ciastek Napisano 9 lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 lipca 2019 na początku chciałem się przewitać, więc... Witam forumowiczów:) Chciałem kupić jakiś niedrogi preamp i odtwarzacz CD do zestawu wymieonnego w tytule (NAD C356BEE i Polk Audio RTI A7). Jako preamp myślałem o NAD PP375 ale niestety ten sprzęt jest nie do zdobycia... Więc szukam czegoś podobnego w niewysokim budżecie. Na odtwarzaczach CD nie znam się kompletnie więc tutaj nie mam niestety nic do powiedzenia, prosiłbym o jakieś wskazówki. Tak swoją drogą - jestem totalnym laikiem w sprawach odsłuchu audio. Więc proszę o wyrozumiałość. Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 lipca 2019 Paradoksalnie dokupienie pre do tego wzmacniacza to wcale nie jest zły pomysł. On ma świetne końcówki mocy. Tu szedł bym w pre atolla. A z używanych w rotela może naim. Zależy od ceny. CD jeśli starszy to Marantz 63. Jak nowszy to Pioneer pd50 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek Napisano 9 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2019 dzięki za odpowiedź. Dodam jeszcze, że potrzebuję preampa głównie do podłączenia gramofonu (Technics 1200 z wkładką Shure Whitelabel na ten moment). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 lipca 2019 Witaj, Poza wygodą w postaci przedwzmacniacza wbudowanego we wzmacniacz Nad PP375 nie miał zbyt wielu plusów. Brzmieniowo zewnętrzne preampy wypadają znacznie lepiej i takie rozwiązanie da na pewno lepsze efekty. W tym budżecie moim zdaniem są dwa godne polecenia urządzenia: Pro-Ject Phono Box oraz Vincent PHO-200. Oba przedwzmacniacze potrafią naprawdę sporo pomimo stosunkowo niewysokiej ceny. Są muzykalne, dynamiczne, Pro-Ject będzie trochę bardziej szczegółowy, Vincent będzie dysponował grubszym brzmieniem z lepszą podstawa basową. Co do CD, warto byłoby pomyśleć o Nadzie C546. To zasłużony i sprawdzony model o naturalnym i neutralnym brzmieniu. Ma bardzo fajną, analogową barwę. Dodatkowo będzie stanowił komplet ze wzmacniaczem co może być dodatkowym plusem. Warto o nim pomyśleć dopóki jest jeszcze dostępny gdyż na rynku jest już jego następca. Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 9 lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 lipca 2019 W sumie to nie wiadomo autorowi czy chodzi o przedwzmacniacz gramofonowy czy przedwzmacniacz do wysterowania końcówki mocy w C356? Temat sugeruje to drugie natomiast w opis wskazuje na przedwzmacniacz gramofonowy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek Napisano 9 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2019 @Q21, dzięki za wyczerpującą odpowiedź. @kukocz, masz rację, powinienem bardziej doprecyzować w temacie głównym. Chodzi mi o przedwzmacniacz gramofonowy (niestety nie mogę edytować pierwszego posta...) Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 No to zupełnie zmienia postać rzeczy. Moje wpisy odnosiły się do przedwzmacniacza. Jako pre gramofonowe także stawiam na pro jecta. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 Dorzuć kilka stówek bo naprawdę warto - wybitny w swojej cenie preamp. Bardzo solidna obudowa, porzadne zasilanie. Potem na tej bazie Musical zrobił wejścia phono dla baaardzo drogich wzmacniaczy stereo. Świetnie też sie zmierzył w testach. https://sklep.rms.pl/musical-fidelity-v90-lps-v90lps-przedwzmacniacz-gramofonowy-mm-mc Jeśli chciałbyś taniej się rozejrzeć to zapraszam https://sklep.rms.pl/przedwzmacniacze-gramofonowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Jarry Napisano 21 maja 2020 Udostępnij Napisano 21 maja 2020 (edytowany) Dnia 10.07.2019 o 14:20, rms.pl napisał: Dorzuć kilka stówek bo naprawdę warto - wybitny w swojej cenie preamp. Bardzo solidna obudowa, porzadne zasilanie. Potem na tej bazie Musical zrobił wejścia phono dla baaardzo drogich wzmacniaczy stereo. Świetnie też sie zmierzył w testach. https://sklep.rms.pl/musical-fidelity-v90-lps-v90lps-przedwzmacniacz-gramofonowy-mm-mc Jeśli chciałbyś taniej się rozejrzeć to zapraszam https://sklep.rms.pl/przedwzmacniacze-gramofonowe Cześć, Podłączając się pod temat, jak na tle Musical Fidelity V90-LPS albo Musical Fidelity LX2-LPS (LX2LPS) wypada Rega Fono MM MK3 ? pzdr m Edytowano 21 maja 2020 przez Marcin Jarry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts