Kraft Napisano Niedziela o 10:19 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 10:19 (edytowany) 1 godzinę temu, Radek Kostrzewski napisał: Nadal nie mam pewności i utwierdzenia przynajmniej w teorii dlaczego nie powinno być przy ścianach bocznych najsilniejszego odbicia. Zaznacze kolumny stoją bardzo blisko ścian bocznych. Jeśli dobrze zrozumiałem, to im bliżej ściany, to tym bardziej rozwarty kąt padania fali, więc cosinus Lamberta zmniejsza nam te odbicia. PS nie zauważyłem, że Bartek już to napisał godzinę temu. Edytowano Niedziela o 10:23 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano Niedziela o 10:35 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:35 A mam jeszcze pytanie?.Jak powinno się mierzyć, według tego kalkulatora mega-acoustic?.Czy od zabudowy ustrojami czy od samej przedniej ściany podsyłam zdjęcie. Ogólna grubość ustroje to 20cm.Rezonatory i rozpraszacz,panele pochłaniające. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts