok temu) z zasilaczami "angielskimi". Jakości dźwięku jeszcze nie porównywałem ale raczej to zrobię.

chromecasty trzy.jpg

Napisano
1 minutę temu, dj-robson napisał:

Chromecast jak każdy inny, nie ma nic wytartego. 

Dobrze wyglądają 👍