tomek4446 Napisano 4 lipca 2019 Napisano 4 lipca 2019 1 godzinę temu, audiowit napisał: Wykresy i kalkulator megaakustyk :). Audiowit Ty się nie śmiej , nie po to wziąłem kredyt na 30 lat by kupić mikrofon pomiarowy z Honk-Kongu doinwestowałem Państwo Polskie na oszałamiająca kwotę 100 zł / cło - ciekaw jestem czy da radę odpisać z podatku / , rodzina bliższa i dalsza zrzuciła się na statyw , przedzieram się przez meandry wykresów , decybeli , mikrosekund , pogłosów i jeszcze mnóstwa rzeczy,o których istnieniu dotychczas wiedziały tylko najtęższe umysły z NASA ,bym nie mógł zobaczyć jak odsłuchiwany jest sprzęt o którym potem czytam recenzje. A jak już będzie mi dane zobaczyć, to się przygotowałem , trzymam w obwodzie dwie ekipy budowlane i paru gości od akustyki i chcę mieć tak samo Czy to tak wiele... Odpisz, cytując
audiowit Napisano 4 lipca 2019 Napisano 4 lipca 2019 Tomku, zawsze moze być więcej szybciej, dokladniej ;). Zawsze najslabszym ogniwem jest wkład mięsny w instrumentach pomiarowych, samochodach sportowych czy maszynach bojowych. Dlatego odchodzi się od ludzi ;). Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 lipca 2019 Napisano 4 lipca 2019 6 minut temu, audiowit napisał: Dlatego odchodzi się od ludzi ;). A to prawda. Dlatego przestałem już zwracać uwagę na cenę , nazwy i numery seryjne kondensatorów, kości, przetworników tylko słucham jak brzmi całość. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 4 lipca 2019 Napisano 4 lipca 2019 Co Nam po recenzji jeśli jest dokonywana nie w Naszym pomieszczeniu do słuchania muzyki ? Nic , można przeczytać jako ciekawostkę i nic więcej - ja tak te testy traktuje , inaczej na wiele tematów bym nie spojrzał i nie zakupił... Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 lipca 2019 Napisano 4 lipca 2019 11 godzin temu, Kubakk napisał: Co Nam po recenzji jeśli jest dokonywana nie w Naszym pomieszczeniu do słuchania muzyki ? Pomieszczenie to pikuś , mnie zniechęca do czytania recenzji np. wzmacniacza, litania sprzętów do takowego podłączonych z wyszczególnieniem wszystkich kabelków połączeniowych , podkładek pod kabelki , gniazdek w ścianie , stolików i platform na których to stało podczas odsłuchu itd. Czyli, rozumiem , że ta specyfikacja jest po to , że jak nie mam takiego systemu 1:1 łącznie z podkładkami antywibracyjnymi, to dźwięk już będzie się różnił. Więc na co mi taka recenzja ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 lipca 2019 Napisano 5 lipca 2019 Dnia 4.07.2019 o 10:31, Kraft napisał: Może tak być, jak piszesz. A może po prostu sprzęty dla Audio testują bezdomni? PS czytając wstępniaki w Audio w ostatnich latach, odniosłem wrażenie, że redakcja jest zwolennikiem społeczeństwa otwartego. A tu teraz jakaś powtórka z tajnych list poparcia. ??? Bezdomni to raczej nie. Z tego co wiem to testerzy posiadają maja zacne sprzęty cenowo w domach. W domach.... Dnia 4.07.2019 o 09:24, tomek4446 napisał: Piotrek , te obiekcje to z pewnością dlatego. aby nam szczęka nie opadła , abyśmy nie nabawili się kompleksów , nie spali w nocy myśląc dlaczego ja tak nie mam ? , nie doprowadzili się do załamania nerwowego .... Jednym słowem Szefowa dba o nasze zdrowie psychiczne , byśmy mogli nadal spokojnie pisać bez żadnego obciążenia stresem No chyba że tak. Ale ja się z tego wyleczyłem. Mogę pooglądać hiendowe pomieszczenia nie myśląc że też takie chce Dnia 4.07.2019 o 11:31, Kubakk napisał: Co Nam po recenzji jeśli jest dokonywana nie w Naszym pomieszczeniu do słuchania muzyki ? Nic , można przeczytać jako ciekawostkę i nic więcej - ja tak te testy traktuje , inaczej na wiele tematów bym nie spojrzał i nie zakupił... Ale ty to wiesz a mnóstwo osób to czyta i czytać zawsze będzie. Jest na to miejsce na naszym rynku. Jak i każdym innym. Więc to działa i niech se dziala. Odpisz, cytując
Recommended Posts