Kamill00 Napisano 6 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2019 Witam. Ciekawy jestem jak wygląda sprawa u Was ,,za półką" z audio. Dbacie o to czy kable są ułożone jak na Audio Show czy macie efekt "sieci pająka" 😁 Ja ogólnie UWIELBIAM porządek w każdej dziedzinie, ale nie mogę sobie poradzić tzn nie mam koncepcji co robić z nadmiarem przewodów od zasilania (skracać je?) Bo oczywiście interkonektów nie będę dotykał 😁 Wszystkie elementy toru audio mam na wysokości 50-70 cm od listwy zasilającej, a kable jak wiemy.....średnio 1,5m. Obok gramofonu stoi preamp....rca 1m Pod gramofonem stoi wzmacniacz....rca 50cm Za wzmacniaczem schowany jest odtwarzacz sieciowy Yamaha wxad-10.... tam potrzeba z 10 cm przewodu 😂 a jest 50cm Powoli i na spokojnie będę wymieniał przewody zasilające na coś w stylu furutech więc myślę że zamiast gotowych będę kupował z metra osobno wtyki i powoli dojdę do ładu i składu. Jeśli ktoś chce to zapraszam do wrzucania fotek jak to u Was wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Widzę, że nikt nie odpowiedział na pytanie Kamila ale się podpinam, może ktoś coś powie ciekawego. Staram się utrzymywać kable w porządku ale po wszelkich testach kabli, przełączaniu, sprzątaniu robi się na końcu zawsze bajzel i wtedy nadchodzi ten czas że trzeba wszystko od nowa podłączać. Wpienia mnie to strasznie i jestem ciekawy czy macie na to jakieś swoje sposoby. Może używacie jakichś pomocnych akcesoriów typu skrętki, rękawy, jakieś ramki czy stelaże z tyłu za sprzętami? Zdjęcia nie pokażę, wystarczy, że mnie robi się niedobrze na ich widok 🙁 nie chcę myśleć co by było gdybym miał więcej sprzętu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Mam niestety podobnie Ale wydaje mi się że do momentu gdy nie masz osobnego pokoju na audio to jesteś na z góry przegranej pozycji Próbowałem układać kable ale to jakaś hydra jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 W mojej jaskini rządzę wyłącznie ja i kropka Nie chodzi mi o to aby ukryć kable ale żeby łatwo utrzymać je w jakimś porządku i ułatwić sprawę. Myślę o jakiejś takiej kratce z plastiku czy drewna i małych taśmach velcro (rzep) aby postawić z tyłu i łatwo poprzyczepiać to co tam wisi splątane za szafką i straszy. Coś jak dla roślin pnących 😆 Szafka nie ma pleców, pokombinuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 8 minut temu, JohnDoe napisał: W mojej jaskini rządzę wyłącznie ja i kropka Wiesz że w każdym normalnym związku facet ma ostatnie i decydujące zdanie? Wiesz jak ono (to zdanie) brzmi? - tak kochanie... 9 minut temu, JohnDoe napisał: Nie chodzi mi o to aby ukryć kable ale żeby łatwo utrzymać je w jakimś porządku i ułatwić sprawę. Myślę o jakiejś takiej kratce z plastiku czy drewna i małych taśmach velcro (rzep) aby postawić z tyłu i łatwo poprzyczepiać to co tam wisi splątane za szafką i straszy. bardziej chodziło mi o to że w momencie gdy masz swoja jaskinie to możesz "ołtarzyk" odsunąć od ściany kable poprowadzić sobie jak chcesz - zaprojktować całość "bardziej przestrzennie" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 (edytowany) Najlepiej by było gdybym mógł sobie swobodnie wchodzić za mój "ołtarzyk" ale nie mieszkam w pałacu i nie mam tyle miejsca. Odsunę więc szafkę jakieś 20cm i zainstaluję tam kratownicę z rzepami, może jakieś haczyki. Innego pomysłu nie mam. Szukam materiałów do konstrukcji. Mam nadzieję, że nie skomplikuję wszystkiego jeszcze bardziej. Tak na szybko znalazłem takie "trzymadła" silikonowe które też można by użyć. https://www.amazon.co.uk/Management-Silicone-Adhesive-Organizer-Charging/dp/B07Q2WQV2B/ref=sr_1_36?keywords=cable+management&qid=1569431061&s=gateway&sr=8-36 Edytowano 25 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 nie nadają się do audio- za tanie są Jak ołatrzyk możesz odsunąć i wstawić coś za nim.. to zrobiłbym taką kratownicę na planie sześcianu - pozwoli poprowadzić kable z dala od zasilającyh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 6 minut temu, Fafniak napisał: nie nadają się do audio- za tanie są Zasmucasz mnie strasznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 47 minut temu, Fafniak napisał: bardziej chodziło mi o to że w momencie gdy masz swoja jaskinie to możesz "ołtarzyk" odsunąć od ściany kable poprowadzić sobie jak chcesz - zaprojktować całość "bardziej przestrzennie" Właśnie przed chwilą zamknąłem kolejne kabelki w szafeczce / zdjęcie/ Aby mieć spokój z drugą połówką ,która nie musi podzielać naszego zachwytu nad nadrukiem na koszulce, czy kolorem oplotu polecam do pomieszczeń użytkowych w których będzie stał nasz sprzęt zakup szafki z " plecami". Wiercimy otwornicą otwory na kable stawiamy sprzęt i kable przynajmniej od frontu nie są widoczne. Przydaje się też jakaś część zamykana na podręczne akcesoria, lub tak jak w moim przypadku schowanie widocznych na zdjęciu urządzeń, które ze względu na małe wymiary i podpiętą sporą ilość kabli będąc na wierzchu mogą być mało akceptowalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Tomek pomysłowo i praktycznie 👍 Ja mam w swoim ołtarzyku, w sieci kabli jeszcze router wifi i aż mnie serce boli że on tam jest. Może przez to słyszę kable w testach 😲 Muszę go usunąć przy układaniu kabli a do streamera dać długi LAN. I to szybko, w sobotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Sprawa nie jest prosta. Jeśli idealnie ułożycie kable i wyjedziecie na tydzień to powrocie i tak będą poplątane Szkoda życia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 🤣 @JacSantana 👍 56 minut temu, Fafniak napisał: zrobiłbym taką kratownicę na planie sześcianu - pozwoli poprowadzić kable z dala od zasilającyh A skąd przeświadczenie, że ma to jakieś znaczenie ;) Pomimo, że słyszę różnice w kablach zupełnie o to nie dbam :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 To co kurde, zostawić jak jest i nie zajmować sobie głowy pierdołami? W sumie to najfajniejsza rada by była 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 6 minut temu, JohnDoe napisał: To co kurde, zostawić jak jest i nie zajmować sobie głowy pierdołami? W sumie to najfajniejsza rada by była 🤣 Zapomnij i ciesz się muzyką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Dziękuję 🙂 Bardzo się cieszę, że na forum zawsze można liczyć na dobrą radę 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 53 minuty temu, JohnDoe napisał: Bardzo się cieszę, że na forum zawsze można liczyć na dobrą radę Cieszę się że służymy pomocą A oto mój patent jak mieć kontrolę nad zasilaniem , wszystkie najpotrzebniejsze wtyczki też w szafeczce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts