rossi Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Planuje zrobić kilka paneli akustycznych do salonu z wykorzystaniem wełny PT80/TECH Slab MT 4.1 i nasuwa się pytanie co z zapachem takiej wełny? Czy ona nie będzie przypadkiem smierdzieć? Chciałbym uniknąć dziwnych zapachów w salonie i zastanawiam się czy w ogóle warto próbować z wełną, może lepiej od razu inwestować w piankę. Wielu z Was robi samodzielnie takie ustroje, myślę że spotkaliscie się już z tym. Podzielcie się proszę waszym doświadczeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksi3zyc Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Mam w salonie 4 panele z wełny i nie ma żadnych dodatkowych zapachów. Nie wiem jaka wełna jest w środku ale możesz dopytać @Bartek z Mega-Acoustic bo u nich kupiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Rockwool, ale z żadną wełną nie powinno być problemu, szkło nie ma zapachu... ew sam panel musiałby być bardzo źle zrobiony, jakiś problem z obiciem i barwnikami itd. Na pewno nie z samą wełną Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Ale PT80/TECH Slab MT 4.1 śmierdzi przecież wiele osób o tym pisało że wystawiali na kilka dni na wietrzenie potem było ok, sam mam PT80/TECH Slab MT 4.1 więc wiem że śmierdzi na początku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rossi Napisano 22 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Czyli miałem dobre przeczucia. Rozumiem że z czasem zapach zanika całkowicie? Długo trzeba wietrzyć? Kilka dni czy miesiące? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Jakby to mialo smierdziec miesiace to nikt chyba normalny by tych paneli nie montowal w np. salonie, albo w ogole w miejscu gdzie przebywaja domownicy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 @rossi Parę dni ale też zabezpieczyć je trzeba odpowiednio ja użyłem flizeliny z klejem , na to jeszcze pójdzie materiał ~ 250gr https://allegro.pl/oferta/tkanina-obiciowa-mikrofibra-welur-zamsz-30-kol-7562539580 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Sama wełna nie śmierdzi, tylko płyta OSB, z której zrobione są ramy niektórych paneli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rossi Napisano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Dzięki za Wasze uwagi i opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts