lukas188 #1 Napisano 17 października 2019 Cześć, już wieczory coraz dłuższe więc będę miał więcej czasu na zabawę z konfiguracją yamahy z netem i na słuchanie muzyki. Do tej pory słuchałem przez cd , radio z anteny dachowej i przez bluetooth z telefonu youtube. Teraz przyszła pora na wypróbowanie Taidala. Z jakim urządzeniem dostępnym przeze mnie czyli laptop Acer Aspire VX lub tel. Lg g7 thing połączyć. Laptop ma wyjście słuchawkowe , usb 3.1, hdmi ( odpada wiadomo z jakich względów ) i jedno wejście typu C ,nie ma optycznego. Tel. ma słuchawkowe lub bluetooth . Czy połączyć z komputerem kablem przez wejście słuchawkowe czy przez usb czy lepiej z tel. przez wejście słuchawkowe? Internet mam podłączony przez ruter kablem do rutera telefonicznym z lokalnej sieć telefonicznej Wist . Czekam na światłowód. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paweł Pawlik #2 Napisano 17 października 2019 A dlaczego chcesz podłączać laptopa? Podejrzewam że w 803 D działa to tak samo jak 402D. Konfigurację i obsługę załatwiasz aplikacją MusicCast. Wchodzisz w ustawienia, dodajesz konto użytkownika i hasło tidal i powinno grać Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 17 października 2019 Dokładnie. Są dwie opcje. 1. Podłączasz 803 do sieci i sterujesz na za pomocą komputera, ale to tam na yamaszce jest buforowanie tidala. Nie w kompie. 2. Podłączasz 803 do sieci i twój telefon do sieci. On robi za pilota. W aplikacji musiccast masz opcje tidal. Klikasz i masz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach