jawor2 Napisano 9 kwietnia 2019 Napisano 9 kwietnia 2019 Witam. Proszę o podpowiedź czy warto jest wymieniać fabryczne blaszki w powyższych kolumnach na zworki, i ewentualnie co można byłoby zastosować? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 9 kwietnia 2019 Napisano 9 kwietnia 2019 Ja zastosowalem kawalki przewodu ktorego uzywam jako glosnikowego.Ale czy to zmienilo cos to uwazam ze niczego nie zmienilo. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 9 kwietnia 2019 Napisano 9 kwietnia 2019 Jak patrzę na zdjęcia tych pozłacanych zworek od kompletu to wydaje mi się że nie ma sensu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 kwietnia 2019 Napisano 9 kwietnia 2019 Moim zdaniem też nie widzę sensu. Ale jeśli cię to trapi to wymień na krótkie odcinki kabelka jak kolega wyżej. Biorąc pod uwagę długości wyjdzie cię to jakieś 4-5 zł Piotr Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 9 kwietnia 2019 Napisano 9 kwietnia 2019 Najlepiej wypożycz z jakiegoś sklepu firmowe zworki i sprawdź czy jest różnica w Twoim systemie https://sklep.rms.pl/melodika-mdsc1501-zworki-do-kolumn-glosnikowych-4-szt Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 9 kwietnia 2019 Napisano 9 kwietnia 2019 1 godzinę temu, jawor2 napisał: Witam. Proszę o podpowiedź czy warto jest wymieniać fabryczne blaszki w powyższych kolumnach na zworki, i ewentualnie co można byłoby zastosować? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Naczytałeś sie o zmianach w dźwięku, czrnym tle, zdjęciu koca itd ? Najtańszy i najprostszy sposób (o ile masz przewody głośnikowe "bez konfekcji" czyli golasy) Odizolowujesz dłuższy odcinek przewodu i wkładasz zamiast blaszki Odpisz, cytując
jawor2 Napisano 9 kwietnia 2019 Autor Napisano 9 kwietnia 2019 8 godzin temu, Fafniak napisał: Naczytałeś sie o zmianach w dźwięku, czrnym tle, zdjęciu koca itd ? To czysta ciekawość osobnika wchodzącego w meandry audio stereo Oczywiście że wcześniej czytałem, rady i dyskusje, w większości kończące się burzą w szklance wody; po prostu zaciekawił mnie fakt samego istnienia owego "urządzenia", i pomyślałem że może ktoś na forum posiada/posiadał powyższe kolumny, i coś w tym temacie już poeksperymentował ze zworkami. 9 godzin temu, Fafniak napisał: Najtańszy i najprostszy sposób (o ile masz przewody głośnikowe "bez konfekcji" czyli golasy) Odizolowujesz dłuższy odcinek przewodu i wkładasz zamiast blaszki Kable mam bez jakichkolwiek dodatków "bananowych", jednakże zostało mi trochę kabla "Purple Rain", więc w wolniejszej chwili skorzystam z powyższych uwag, oskóruję go częściowo i się pobawię. Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. Odpisz, cytując
Recommended Posts