Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Patryk89_896

Podłączenie kina

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Nie nie poprostu nawał pracy iii totalny brak czasu , przepraszam. Nie mam takich opcji jak maverick2005 ze zdjęcia. W tej pozycji nie ma opcji OPTICAL .Próbowałem na wszystkie strony podłączać z optykiem bez inne HDMI i wszystko sprowadza się do brak dzwięku. Mam jeszcze inne pytanie: mój onkyo ma opcje podłączenia 7.2 i dolby atoms, mam okazje kupić dosłownie za grosze głośniki JBL ES20 satelitki oraz suba es150p/230. I jest sens coś takiego robić czy to olać ? dziękuje za pomoc

 

Edytowano przez Patryk89_896

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to jako optykiem nie gra to już wina użytkownika.

Za grosze to o jest ile? Suba zawsze trzeba mieć więc mówię warto 

Piotr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sub i 2 satelitki 500zl . w ampitunerze pod wejscie tv. Zresetuje tak jak mowicie. 

Masakra co kolwiek zrobic. Chce podlaczyc sub to sa dwa wejscia l i r kupilem rca cable pojedyncze i podlaczam jak w instrukcji pod onkyo sub i do suba zrobilem kalibracje i buczy nie dziala.

Podlaczam na rozne sposoby i tulko buczy podczas kalibracji go nie widzi. I Teraz nie wiem czy kupilem felerny sub 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Gdy podłącze do prądu przez przedłużacz bez uziemienia to nie buczy jest ok. Ale ledwo co wydobywa dźwięk. W ustawieniach podkręciłem na maksa. Ustawiłem że jest subwoofer. Ale ledwo co gra. Gdy podłącze przewodem 1 RCA - 1 RCA to delikatnie słychać, a gdy 1 rca - 2 rca (Y) delikatnie lepiej ale tak czy siak ledwo co go gra. I teraz kwestia czy on jest nie sprawny czy coś w ustawieniach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ustawiłem głośniki frontowe na "małe" subwoofer podgłośniłem prawie na max (+10) . Ale skąd to buczenie ? to kwestia coś z uziemieniem?

Edytowano przez Patryk89_896

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak. Jeśli masz możliwość sproboj obrucic wtyczkę od zasilania na odwrót. Często takim powodem jest też kabel sygnały ampli-sub. Może ten twój jest po prostu lichy. Warto też to sprawdzić. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Rozwiązałem chyba już problem, całym problemem jest kablówka. Gdy odłączę przewód HDMI od kablówki wszystko mija i jest ok. Czytałem, że separator galwaniczny załatwia sprawę. Spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem ?? Mnóstwo jest tych separatorów na necie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...