S4Home Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 Tylko że musi podłączy optyk który podłączony nie jest! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosuk Napisano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2019 Rozwiązałeś problem ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 Podłączył optyk i już go nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 11 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 (edytowany) Nie nie poprostu nawał pracy iii totalny brak czasu , przepraszam. Nie mam takich opcji jak maverick2005 ze zdjęcia. W tej pozycji nie ma opcji OPTICAL .Próbowałem na wszystkie strony podłączać z optykiem bez inne HDMI i wszystko sprowadza się do brak dzwięku. Mam jeszcze inne pytanie: mój onkyo ma opcje podłączenia 7.2 i dolby atoms, mam okazje kupić dosłownie za grosze głośniki JBL ES20 satelitki oraz suba es150p/230. I jest sens coś takiego robić czy to olać ? dziękuje za pomoc Edytowano 11 kwietnia 2019 przez Patryk89_896 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Spróbuj może przywrócić ustawienia fabryczne w amplitunerze oraz w tv i na nowo wszystko ustawić. A kabel optyczny w które gniazdo podłaczyłeś w amplitunerze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2019 No to jako optykiem nie gra to już wina użytkownika. Za grosze to o jest ile? Suba zawsze trzeba mieć więc mówię warto Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 12 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2019 Sub i 2 satelitki 500zl . w ampitunerze pod wejscie tv. Zresetuje tak jak mowicie. Masakra co kolwiek zrobic. Chce podlaczyc sub to sa dwa wejscia l i r kupilem rca cable pojedyncze i podlaczam jak w instrukcji pod onkyo sub i do suba zrobilem kalibracje i buczy nie dziala. Podlaczam na rozne sposoby i tulko buczy podczas kalibracji go nie widzi. I Teraz nie wiem czy kupilem felerny sub Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 Może stąd taka niska cena? Że uszkodzone? Bo serio abstrakcyjnie niska. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 15 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 Gdy podłącze do prądu przez przedłużacz bez uziemienia to nie buczy jest ok. Ale ledwo co wydobywa dźwięk. W ustawieniach podkręciłem na maksa. Ustawiłem że jest subwoofer. Ale ledwo co gra. Gdy podłącze przewodem 1 RCA - 1 RCA to delikatnie słychać, a gdy 1 rca - 2 rca (Y) delikatnie lepiej ale tak czy siak ledwo co go gra. I teraz kwestia czy on jest nie sprawny czy coś w ustawieniach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 to podłącz tym "igrekiem". jak wyglądają pozostałe ustawienia w ampli po przeprowadzonej kalibracji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 17 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2019 (edytowany) Ustawiłem głośniki frontowe na "małe" subwoofer podgłośniłem prawie na max (+10) . Ale skąd to buczenie ? to kwestia coś z uziemieniem? Edytowano 17 kwietnia 2019 przez Patryk89_896 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 Tak. Jeśli masz możliwość sproboj obrucic wtyczkę od zasilania na odwrót. Często takim powodem jest też kabel sygnały ampli-sub. Może ten twój jest po prostu lichy. Warto też to sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 20 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 Rozwiązałem chyba już problem, całym problemem jest kablówka. Gdy odłączę przewód HDMI od kablówki wszystko mija i jest ok. Czytałem, że separator galwaniczny załatwia sprawę. Spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem ?? Mnóstwo jest tych separatorów na necie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts