Franc Mauerski Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) Porada potrzebna, jaki wzmacniacz będzie ok do Tannoy XT 6 w tej chwili gra to z Yamaha A-S 500 - Muzyka całe spektrum to co leci w radio ,jakaś płytka ogólnie brak preferencji - Co się nie podoba teraz mało basu mało soczystości brzmienia jest czysto i wyraźnie ale nie soczyście Zmiana kolumienek czy wzmacniacza ??? Edytowano 28 stycznia 2019 przez Franc Mauerski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Jeśli Twoje pomieszczenie nie ma więcej niż 22 m2, kolumny zostaw i poszukaj lepszego wzmacniacza. Ta Yamaha bardzo ogranicza system. Jesli szukasz dynamicznego, świeżego, swobodnego dzwięku, na pewno polecam wzmacniacz Audiolab 6000A, ewentualnie Cambridge Audio CXA60 lub lepszy CXA80. Więcej dociążenia, basu uzyskasz z Cyrus One, ewentualnie jeden z modeli wzmacniaczy Atoll (najlepiej jednak model IN100SE). Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania, wypożyczenia oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Magnat MR 780 też będzie super.A może z tańszych magnat ma600. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Mauerski Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) 24 minuty temu, Q21 napisał: Jeśli Twoje pomieszczenie nie ma więcej niż 22 m2, kolumny zostaw i poszukaj lepszego wzmacniacza. Ta Yamaha bardzo ogranicza system. Jesli szukasz dynamicznego, świeżego, swobodnego dzwięku, na pewno polecam wzmacniacz Audiolab 6000A, ewentualnie Cambridge Audio CXA60 lub lepszy CXA80. Więcej dociążenia, basu uzyskasz z Cyrus One, ewentualnie jeden z modeli wzmacniaczy Atoll (najlepiej jednak model IN100SE). Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania, wypożyczenia oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. pięknie tylko zapomniałem dopisać o budżecie nie chce wydawać tyle może 1500 za wzmacniacz ? więc tylko używany wchodzi w grę i to z jakiś denon ,marantz ,onkyo ,pioneer itp coś z czego skompletuje tuner i cd Edytowano 28 stycznia 2019 przez Franc Mauerski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 To może NAD C356? Na amazonie DE ustrzelisz nówkę za ok 1600zł. A z tego co kiedyś wyczytałem na forum, to zestawienie też powinno być ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Zdecydowanie wzmacniacz. Tutaj Yamaha AS500 nie pasuje. To jasno grający wzmak, zbyt Vkowy. Podobnie będzie z Audiolabem. Cambridge nieco lepiej bo trzyma kontrole ale to też granie dokładne. 80tka lepiej. Magnat MT780 jak najbardziej tu spasuje. A Cena na 356BEE stawia go na pozycji numer 1 zdecydowanie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Mauerski Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 38 minut temu, S4Home napisał: Zdecydowanie wzmacniacz. Tutaj Yamaha AS500 nie pasuje. To jasno grający wzmak, zbyt Vkowy. Podobnie będzie z Audiolabem. Cambridge nieco lepiej bo trzyma kontrole ale to też granie dokładne. 80tka lepiej. Magnat MT780 jak najbardziej tu spasuje. A Cena na 356BEE stawia go na pozycji numer 1 zdecydowanie. Piotr dzięki jedyna rzecz to sprzęt ma byc srebrny i nie NAD brzydki plastikowy jakiś taki jest . Tannoyi nie chce się pozbywać pomimo innych problemów nie związanych z brzmieniem pasują mi .Wole wzmacniacz i resztę zmienić i najlepiej na używany a jakieś Onkyo Pioneer ? może Marantz czy też Denon ? to nie są super mocne głośniki więc czy wzmacniacz musi być demonem mocy ? Piotrze piszesz że Yamaha jest zbyt V czyli powinno być dużo góry i dużo basu a ty ciągle tego basu mało mało soczystości mało mięsa gra ładnie ale nie mięsiście . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Marantz tak. Ale poluj na PM8005. Nowy był za 3500 zł więc używki powinny być tańśze. Albo starszy używany Roskan K2! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Mauerski Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 pm 8005 to jest jeszcze z tych płaskich czy już zaokrąglony ? czyli nie ma za dużego wyboru wzmacniaczy żeby te Tannnoye zagrały dynamicznie i mięsiście ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Jak srebrny, to poszukaj także używanego Audiolab 8300A, może 8200A. Też będzie dobrze pasował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Mauerski Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 3 minuty temu, Q21 napisał: Jak srebrny, to poszukaj także używanego Audiolab 8300A, może 8200A. Też będzie dobrze pasował. Piotr ciągle jesteśmy w za wysokim przedziale cenowym 1500 zł to max a do tego jeszcze tuner i puźniej odtwarzacz góra i czytelność czystość scena stereofonia itd mi się podoba brakuje tylko troszkę wiecej dołu a Onkyo A-9050 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Piotr nie pracuje w q21 nie ten cytat. Pm8005 jest zakraglony. No dobra to starsze wzmaki. Pm8000? Denona 1500r Dostaniesz srebrny w idealnym stanie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Mauerski Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 i juz lepiej miałem kiedyś Denona 1500 EA i go sprzedałem może wrócić do tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 To nowsza wersja Rki. Coś ci w nim nie leżało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Mauerski Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Grał z melodiką BL40 w moim nieakustycznym salonie nie pasowało mi robił się chałas nie było czytelności sprzedałem wszystko w chwili zwątpienia ale po jakimś czasie zrobiłem kąt w sypialni i teraz tam mam sprzęt tam akustyka jest ok ale pokój mały myślałem że ta yamaha starczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Piotrek a może używany Magnat ma600 bo kolega lubi basowe granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Czy autor wątku zmienił wzmacniacz ? Jeśli tak to na jaki i jakie są różnice względem Yamahy ? Myślę nad zakupem tych monitorkow również posiadając wzmacniacz Yamaha tylko inny model A 1000. Przepraszam za odkopanie tematu ale szkoda, że nie został on do końca wyczerpany. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 A szkoda, choć z drugiej strony pewnie dogonił króliczka i już forum mu niepotrzebne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 Mi sięte monitory ultra fajnie podobały. Tylko miały mało basu. Sprzęgnięte z dwoma subami REL T dawało to dzwiek na prawdę bardzo wysokiej klasy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 5 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2021 (edytowany) Miałem taki zestaw i sprzedałem Yamahę AS-501. Gra skrajami pasm. Poszukaj używanego np. Vincenta. Ja swojego SV-500 sprzedaję za 2900 zł. Mogę coś tam opuścić. Te kolumny jak wszystkie Tannoy-e dobrze grają z lampami oraz hybrydami. A jak nie ten to może Taga Harmony HTA-800 ? Zobaczyłem też wzmacniacz polskiej firmy Nostromo. Ale on jest bez DAC. Nówka 1600 zł. https://nostromo.audio/pl/wzmacniacze-przedwzmacniacze/110-wzmacniacz-nostromo-ws1.html U mnie te kolumny zostały i grają z ...Pier Audio MS-680 AE. Ale to inna liga. W każdym razie mój pokój to właśnie owe mityczne 22 m2. I naprawdę kolumny na tej powierzchni grają bardzo dobrze. Chociaż ... goniąc za króliczkiem myślę o Tannoy Stirling lub Definition DC8Ti. Ale to na razie myślę ... Edytowano 5 sierpnia 2021 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts