Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Zakupiłem wzmacniacz Yamaha r-n803d z kolumnami pearl 25 jest to mój pierwszy zestaw tego typu i jestem bardzo zadowolony jakością dźwięku, wcześniej posiadałem głośniki logitech z906. Wybrałem teraz stereo ponieważ w większości słucham muzyki, a filmy z efektami oglądam maksymalnie dwa razy w miesiącu. Chciałbym dokupić do tego sprzętu jeszcze subwoofer właśnie ze względu na brak efektu niskiego zejścia w filmach jaki i również do posłuchania raz na jakiś czas głośniej muzyki klubowej. Głownie słucham muzyki radiowej ale wtedy subwoofera nie będę uruchamiać ponieważ basu raczej nie brakuje. Sprzęt gra w salonie około 22m² budżet to 2000zł co sądzicie o Yamaha NS-SW700? Zależy mi na dużej mocy

Napisano

Tez uzywam 803 ale z innymi kolumnami i tez planuje zakup suba.Jednak bardziej mysle o subie do muzyki i polecono tutaj SVS SB 1000.Zamknieta obudowa wiec napewno do muzyki powinien sie dobrze sprawdzic.Do filmow moze lepiej jakis otwarty z BR.....Ale wydaje mi sie ze jednak nie Yamahy.....

Napisano

Oh nie, w danym budżecie znajdziesz znacznie lepszy inny subwoofer niż Yamaha. Jeśli możesz minimalnie dołożyć, koniecznie spójrz na SVS SB-1000. To konstrukcja zamknięta, bardzo szybki, dokładny bas. Zestaw taki świetnie sprawdzi się w kinie domowym, ale także możesz subwoofer wykorzystać do odsłuchu muzyki, możesz delikatnie wspomóc w najniższych częstotliwościach Twoje kolumny, efekt będzie bardzo dobry.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i porównania do naszego salonu.

Napisano

Zapomniałem napisać że ważny jest też wygląd koniecznie biały połysk żeby ładnie spasowało z kolumnami inaczej Żona mnie wywali z całym tym stereo :) a w tej wersji svs sb-1000 jest już dużo droższy.