Kamill00 Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 Panowie.....myślicie że ,,dobra" mata pod LP i docisk maja znaczacy wpłyt na odtwarzany dźwięk? Na Pro Ject RPM 1 z wkładką Ortofon 2M Bronze mam ,,zwykłą" matę za tzw 30zł i myślę kupić skórzaną Clearaudio z dociskiem 420g. Ma to większy sens czy tylko lepszy zrobię ,,wizual" sprzętu? P.S Mam nadzieję że dobry dział bo nie chodzi mi o audiofilskie dodatki, ponieważ Panowie audiofile napewno usłyszą różnicę....ze mna może być ,,różnie" 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 24 minuty temu, Kamill00 napisał: Mam nadzieję że dobry dział bo nie chodzi mi o audiofilskie dodatki, ponieważ Panowie audiofile napewno usłyszą różnicę....ze mna może być ,,różnie" 😁 Nie masz się czym przejmować, są tu też melomani.🙂 Grzejesz lampy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 30 minut temu, Kamill00 napisał: Ma to większy sens czy tylko lepszy zrobię ,,wizual" sprzętu? Docisk czasem się przydaje , nie wiem tylko co na to silnik Twojego gramofonu, a co do maty to najpierw bym sprawdził, czy masz możliwość regulacji wysokości ramienia. Są co prawda różne szkoły , jedna mówi , że to headshell powinien być równoległy do płyty, druga że ramię ale w obydwu przypadkach kładąc matę zwiększasz wysokość na której znajdzie się płyta ,a więc powinieneś ustawić odpowiednią wysokość ramienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 (edytowany) Opowieści z mchu i paproci to domena audiofili Ja bym kupił maty o różnej grubości - to faktycznie ma znaczenie A docisk... ja zrezygnowałem ze względu na wiek gramofonu - szkoda mi maszynki Edytowano 28 marca 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 28 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2019 10 minut temu, Pboczek napisał: Nie masz się czym przejmować, są tu też melomani.🙂 Grzejesz lampy? Grzeje 😁😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 To ma sens 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 28 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2019 9 minut temu, Pboczek napisał: To ma sens 😀 Jasny przekaz 😁😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 @Kamill00 jeszcze jedno. Unikałbym korkowych mat. Ja wiem że wiekszość producentów twierdzi że maty zrobione są porządnie ale... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts