Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, audiowit napisał:

Wykresy i kalkulator megaakustyk :).

Audiowit Ty się nie śmiej , nie po to wziąłem kredyt na 30 lat by kupić mikrofon pomiarowy z Honk-Kongu doinwestowałem Państwo Polskie na oszałamiająca kwotę 100 zł / cło - ciekaw jestem czy da radę odpisać z podatku :) / , rodzina bliższa i dalsza zrzuciła się na statyw , przedzieram się przez meandry wykresów , decybeli , mikrosekund , pogłosów i jeszcze mnóstwa rzeczy,o  których istnieniu dotychczas wiedziały tylko najtęższe umysły z NASA ,bym nie mógł zobaczyć jak odsłuchiwany jest sprzęt o którym potem czytam recenzje. A jak już będzie mi dane zobaczyć, to się przygotowałem , trzymam w obwodzie dwie ekipy budowlane i paru gości od akustyki i chcę mieć tak samo :) 

Czy to tak wiele...

Napisano

Tomku, zawsze moze być więcej ;) szybciej, dokladniej ;). Zawsze najslabszym ogniwem jest wkład mięsny w instrumentach pomiarowych, samochodach sportowych czy maszynach bojowych. Dlatego odchodzi się od ludzi ;).

Napisano
6 minut temu, audiowit napisał:

Dlatego odchodzi się od ludzi ;).

A to prawda. Dlatego przestałem już zwracać uwagę na cenę , nazwy i numery seryjne kondensatorów, kości, przetworników tylko słucham jak brzmi całość.

Napisano

Co Nam po recenzji jeśli jest dokonywana nie w Naszym pomieszczeniu do słuchania muzyki ? Nic , można przeczytać jako ciekawostkę i nic więcej - ja tak te testy traktuje , inaczej na wiele tematów bym nie spojrzał i nie zakupił...

Napisano
11 godzin temu, Kubakk napisał:

Co Nam po recenzji jeśli jest dokonywana nie w Naszym pomieszczeniu do słuchania muzyki ?

Pomieszczenie to pikuś , mnie zniechęca do czytania recenzji np. wzmacniacza, litania sprzętów do takowego podłączonych z wyszczególnieniem wszystkich kabelków połączeniowych , podkładek pod kabelki , gniazdek w ścianie , stolików i platform na których to stało podczas odsłuchu itd. Czyli, rozumiem , że ta specyfikacja jest po to , że jak nie mam takiego systemu 1:1 łącznie z podkładkami antywibracyjnymi, to dźwięk już będzie się różnił. Więc na co mi taka recenzja ? :)  

Napisano
Dnia 4.07.2019 o 10:31, Kraft napisał:

Może tak być, jak piszesz. A może po prostu sprzęty dla Audio testują bezdomni?

PS czytając wstępniaki w Audio w ostatnich latach, odniosłem wrażenie, że redakcja jest zwolennikiem społeczeństwa otwartego. A tu teraz jakaś powtórka z tajnych list poparcia. ???

Bezdomni to raczej nie. Z tego co wiem to testerzy posiadają maja zacne sprzęty cenowo w domach. W domach....

Dnia 4.07.2019 o 09:24, tomek4446 napisał:

Piotrek , te obiekcje to z pewnością dlatego. aby nam szczęka nie opadła , abyśmy nie nabawili się kompleksów , nie spali w nocy myśląc dlaczego ja tak nie mam ? , nie doprowadzili się do załamania nerwowego .... 

Jednym słowem Szefowa dba o nasze zdrowie psychiczne , byśmy mogli nadal spokojnie pisać bez żadnego obciążenia stresem :) 

No chyba że tak. 

Ale ja się z tego wyleczyłem. Mogę pooglądać hiendowe pomieszczenia nie myśląc że też takie chce :)

Dnia 4.07.2019 o 11:31, Kubakk napisał:

Co Nam po recenzji jeśli jest dokonywana nie w Naszym pomieszczeniu do słuchania muzyki ? Nic , można przeczytać jako ciekawostkę i nic więcej - ja tak te testy traktuje , inaczej na wiele tematów bym nie spojrzał i nie zakupił...

Ale ty to wiesz a mnóstwo osób to czyta i czytać zawsze będzie. Jest na to miejsce na naszym rynku. Jak i każdym innym. Więc to działa i niech se dziala.