MarcKrawczyk Napisano 23 kwietnia 2019 Napisano 23 kwietnia 2019 w końcu kupiłem luxman d 351 za 280 zł z przesyłką, miał być ok ale po tygodniu grania zaczął przeskakiwać pod koniec odtwarzania płyty, więc pewnie laser do wymiany ale tragedii nie ma - japoński oryginał kss210a do wzięcia na allegro za 85 zł, chiński za 34 zł luxman ma wyjście optyczne , ale ja go nie używam brzmienie idealne do muzyki elektronicznej i synthpopu, miękko i ciepło z dobrym basem, ale może to też zasługa mojego wzmacniacza l 210? łyżka dziegciu w tym miodku to brak pilota , a o dostanie go niestety trudno... marantza też brałem pod uwagę, ale był droższy na starcie... Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 25 kwietnia 2019 Napisano 25 kwietnia 2019 Podlacze sie do tematu.A co z uzywek zagra podobnie do Pioneera PD50?.Chcialbym kupic drugi cd by nie mordowac ciagle tego Pioneera. Odpisz, cytując
Markcox Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Odgrzebie trochę temat 😉 Odkurzyłem ostatnio odrobinę zapomnianą kolekcję płyt CD i tak chodzi mi po głowie drobna inwestycja w jakiś odtwarzacz CD, w budżecie wskazanym w temacie. Oczywiście biorę pod uwagę tylko i wyłącznie rynek wtórny. Przyznam, że bardzo spontanicznie zrobiłem małe przymiarki i prawie nabyłem Pioneer’a PD S707. Ów wybór (tak, wiem, metoda nie jest najszczęśliwsza) był głównie podyktowany jakimś tam sentymentem i względami wizualnymi. Koniec końców okazało się, że pionek nie był do końca sprawny (przy dłuższym odsłuchu miewał problemy z czytaniem płyt), więc jak w monopoly wróciłem na start. I zamierzam zrobić to teraz jak należy Przy okazji dopytam jeszcze o wspomnianego Pionka 707 – jak w przypadku tego modelu wygląda dostępność, jak i poziom cenowy zamiennych komponentów, przede wszystkim w postaci lasera? Czytając trochę informacji w internetach (studiując również ten wątek-myślę, że po kilku latach nie wiele się w tej kwestii zmieniło) na placu boju postawiłbym Marantz’a CD 63/67 z Denonem 1450AR (i być może ewentualnie wspomnianego Pioneer’a). Na ten moment zakładam, że będzie robił za źródło, ale też nie wykluczam w przyszłości dołożenia jakiegoś DAC’a. Zatem jakieś sugestie i głosy rozsądku? 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts