mrjan Napisano 6 września 2019 Napisano 6 września 2019 Co myślicie o połączeniu Marantza 8006 i Dali Oberon 7? Czy ktoś z was miał styczność z takim zestawem? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 6 września 2019 Napisano 6 września 2019 (edytowany) A może lepiej kupić tańszy wzmacniacz, a za to droższe kolumny? Np. Dali Opticon 6 i do nich Marantz PM 6006+NA6006 lub PM7005 + Chromecast (albo coś podobnego). Cena za całość taka sama, a lepsze kolumny= lepszy dźwięk. Edytowano 6 września 2019 przez Kraft Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 września 2019 Napisano 7 września 2019 13 godzin temu, Kraft napisał: Cena za całość taka sama, a lepsze kolumny= lepszy dźwięk. Nie do końca przemawia do mnie ten argument. Gdyby tak było nikt nie produkowałby wzmacniaczy tylko tłukł na potęgę amplitunery AV i stereo bo to kolumny odpowiadałyby za dźwięk. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 września 2019 Napisano 7 września 2019 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Nie do końca przemawia do mnie ten argument. Gdyby tak było nikt nie produkowałby wzmacniaczy tylko tłukł na potęgę amplitunery AV i stereo bo to kolumny odpowiadałyby za dźwięk. Niestety nie żyjemy w idealnym świecie. W utopii na audiofilzm w dzisiejszym wydaniu nie byłoby miejsca;) Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 września 2019 Napisano 7 września 2019 Pytanie do @mrjan-co ma być źródłem dla tego zestawu? Być może powinieneś pójść jeszcze inna droga - kupić tego pm6006 a za oszczedzone pieniądze źródło plus opcjonalnie dac. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 września 2019 Napisano 8 września 2019 Dublujesz tematy, w pytaniu o odtwarzacz sieciowy zaproponowałem kilka opcji, zapraszam. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 września 2019 Napisano 9 września 2019 W tym przypadku nie jest to tak oczywiste, Opticon 6 grają znacznie jaśniej. PM6006 też. Do tego PM6006 nie wysteruje ich całkowicie. Więc akurat w tym przypadku moim zdaniem PM8006 + Oberon 7 to dobry jak nie lepszy pomysł. Do Opticona wybrał bym XINDAK 06, NADA 326BEE i wtedy faktycznie tak. Samo połączenie PM8006 z Oberon 7 jest dobre, aczkolwiek nie tanie. Zapewne taki set wdziałeś z katalogów lub allegro. Ale nie sugeruj się tym. To działanie marketingowe. Napisz swoje oczekiwania to dobierzemy lepszy sprzęt. Pozdrawiam i zapraszam Odpisz, cytując
Recommended Posts