jawor2 Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 Witam. Proszę o podpowiedź czy warto jest wymieniać fabryczne blaszki w powyższych kolumnach na zworki, i ewentualnie co można byłoby zastosować? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 Ja zastosowalem kawalki przewodu ktorego uzywam jako glosnikowego.Ale czy to zmienilo cos to uwazam ze niczego nie zmienilo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 Jak patrzę na zdjęcia tych pozłacanych zworek od kompletu to wydaje mi się że nie ma sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 Moim zdaniem też nie widzę sensu. Ale jeśli cię to trapi to wymień na krótkie odcinki kabelka jak kolega wyżej. Biorąc pod uwagę długości wyjdzie cię to jakieś 4-5 zł Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 Najlepiej wypożycz z jakiegoś sklepu firmowe zworki i sprawdź czy jest różnica w Twoim systemie https://sklep.rms.pl/melodika-mdsc1501-zworki-do-kolumn-glosnikowych-4-szt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 1 godzinę temu, jawor2 napisał: Witam. Proszę o podpowiedź czy warto jest wymieniać fabryczne blaszki w powyższych kolumnach na zworki, i ewentualnie co można byłoby zastosować? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Naczytałeś sie o zmianach w dźwięku, czrnym tle, zdjęciu koca itd ? Najtańszy i najprostszy sposób (o ile masz przewody głośnikowe "bez konfekcji" czyli golasy) Odizolowujesz dłuższy odcinek przewodu i wkładasz zamiast blaszki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor2 Napisano 9 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2019 8 godzin temu, Fafniak napisał: Naczytałeś sie o zmianach w dźwięku, czrnym tle, zdjęciu koca itd ? To czysta ciekawość osobnika wchodzącego w meandry audio stereo Oczywiście że wcześniej czytałem, rady i dyskusje, w większości kończące się burzą w szklance wody; po prostu zaciekawił mnie fakt samego istnienia owego "urządzenia", i pomyślałem że może ktoś na forum posiada/posiadał powyższe kolumny, i coś w tym temacie już poeksperymentował ze zworkami. 9 godzin temu, Fafniak napisał: Najtańszy i najprostszy sposób (o ile masz przewody głośnikowe "bez konfekcji" czyli golasy) Odizolowujesz dłuższy odcinek przewodu i wkładasz zamiast blaszki Kable mam bez jakichkolwiek dodatków "bananowych", jednakże zostało mi trochę kabla "Purple Rain", więc w wolniejszej chwili skorzystam z powyższych uwag, oskóruję go częściowo i się pobawię. Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts