Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, już wieczory coraz dłuższe więc będę miał więcej czasu na zabawę z konfiguracją yamahy z netem  i na słuchanie muzyki. Do tej pory  słuchałem przez cd , radio z anteny dachowej i przez bluetooth z telefonu youtube. Teraz przyszła pora na wypróbowanie Taidala. Z jakim urządzeniem dostępnym przeze mnie czyli laptop Acer Aspire VX lub tel. Lg g7 thing połączyć. Laptop ma wyjście słuchawkowe ,  usb 3.1,  hdmi (  odpada wiadomo z jakich względów ) i jedno wejście typu C ,nie ma optycznego. Tel. ma słuchawkowe lub bluetooth . Czy połączyć z komputerem kablem przez wejście słuchawkowe czy przez usb czy lepiej z tel. przez wejście słuchawkowe? Internet mam podłączony przez ruter kablem do rutera telefonicznym z lokalnej sieć telefonicznej Wist . Czekam na światłowód. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Napisano

Dokładnie.

Są dwie opcje.

1. Podłączasz 803 do sieci i sterujesz na za pomocą komputera, ale to tam na yamaszce jest buforowanie tidala. Nie w kompie.

2. Podłączasz 803 do sieci i twój telefon do sieci. On robi za pilota. W aplikacji musiccast masz opcje tidal. Klikasz i masz. 

• 1 year later...
Napisano
8 godzin temu, Kenobi napisał:

Co trzeba zrobic aby rn803d odtwarzała Tidala  gapless?

Nie ma takiej opcji.Wciaz czekamy na odpowiednią aktualizacje ale wątpię czy się doczekamy.