spinacz66 Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 (edytowany) Jaki polecacie kabel głośnikowy do KD potrzebuję 2,5mm 3x3m odcinki. Kabel ma grać dynamicznie ale bez dominacji środka i góry 50/50%(z wyraźnymi dialogami) może być dół bardzo basowy to mi nie przeszkadza. Koszt na kabel i koszulki całkowity 300zł Do tego potrzebował bym odpowiedniej średnicy Silikonowych koszulek typu Y na kabel głośnikowy do zarobienia z moimi bananami Prolink TBC053 Edytowano 8 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 Oehlbach to jest chyba typ 1008? Coś takiego. 12 zł za metr. Reszta na dobrą butelkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 8 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 (edytowany) czy to o ten chodzi https://www.conrad.pl/p/przewod-glosnikowy-oehlbach-1008-2-x-250-mm-przezroczysty-produkty-w-metrach-biezacych-1234867 A co sądzicie o tych kablach jaką maja chrakterystykę miedzy 1008? http://www.oehlbach.pl/index.php5?theme=pricelist&task=print_product&product_id=12759 https://www.avstore.pl/kable-glosnikowe-na-metry/prolink-cav-1004-2-x-25-mm2-plaski-kabel-przewod-glosnikowy.html https://www.avstore.pl/kable-glosnikowe-na-metry/kabel-glosnikowy-qed-performance-silver-micro-c-qsm-100-1-mb.html Edytowano 8 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 Ten płaski wygląda bardziej audiofilsko - będziesz mógł sprzedawać bajkę że wybuliłes tysia na kable... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 8 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 To ma spełniać moje kryteria nie wyglądać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 No to jeśli ma spełniać to nie szukaj kabla posrebrzanego. Ten Oehlbach srebrny jest znacznie lepszy ale nie dla ciebie. 1008 spełni wszystkie twoje kryteria. Koniecznie chcesz wydać więcej to kup wyższy model ale z czystej między bez srebra. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 9 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 (edytowany) ok to dokładnie jaki model wyższy z OFC? A jakie do tego kabla silikonowe koszulki bedą odpowiednie chodzi mi o srednice? Edytowano 9 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 A czyli jest budżet i koniec,nie chcesz wydać. Ok Niestety strona oehlbacha mi się nie włącza więc nie mogę ci obecnie wysłać typów. Ja bym stawiał na czystą miedź w płaskiej konstrukcji. Uważam że to bardzo dobry kabel za na prawdę niewielkie pieniądze. Swego czasu był szeroko dostępny. Nie wygląda audiofilsko więc wyparły go inne droższe kabelki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 9 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 (edytowany) Z powodu małego dostepności kabli oehlbach i koszulek sylikonowych na 100% jestem zdecydowany na te kable czy one tak samo brzmia jak 1008 co polecałeś? http://www.oehlbach.pl/index.php5?theme=pricelist&task=print_product&product_id=12741 https://www.oleole.pl/kable-glosnikowe/oehlbach-crystal-wire-t25-250-2x2-5-mm-2-5m.bhtml?from=ceneo&p=98.99&cr=0&t=20190408-2337 6 godzin temu, spinacz66 napisał: Znalazłem zarobione z bananami za 75zł 2,5mmx2,5m Edytowano 9 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 Tak generalnie to jest ten sam kabel co typ 1008. Przed chwilą chciałeś lepszy..... Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 10 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 Z powodu małego wyboru na metry wybór jest w rolkach po 20,30m tyle mi nie potrzeba Moze głupie pytanie bo do tej pory uzywałem bananów zaciskowych a tu są z rowkami typ rurka którą strona je się wsadza zabkami do góry czy na dół? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 1 minutę temu, spinacz66 napisał: Moze głupie pytanie bo do tej pory uzywałem bananów zaciskowych a tu są z rowkami typ rurka którą strona je się wsadza zabkami do góry czy na dół? Nie rozumiem. A jaka jest różnica? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 10 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 Takie są chodzi mi którą stroną tych ząbków wsadza sie w terminale jak miałem sprężynowe banany to każdą stroną wchodziły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 No tutaj też wchodzą każda Zasada jest identyczna. Tam miałeś sprężynkę która dociskala banana do ścianki złącza. Tutaj "rurka" jest nieco szersza. Ząbki i przestrzeń pomiędzy nimi pozwala na ściśnięcie "rurki" i także dopasowanie jej do terminala. Powiem ci że to jedno z tych pytań audiovoodoo Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 10 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 dzięki za info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 15 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2019 (edytowany) Co za kraj że na sklepie niby maja kable i wtyki bananowe a okazuję się że nie ma patologia normalnie i jeszcze łaskawie salony nie odzwonią jak AVStore poinformować .Dziś przyjdzie 1008 kable a jutro po tygodniu dopiero wtyki prolinka WT 0460 sprężynowe sklep mi przysłał kabel w w 2 odcinkach 2m i 10 m porażka żebym wiedział to bym tego nie zamawiał myślałem że będzie w całości 12m jak tłumaczą tak pakuje producent był zafoliowany z metka i zgrzane opakowanie. teraz moje pytanie czy jeden odcinek na przód mogę zastosować 2m a na central i prawy odcinki po 4 m? nie wpłynie to negatywnie? Edytowano 15 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2019 Nie rozumiem co oni Ci sprzedali? Kupiłeś z rolki? Jeśli tak to tam jest 50 albo 100m nie pamiętam. Jeśli kupiłeś z zakończeniem w tych metalowych pudełkach a rozumiem że nie to tam jest faktycznie 10m/ Coś tu poszło nie tak. prawy i lewy kanał powinien być podłączony takim samym odcinkiem. Do centralnego może być inna długość. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 16 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2019 (edytowany) Tak na metry był w sklepie do kupienia za 18,45zł 1m myślałem że to w jednym kawałku będzie nigdy sie nie spotkałem jak zamawiałem był zawsze jw jednym kawałku. Dziś rano patrzyłem starczy mi na szczęście z jednego kawałka 10m przody po 4m a central 2,2m tu kupowałem https://www.conrad.pl/p/przewod-glosnikowy-oehlbach-1008-2-x-250-mm-przezroczysty-produkty-w-metrach-biezacych-1234867 Edytowano 16 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2019 Dnia 15.04.2019 o 10:49, spinacz66 napisał: Co za kraj że na sklepie niby maja kable i wtyki bananowe a okazuję się że nie ma patologia normalnie i jeszcze łaskawie salony nie odzwonią jak AVStore poinformować . 1 W grudniu coś od nich brałem , po 4 dniach zadzwoniłem bo nic do mnie nie dojechało ... mieli oddzwonić z informacją co i jak , nie oddzwonili , wydaje mi się iż zapomnieli o moim zamówieniu - tak czy siak 7-8 dni czekałem na gadżety co mnie mocno do nich zniechęciło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2019 czyli jak będę potrzebował po 15m na stronę do surroundów, to dostanę 3 kawałki po 10m każdy i mam to sobie poskładać?! 😂 przecież jasno jest napisane, że produkt jest w metrach bieżących, a tu takie przywalenie w ch***, co za dramat... współczuję doświadczeń, ale dobrze wiedzieć, kogo "w biznesie" omijać z daleka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2019 Mało tego to jawne oszustwo. Bo miałem ten kabel i on jest sprzedawany w rolkach po 50 lub 100 m. Tego nie pamiętam. W każdym razie nie odcinki 10m. Prawdopodobnie rozpakowali gotowe odcinki 10m które orhlbachk kiedyś oferował. One były po prostu tańsze. Albo dali ci kabel który klient oddał. Tak czy siak dla mnie żenada i oszustwo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2019 Parę lat temu kupowałem także w avstore z 40m kabla 2,5mm^2 i przysłali nie pocięty , także pewnie jest tak jak S4home pisze Zresztą zawsze jak zamawiałem obojętne jaką długość kabla głośnikowego to był w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 17 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2019 (edytowany) 21 godzin temu, Kubakk napisał: W grudniu coś od nich brałem , po 4 dniach zadzwoniłem bo nic do mnie nie dojechało ... mieli oddzwonić z informacją co i jak , nie oddzwonili , wydaje mi się iż zapomnieli o moim zamówieniu - tak czy siak 7-8 dni czekałem na gadżety co mnie mocno do nich zniechęciło To jakieś ledy? Kabel był kupowany w Conrad elektronik to jakiś niemiecki dystrybutor niby jest jak pisze na nalepkach. AvStore banany zamawiane ale nie mieli już drugi raz jak składałem zamówienie tam to olewka więcej już tam nie zamawiam Na nalepkach wszystko po Niemiecku opakowanie zgrzane i zszyte te z 10m a 2m tylko nalepa i nie zgrzane naszczeście te 2 m wykorzystałem przy PC na głosniki miałem akurat 4 wolne banany Edytowano 17 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2019 Dnia 15.04.2019 o 10:49, spinacz66 napisał: wtyki prolinka WT 0460 sprężynowe 3 godziny temu, spinacz66 napisał: AvStore banany zamawiane ale nie mieli już drugi raz jak składałem zamówienie tam to olewka więcej już tam nie zamawiam Nie chcę Cie zniechęcać do wtyków Prolinka , mam WT 0460 , TBC 052; TBC 055 i TBC 050 , i tylko ten ostatni się sam nie odkręca Nie wiem na czym to polega, wtyki Prolinka mam w kablach do głośnika centralnego i ilekroć sprawdzam / raz na tydzień przy odkurzaniu/ to te srebrne zakrętki są sporo poluzowane. We wtykach innych firm jakoś się tak nie dzieje , a z tego co pamiętam nie dopłacałem za tą przypadłość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 17 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2019 (edytowany) U mnie też nie które się nie dokręcają po włożeniu kabla do gniazda albo naprężeniu kabla bo po zarobieniu się dobrze zakręcaja nie wiem może to wina za grubej osłony silikonowej kabla albo sztuki mam kable 2,5mm to kabel z osłaną na max wchodzi zero luzu. kiedy to sprawdze z ciekawości troche utne tej osłony.U mnie same się nie odkręcają amma 10 sztuk już 5 lat ogólnie jestem zadowolno z nich bo wtyk siedzi soldnie w gnieżdzie kabel jest zabezpieczony 2 śróbkami i wtyk nie sniedzieje. Mam też szpili z tej serii podobno są lepsze nie zauważyłem jedynie jest większy od spręzynowego. Masz tylko w centralu ja używam we wszystkich? Edytowano 17 kwietnia 2019 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts