wojt1172 Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 PRYMA headphones Cable 6,3mm Jack adapter Fabric pouch Literature pack A na zdjęciu widnieje kabel z tym "pierścieniem". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 W jakiejś recenzji czytałem że ktoś narzekał na brak adaptera 6,3 mm . Wygląda na to ze na początku go nie dawali. A kabel dostałeś bez pierścienia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt1172 Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) Tak. Ten z pierścieniem zawiera dodatkowo przycisk wielofunkcyjny, a ten co my dostaliśmy to najzwyklejszy kabel z logo Sonus Faber Pryma. PS. Zapomniałem dodać, że słuchawek używam z S.M.S.L M3. Mogę polecić to połączenie. Edytowano 28 stycznia 2019 przez wojt1172 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Wygląda jakby pakowali co im wpadnie w ręce Ja dostałem kabel z pierścieniem, przejściówkę 6,3mm oraz przejściówkę kątową 3,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Ja przejściówki kątowej nie dostałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Chyba wiem o co w tym wszystkim chodzi. Włosi tak zadbali o niepowtarzalność produktu że każdy dostał co innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Czyli mamy na rynku co najmniej trzy zestawy: "Santana Edition", "VoyTech Anniversary" i "Kraft Special" Ktoś miał jeszcze inne zestawienie akcesoriów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt1172 Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Ja tam się cieszę ogólnie z zakupu Świetne słuchawki, dodatkowo adapter również na plus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 W kwestii informacyjnej. Sprzedawca twierdzi że brak kabla w moim zestawie wynika z polityki producenta który w zestawach promocyjnych tego kabla nie oferował. Trochę to mało wiarygodne gdyż, w moim przypadku, zestaw promocyjny to moduł BT przyklejony zwykłą taśmą malarską do pudełka ze słuchawkami Sonus faber pewnie przymocowałby skórą aligatora albinosa A po drugie trzy osoby dostały trzy różne zestawy Nie zmienia to faktu że słuchawkami jestem zachwycony a reklamowałem brak kabla z czystej ciekawości. Chciałem po prostu dowiedzieć się jak zareaguje sprzedawca. I, szczerze mówiąc, nie zawiodłem się Starym polskim zwyczajem włączyli siermiężną kreatywność żeby pozbyć się problemu. To w temacie firmy Salony Denon jako takiej. Muszę, z elementarnej uczciwości, podkreślić że Panowie sprzedawcy z krakowskiego salonu zasługują na pochwałę i szacunek. Starali się jak mogli ale pewnych rzeczy nie przeskoczą. Generalnie bardzo pozytywni ludzie P.S. Kraft, nie martw się. Przejściówka kątowa której Ty nie otrzymałeś i tak okazała się uszkodzona Tzn. po zastosowaniu słuchawki grają mono. Być może to kolejny celowy zabieg Włochów, aby nabywca miał porównanie W takim wypadku należałoby napisać że jest sprawna, ale inaczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 A jaka to była przejściówka kątowa ? Z wykazu wynikało że powinien być kabel ( cable ) a nie 2 kable ( 2 cables ) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 (edytowany) 10 minut temu, MobyDick napisał: A jaka to była przejściówka kątowa ? Z wykazu wynikało że powinien być kabel ( cable ) a nie 2 kable ( 2 cables ) . Mały jacek 3,5 na małego jacka 3,5. 90 stopni. Kraft dostał dwa kable (cables) a nie dostał przejściówki (adapter). Edytowano 3 lutego 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 (edytowany) Pojawiła się nowa aplikacja (PC, Android, iOS) do personalizowania dźwięku słuchawek Sonarwork True Fi. Ponoć pozwala usłyszeć dźwięk najbardziej zbliżony do tego, który zamierzył sobie realizator nagrania. Niestety na liście obsługiwanych modeli nie ma Prym. Można jednak za pomocą aplikacji wysłać sugestię, że powinny się one znaleźć na liście (w programie jest odpowiedni przycisk). Ja już wysłałem. Może kolejne głosy mogą przyśpieszyć sprawę. Edytowano 8 lutego 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Piskór Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 Ja swoje Prymy zdecydowałem się zwrócić po 14 dniach. Z prostego powodu - nie leżały mi dobrze na głowie. Maksymalnie 2h słuchania i musiałem je ściągać z powodu dyskomfortu. Dźwiękowo jak najbardziej na plus, ale niestety niewystarczająca wygoda w moim wypadku je zdyskwalifikowała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 Dwie godziny w słuchawkach bez dyskomfortu to dobry wynik, ale fakt, Prymy nie są jakoś szczególnie wygodne. Ich pady są dość sztywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 Ja mam inne odczucia. Początkowo, owszem, wydały mi się niewygodne ale bardzo szybko potrafią się "ułożyć". A głowę mam raczej dużą. Ostatnio słuchałem około 6-7 godzin ciurkiem i zero problemu. Słuchałbym dłużej ale zorientowałem się że właśnie słońce wschodzi Niewątpliwie są dość ciężkie, ale dobrze wpływa to na mięśnie karku. Poważnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cfreepo Napisano 2 lipca 2019 Udostępnij Napisano 2 lipca 2019 czy można w prymach wymienić kable na inne niż firmowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2019 @Cfreepo, próbowałem do Sonusów wetknąć kabelek od NightOwl i nie wchodzi. Wtyczka ma o milimetr za mało wystający bolec. W drugą stronę, czyli z Sonusów do AQ wchodzi bez problemu. Zatem trzeba uważać. Nie każdy jack pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cfreepo Napisano 3 lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 lipca 2019 i to jest właśnie problem. zepsuł się kabel do sonusów, mają wymienić na gwarancji, ale idzie z Włoch. pomyślałem, że skoro zniszczył sie po pół roku użytkowania to może zaopatrzyć się w solidniejszy, ale nie mogę nigdzie znaleźć kabla z takimi wtykami. może ktoś może coś podpowiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2019 W tym Ci nie pomogę, ale jak znajdziesz odpowiedni, to napisz o nim tutaj. Informacja może być przydatna dla innych (także dla mnie za jakiś czas;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 lipca 2019 Takie kable albo kupuje się oryginalne lub dorabia. Wtedy trzeba znać dokładne wymiary wtyków które wchodzą w słuchawki. Do popularnych modeli można czasem kupić robione zamienniki. Bardzo możliwe że te kable będą pasowały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cfreepo Napisano 3 lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 lipca 2019 5 godzin temu, Janusz Duryn napisał: Takie coś mam w zapasie do Howków (około 180 cm). Mogę w zasadzie go sprzedać, bo i tak nie używam. Pytanie czy te wtyki będą pasować? Musiałbym je wypróbować. A drugie pytanie to cena? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 (edytowany) 27 minut temu, Janusz Duryn napisał: W razie gdyby nie pasował, nie ma problemu odeślesz. Można od razu sprawdzić. Janusz przyłóż wtyk swojego kabla do wtyku AQ i zobacz, czy jest trochę dłuższy. Jeśli nie, to nie przypasuje do SF. Foto: AQ - po lewej, SF - po prawej. Edytowano 4 lipca 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 Wtyki z kabli Janusza są dużo dłuższe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cfreepo Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 to czekam na przypasowanie A przy okazji może ktoś polecić gdzie mógłbym zrobić taki kabel na zamówienie z odpowiednimi wtykami, dlugością przewodu, etc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cfreepo Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 8 minut temu, Janusz Duryn napisał: OK ten po lewej jest z Prym? A próbowałeś wpiąć do Prym ten kabel po prawej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts