Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć koledzy.

Mam do Was kolejną prośbę, tym razem o pomoc doboru odtwarzacza CD. Budżet to około 1300 zł. Biorę pod uwagę sprzęt używany, może być vintage. Będzie grał z Marantzem 2216B i Kenwood KL-5090. Nie musi mieć ciepłego brzmienie (same kolumny i amplituner grają ciepłym brzmieniem) ale fajnie jakby dodał od siebie trochę basu. No i musi być... srebrny :D

Moje typu to:

1. Denon DCD-1500AE 

2. MARANTZ SA7003

Powyższe playery mają SACD, mi na tym nie zależy, ale może kiedyś się przyda.

3. Sony cdp xb 930 qs 

4. MARANTZ CD-72 MKII  już staruszek

No i tutaj pytanie do Was, bardziej zaznajomionych, osłuchanych... Który z tych sprzętów na moim miejscu byście wybrali?

Z góry dzięki! :D

Edytowano przez binkool
Napisano (edytowany)

Denona nie znam, ale wybrałbym Marantza 63, 67 seria KI lub SE. Najlepiej jakbyś znalazł obok miejsca zamieszkania i odsłuchał. ?

Inny godny uwagi to stary Nad C541. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano
Dnia 28.01.2019 o 12:36, binkool napisał:

Będzie grał z Marantzem 2216B

Dnia 28.01.2019 o 17:16, S4Home napisał:

Denona z modelu 1500 ma świetne brzmienie.

Zgadzam się w pełni :) Denon DCD 1500 II grał u mnie z Marantzem 2226B ,a obecnie z Sony V5. Ma to co lubię, a więc ciepło i muzykalność idealnie wpasowywał się w sygnaturę dźwięku Marantza / jak dla mnie też ocieploną/ oraz o dziwo Sony / może dlatego , że to Sony z 1978r. :) /. Dwa tygodnie temu słuchałem w komisie Sony CDP XB 920 QS i muszę przyznać , że też mnie oczarował , dynamika , detaliczność na plus. Ale raczej nie oczekiwałbym jednoznacznej opinii , który z tych CD będzie Ci odpowiadał, bo to sprawa czysto indywidualna i sam musisz podjąć decyzję.

IMG_2573.JPG