Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Oglądajcie f1 netflixa to zobaczycie ,że po czasie Horner się poskarżył (jak zwykle) ,że LH wyjeżdża to zmienili zasady w trakcie wyścigu. Pomijając tą zmianę , to i tak czy można wyjeżdżać czy nie to zawsze wyprzedzanie poboczem = oddanie miejsca ;)  MV mówił ,że mógł nie oddać w 3-4 okrążenia odjechałby na 5s+ także kara nic by nie pomogła potem LH :P  cóż źle rozegrali sprawę a LH pokazał doświadczenie - wiedział ,że MV zużyje opony podejmując jedyną próbę , więc zostawił mu trochę miejsca ale w taki sposób ,że musiał wyjechać

Napisano

Błędne decyzje ciągną się od słynnego wypadku.  Ale mam nadzieje, że ten pech, który chodzi za Robertem w końcu się skończy i znajdzie sobie miejsce na dłużej.

A mógł już być liderem u Haas, Steiner wtedy osobiście przyjechał do siedziby Orlenu na rozmowy face to face.

Napisano

I jeździłby w ogonie, ja się cieszę że do HAASa nie poszedł. Co do błędnych decyzji - tak na prawdę nie wiemy co by było gdyby podejmował inne. Ten wypadek też mógł się skończyć gorzej, więc cieszmy się z tego co mamy z Roberta jako kibice. Ja jeszcze liczę na sukcesy i trzymam mocno kciuki za niego.

Napisano

To prawda, dziś jeździł by na końcu peletonu, ale co by było w przyszłym sezonie? tego nikt nie wie, ale już wiadomo, że Haas odpuścił modernizacje tegorocznej furmanki na rzecz tej nowej w 2022. Oczywiscie .. może to być nie wypał, ale tego nigdy nie wiesz, to tak jak pewien inżynierek przyszedł do Williams i ...... popier../ popsuł .... bolid, chcąc skopiować nieudolnie koncepcje od Mercedesa. Ale co chyba najwazniejsze .. Kubica spełniał by swoje marzenie, był kierowcą Formuły 1

Napisano

No HAAS ma niestety chyba najsłabsze i najmniej liczne zaplecze inżynieryjne w F1. Budżet też podejrzewam że mają najniższy, skoro dali się za pieniądze pomalować (jako team rodem z USA) w rosyjskie barwy ;)

Napisano

Sądzę, że Kubica w Haas nie miał by gorzej niż w Williams. Tam Clara namieszała nie patrząc na sport, tylko na monetę, do tego Brytyjski team i brytyjski kierowca, schodząca gwiazda w F1 ..... Russell, musiał być lepszy od Kubicy, bo mogła by się pojawić rysa na wizerunku. Te ciągłe dopytywania Georga o czasy i pozycje Roberta świadczyły, że lekki niepokój tam w głowie panował a team pilnował by krzywda się młodziakowi nie stała. Czy może być gorzej? 

Napisano

Bogusław nie oglądał f1 by netflix jak szef Haasa gada ,że kase potrzebują ? ;) Przecież oni nie rozwijają już bolidu , Hass "trwa" tylko po to by pracownicy mieli kaskę - to jest oczywista oczywistość , inaczej nie braliby 2 młodych kierowców bez doświadczenia w F1 ,a wzięli bo nie potrzebują podpowiedzi , potrzebują $$$$$$$

Napisano

Mazepin nie obkręcił się bo nie umie jeździć bolidami , Haas się tak prowadzi. W Williamsie też tak RK się kręcił jak nie rozwijali niczego ;) 

Jazda by cieszyć Bogusława mając DNF czy +5laps do top1 to jednak strata czasu

Napisano (edytowany)

Spójrz na to inaczej ...

Jeździsz wśród 20-ki najlepszych kierowców w królowej motosportu.  To już jest zaszczytem, a to ze jedni płacą? ... takie czasy, czy ktoś będzie pamiętał za naście lat, kto w teamach pełnił role rezerwy? Nie. Bedzie to gdzieś odnotowane i tylko tyle, a kierowcy zawsze będą wspominani nawet jedno sezonowi.

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano

Patrzę na to inaczej. Każdy sportowiec jest żądny sukcesów w swojej karierze. Jeśli miałby wsiąść do auta i jeździć na plecach reszty stawki, to jaki to ma sens. Czy nie lepiej iść gdzieś gdzie może jakiś sukces odnieść? Ja żałują np. bardziej tego że to DTM się posypało i w tym sezonie już nie jeździ w takim samym formacie jak w poprzednim, bo na pewno byłoby lepiej.

Napisano

Grosjana zawsze będę pamiętał jako typa który się rozwalał w głupi sposób , pokroju rozgrzewka opon :D

Vettela za płaczka co przywali w kogoś a potem płacze ,że mu typek zajechał ...

itd.

Haas miałby sens gdyby Orlen grubo zainwestował , zgadali by sponsorów pod Schumachera by mieć kasę na walkę chociażby o środek stawki czy 10-20pkt w sezonie ;) 

Napisano (edytowany)

Jestem przy 6-ej czy 7-ej części serialu Drive to Survive, co prawda nie mam TV 4k ale dźwięk puściłem na sprzęt i powiem ... że jest dużo, nisko schodzącego dźwięku, który podkreśla wrażenia z oglądania.

I wiadomość dodatkowa ........ 

Dobra informacja dla kibiców – wyścigi Roberta Kubicy w European Le Mans Series będziemy mogli oglądać na żywo z polskim komentarzem. Cały sezon pokaże telewizja Sportklub. -- czy ja mam taki kanał TV?

Uff... kamień z serca == kanał jest, ale zablokowany,  jeszcze zablokowany, co nie jest żadną przeszkodą.

https://sportowefakty.wp.pl/sportklub/932498/caly-sezon-european-le-mans-series-z-robertem-kubica-na-zywo-w-sportklubie

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano

telewizja Sportklub poinformowała, że wszystkie 6 wyścigów sezonu European Le Mans Series zobaczymy w całości z polskim komentarzem na jej antenie. Transmitowane będą również kwalifikacje.

W przypadku pierwszej rundy sezonu oznacza to start transmisji z czasówki w sobotę 17 kwietnia o godz. 13:40 oraz z wyścigu w niedzielę, 18 kwietnia o godz. 11:00.

Jest też alternatywa ..

W opublikowanej dziś informacji nie pada słowo „wyłącznie” a zatem możemy spodziewać się, że transmisja na YouTube nadal będzie dostępna i nie będzie występowała blokada geolokacyjna.