Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kierowcy Haasa dostali karę i Magnussen stracił punkt oraz 1 miejsce (z 9 na 10), a zyskał Sainz. A tak było pięknie dla nich po kilku okrążeniach... Ale przynajmniej zespół poradził sobie z  problemami z hamulcami. A to dla mnie jest dziwaczne że kierowcy nie mogą cały czas konsultować z zespołem strategii.

RedBull zespołowo awansował na 2 miejsce kosztem McLarena, Max wyprzedził w klasyfikacji Norrisa-czyli sytuacja wraca do do przewidywalnej wcześniej (za wyjątkiem Ferrari).

Russel na starcie-jak zwykle... Latifi dużo lepiej, ale błąd później-i spadł na koniec stawki (prawie na koniec-bo Pierre Gasly nie dojechał).

No to teraz podwójny wyścig na wyspach w Silverstone-najprawdopodobniej dublet i o co najmniej 15 punktów Hamilton powiększy swoją przewagę nad Bottasem. Louis goni Schumachera i ciekawe kiedy go przegoni w liczbie zwycięstw.

A to w jakim tempie mechanicy RedBulla doprowadzili bolid Maxa do pełnej sprawności -godne podziwu! Wyrobili się z na 20 sekund przed czasam.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Nico Hulkenberg pojedzie w różowym bolidzie zamiast Pereza (zarażony wirusem) w GP Wielkiej Brytanii-jest już oficjalne potwierdzenie Racing Point.

Nico w Force India jeździł w latach 2011-2012 oraz 2014-2016. Pytanie jak szybko wjeździe się w zupełnie nowy dla niego pojazd? Zobaczymy dziś w treningach a potem w kwalifikacjach i wyścigu...

Pymar Szafnauerr powiedział, że wybierał między Nico a Guttierezem-Russela nie brał pod uwagę.

Pozdrawiam 

Napisano

Powiem szczerze nienawidzę Polsatu i Eleven Sport. Przez nich filtruje po lokalizacji, musiałem VPN sklecić żeby działało i udawać że jestem we Frankfurcie 🙂 trochę ścigania było ale jednak doświadczenie w DTM to olbrzymi oręż. Tam gdzie liczyło się wyczucie na mokrym Robert dawał radę ale już w suchym wyścigu brak doświadczenia zespołu i Roberta dał o sobie znać.

Robert też mówił że na jedynym szybkim kółku miał problem ze skrzynią biegów 😞

Ale dobra! Ściga się fajnym autem, nie parchem, często go pokazują, dla mnie bomba! 😁

@Bogusław Kożyczkowski a jeszcze dzisiaj mam WordSBK😁

Teraz Porshe Cup

Napisano (edytowany)

Oglądając wyścig DTM zastanawiałem się dlaczego RK jest tak długo w boksie, wcześniej wyprzedził 2 rywali. Okazuje się że zespół miał problem z podnośnikami przy wymianie kół i spowodowało spadniecie na 14 pozycję. Szkoda, dzisiaj w kwali lepiej 12 miejsce. Ciekawe czy coś wywalczy więcej 🙂

@Bogusław Kożyczkowski Ty używałeś jakiegoś VPN do Qobuz, przypomnisz jakiego bo mam problem ze znalezieniem tego posta?

Edytowano przez Inferno
Napisano

Dzisiejsze kwalifikacje w DTM dobrze wyszły Robertowi, ogólnie BMW w kwalifikacjach lepiej niż wczoraj, ale strata BMW do Audi nadal duża.

Na starcie Robert stracił 2 pozycje -Audi stojące za nim dużo lepiej wystartowały. Uślizg opon u Kubicy? Kiepsko na razie widzę dzisiejszą pozycję (jest 15 na 7 okrążeniu), ale zobaczymy jak będzie w dalszej części wyścigu.

W każdym razie przynajmniej więcej kierowców walczy o zwycięstwo niż w przypadku F1. 

Pozdrawiam

Napisano

Fart Hamiltona w ostatnim okrążeniu -niesamowity. RedBull obszedł się smakiem, a Bottas zamiast 2 miejsca-11 miejsce i zero punktów. Kilku kierowców dużo straciło przez zniszczone ogumienie. Leclerc na podium-w piątek czy w sobotę tego bym nie obstawiał...

Alfa-kiepściutko, nawet Williams ich objeździł :-(

Wyścigi trzeba oglądać do końca. 

Napisano (edytowany)

Bottas na pewno nie jest pocieszeny, to była jego ostatnia szansa na coś wielkiego. ...  teraz, tylko zostaje mu ^wice^ na koniec sezonu.

Chodzą juz płoty o przejściu na emeryturę Kimiego, dzisiejszy dzień może przyspieszyć podjęcie jedynej słusznej w jego wieku decyzji.

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano

Rzadka sytuacja: wszyscy kierowcy na dzisiejszym podium byli zadowoleni: Hamilton bo dojechał na 3 kołach, a Max (mimo iż nie zdołał dogonić Hamiltona) i Leclerc bo awansowali o 1 pozycję.

Myślałem że Stroll dojedzie na wyższej pozycji, a chyba wszystkim szkoda było Hulkenberga że posypał mu się samochód i nawet nie zdołał wystartować.

Jeśli Kimi zrezygnuje-to będzie walka o miejsce w AR, bo Perez czeka na okazję... Dziwnie wyglądał start Kimiego i to, jak stracił fragment skrzydła... Do tej pory to raczej bolid Williamsa się rozsypywał.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Podsumowując ten dzisiejszy dzionek wyścigowy. ... nie było nudno i po stronie DTM i po stronie F1

Vettel znów może namieszać na rynku transferowym. Niestety... nasz człowiek nie jest pewnikiem na regularne starty, a z drugiej strony... kto będzie gotów  (być tak mocno zmotywowany o pozostanie w F1) by dołączyć do Alfy?

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano
5 godzin temu, Inferno napisał:

Ostatnie dwa kółka to jakiś kosmos 😃

opony, opony i jeszcze raz opony...

Vettel się postarał pod koniec wyścigu i nie dał się wyprzedził Bottasowi - czyli jednak można 🙂

Zaś w DTMie - zmiana opon w BMW Kubicy już poszła lepiej niż wczoraj, a z drugiej strony - Robert już na 10 kółku je zmieniał (reszta stawki między 12 a 15 okrążeniem) i chyba nie do końca pasowały mu dzisiejsze ustawienia, bo bardziej odstawał do innych kierowców niż wczoraj 😞

Pozdrawiam