Radziulas Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Witam serdecznie, proszę o Wasze opinie. Odtwarzacz SONY CDP X920QS. Odtwarzacz ma na tylnej ściance gniazdo optyczne i coaxialne. Ja użytkuję go poprzez podpięcie przez zwykłe wyjście liniowe bo mój wzmacniacz SONY TA FB 940QS nie ma wejść cyfrowych i wbudowanego DAC-a. 1. Jak sądzicie czy warto kupić zewnętrzny DAC i podpiąć odtwarzacz poprzez złącze optyczne? 2. Czy poprawi to słyszalnie jakość dźwięku? 3. Jeśli tak, to jaki DAC jest już sensownym zakupem i ile trzeba na niego wydać? Pozdrawiam, będę wdzięczny za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Witam, Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, które połączenie będzie dla Ciebie lepsze. Na pewno trzeba to sprawdzić i ocenić samemu. Sensowny DAC to wydatek rzędu 1500-2000zł i za taką cenę są sprzęty, które faktycznie w znacznym stopniu poprawią brzmienie. W Twoim przypadku uważam, że zewnętrzny DAC może pozytywnie wpłynąć na finalny efekt. Rozwiązaniem może być Audiolab M-DAC Mini, który w swojej cenie oferuje brzmienie bardzo rozdzielcze oraz szczegółowe. Zapraszam do kontaktu na PW, na pewno dogadamy się co do szczegółów. Pozdrawiam Szymon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 Ja bym powiedział tak. Bez testów nie będziesz nic wiedział. Szymon to zaznaczył , tutaj może byc po prostu skok w bok i tyle. Pojawia się znaczące pytanie o opłacalność. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek007 Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 Podepnę się pod temat, mam podobny problem, CD arcam alpha 7se. Jestem na etapie kompletowania płyt CD lub nagrywania tychże płyt z plików flac. Jakież było moje zdziwienie kiedy zgrany utwór z ori płyty na PC i puszczony przez wzmacniacz zagrał lepiej niż przez w/w cdek i ten sam wzmak? Wniosek nasunął się jeden ze źródło jest do bani. W pc mam kartę dźwiękową Asus xonar dx, i teraz pytanie co robić ?czy kupić daca i użyć cd arcam jako transport czy wymienić cdka na lepszy/używany. Kwota jaką mogę wydać nie powala około 1-1,2 tys max, jednak może coś używanego w tej cenie mi polecicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 U ciebie jest inaczej bo wziąłeś to już w pewnym stopniu do testów. Już wiesz. Tak moim zdaniem teraz powinieneś odwiedzić fajny dac na który cię stać w domu i finalnie podjąć decyzję. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek007 Napisano 8 lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 W takim razie co ewentualnie jesteście mi w stanie polecić, wzmak arcam alpha 9, monitory tannoy M2 modyfikowane, preferencje muzyczne rock, blues, heavy, oczekuje dobrego stereo, detali ale nie męczących w górze pasma. Czy wystarczy na razie wziąć Cambridga, czy dołożyć i szukać używki rdac arcama, albo jeszcze coś innego. Jak pisałem kwota to max 1,2 tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts