Michał Kwasnik Napisano 30 października 2019 Udostępnij Napisano 30 października 2019 Witam. Co sądzicie o głośnikach fyne audio f501? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 października 2019 Udostępnij Napisano 30 października 2019 Witaj, Fyne 501 to niewielka kolumna podłogowa, model bezpośrednio spokrewniony z Tannoyem XT6f. Uważam że Fyne jest nawet trochę bardziej wszechstronny niż Tannoy - dysponuje silniejszym basem, gra trochę bardziej dociążonym dźwiękiem. Przez to jest mniej wybredny dla wzmacniaczy i gatunków muzycznych. Nadal zostały jednak tendencje do bardziej aktywnej góry pasma więc trzeba liczyć się z delikatnie podbitymi skrajami w tym modelu. Gra efektownie i to może się podobać. Bardzo dobra przestrzeń i szeroka scena. Warto odsłuchać. Pozdrawiam. Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2019 Udostępnij Napisano 30 października 2019 Musisz podać więcej szczegółów jeśli mamy ci coś doradzić. Chyba że to temat o wymianie własnych poglądów na temat tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 października 2019 Udostępnij Napisano 30 października 2019 To raczej kieruj to pytanie do posiadaczy tych głośników. Ja słyszałem tylko monitory z tej firmy i byłem pozytywnie zaskoczony, ale podejrzewam też dlaczego...Stała elektronika Primare za ponad 20 K... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Kwasnik Napisano 31 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2019 Ogólnie chodzi o opinię na temat tych kolumn. Pytanie do tych co mają lub słuchali. Chcę sparować je ze wzmacniaczem cxa80. Muzyka: z nastawieniem na vokal typu enya.. Fyne audio f303 trafiły w to co chce. Teraz nakręcam się na f501. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 października 2019 Udostępnij Napisano 31 października 2019 Seria 300 a seria 500 to jednak różne granie. Ale jeśli ci się spodobały to na pewno tu nie będzie gorzej. Zyskasz na swobodzie. Świetnym wokalu. Mamy kolumny na stanie możemy ci wysłać na odsłuch domowy. A zew zmacniaczem zrobimy ci bardzo dobra cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whir Napisano 2 listopada 2019 Udostępnij Napisano 2 listopada 2019 501-nki to świetne kolumny. W tej a nawet wyższej cenie, mój zdecydowany faworyt. Mam w biurze 500 i każdy, kto przychodzi do mnie to jest zdziwiony jak dobrze, z fajną barwą i dynamiką one grają. Ps. Uwaga na zbyt jasne wzmacniacze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts