seba.81 Napisano 14 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 (edytowany) Witam. Zakupiłem przewód Melidika na bazie mdc2415 Przekrój: 2x4mm2 i 2x1.5mm2 I tu nasuwa się pytania : 1. Czy w ogóle jest sens stosowania takiego przewodów? 2. Jeśli tak to jaki przekrój zastosować do wysokich a który do niskich tonów? Edytowano 14 stycznia 2019 przez seba.81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 14 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2019 Janusz a jak podłączone, tj jaki przekrój na niskie a jaki na wysokie tony? Ja mam Klipsch rf-28 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Grubsze dajesz na dół, cieńsze na górę. I do Klipscha tłumiąca Melodika bardzo pasuje. Ale zmartwie Cie. Tu z Melodiki masz tylko banany. Wygląda że to nie kabel Melodiki. Chyba że ktoś go dodatkowo ekranował? Po co? To jest ten kabel: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 To Melodika w oplocie nylonowym. Dzięki za informację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 3 godziny temu, S4Home napisał: Chyba że ktoś go dodatkowo ekranował? Po co? Piotr dla designu Ostatnio to samo zrobiłem z Suprą EFF-I. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Niby także dla dodatkowej ochrony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 O to to to. @tomek4446, czy ja dobrze widzę - ferryty na interkonektach? Chyba po ostatniej dyskusji w wątku o zaślepkach Czy sprawdzałeś może wpływ? Przyznam, że też mi kiedyś taka myśl wpadła do głowy, została jednak przygnieciona innymi pomysłami na ulepszenie dźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 59 minut temu, nowy78 napisał: czy ja dobrze widzę - ferryty na interkonektach? Dobrze widzisz Brakowało mi 12 zł do darmowej dostawy to zamówiłem Ok. zrobię test i napiszę w temacie o zaślepkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 A dla designu to ok. Producenci też tak robią więc można Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts