Grzegorz123 Napisano 7 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2019 Witam Forumowiczów, planuję zakup kina 5.1. Na razie skłaniam się do zakupu: Amplituner Yamaha RX-V685; Sub Klipsch R-12SW. Mam dylemat co do głośników 5.0. Kwota na głośniki to tak z 2 do 3 tys. zł. Fajnie jakby były jakieś sensowne, jednocześnie niewielkich rozmiarów. Kino będzie w 90% wykorzystywane do oglądania filmów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2019 Witaj, podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe. Jakie kolumny wchodzą w rachubę w kwestii wielkości - czy wszystkie monitory, postawisz je na standach, opisz proszę dokładniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz123 Napisano 8 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2019 Pomieszczenie 15 m2 Przednie - głośniki mogą być podłogowe (podłogowe wchodzą w grę jak będzie to rzutowało na jakość dźwięku i cenę). Najlepsze byłyby małe, które mógłbym postawić przy telewizorze, a centralny nad telewizorem. Tylne chciałbym powiesić na ścianę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 Jeśli 90 procent to kina to melodika na małych bl30 zagra ci to na prawdę sensownie. Ewentualnie set oparty o indiana line nota 550x. Zapraszam po wyceny i służę w razie pytań. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 W takim razie proponuję albo Indiana Line Nota 550X Set, albo polska konstrukcja Pylon Audio Pearl 25 Set. Do kina domowego dobrze sprawdzą się także Polk Audio T531. Natomiast w temacie elektroniki sugerowałbym spojrzeć także na Onkyo TX-NR696 lub tańszy, ale niewiele gorszy TX-NR686. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz123 Napisano 9 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 Mój typ na teraz to: Onkyo TX-NR686 Jamo S 807 HCS Jamo S 8 ATM plus Sub Klipsch R-12SW, czy może jakiś inny sub w cenie do 2500? Czy może jednak inny zestaw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 9 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 Czekaj,jednej sprawy nie rozumiem na kolumny chcesz przeznaczyć tak 2 max 3 tys.zl ,a na samego suba 2.5tys.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz123 Napisano 9 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 2,5 to max, zakładając, że miałoby to sens. Aktualnie czytam, pytam się i kombinuje :). Wszelkie uwagi i krytyka mile widziana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 9 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 Moim zdaniem dobry subwoofer w kinie to podstawa,ale nie takim kosztem by przy oszczędzić na kolumnach i brać te Jamo.Koledzy podali Ci propozycje sprawdzonych kolumn, które warto rozważyć,co do subwoofera, oprócz Klipscha jest jeszcze Heco Aurora sub 30a,albo jak masz miejsce gdzie postawić to 2xMagnat sub 302a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 Zostaw te jamo w spokoju. Bardzo słabe modele pod.kino nie mówiąc o czym kolwiek innym Skąd bierzecie ten typ? Pytam serio. Wpisywałem kiedyś różne tematy ci wybrać i nigdzie one mi się nie wyświetlają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz123 Napisano 10 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 U mnie Jamo pojawiło się z uwagi na wcześniejszy wpis na tym forum: ... Ciekawą opcją jest również polski zestaw Pylon Audio Pearl 25 Set 5.0 oraz najnowsza konfiguracja Jamo S 807 HCS . W przypadku Jamo w bardzo prosty i niedrogi sposób możemy rozszerzyć możliwości systemu o Dolby Atmos poprzez zastosowanie kolumn Jamo S 8 ATM..." A co sądzicie o tych zestawach? Jaki amplituner do nw. zestawów? Focal Sib Evo 5.1.2 lub Focal Sib 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 Na twoim miejscu wolałbym trochę zmienić proporcje i przeznaczyć trochę więcej na kolumny do uzyskania lepszego efektu. Albo na start zrezygnować z suba a dokupić go w późniejszym czasie, będziesz z tego bardziej zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz123 Napisano 10 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 Jaka kwota to minimum przyzwoitości na kolumny? Na początku panowałem przeznaczyć 5 tys. na zestaw, coś czuję, że tyle to na kolumny wydam ;). Te zestawy sobie odpuścić? Focal Sib Evo 5.1.2 lub Focal Sib 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 Dnia 10.12.2019 o 19:02, Grzegorz123 napisał: U mnie Jamo pojawiło się z uwagi na wcześniejszy wpis na tym forum: ... Ciekawą opcją jest również polski zestaw Pylon Audio Pearl 25 Set 5.0 oraz najnowsza konfiguracja Jamo S 807 HCS . W przypadku Jamo w bardzo prosty i niedrogi sposób możemy rozszerzyć możliwości systemu o Dolby Atmos poprzez zastosowanie kolumn Jamo S 8 ATM..." A co sądzicie o tych zestawach? Jaki amplituner do nw. zestawów? Focal Sib Evo 5.1.2 lub Focal Sib 5.1 Kto to pisał?? Ło matko. Dnia 10.12.2019 o 20:32, Grzegorz123 napisał: Jaka kwota to minimum przyzwoitości na kolumny? Na początku panowałem przeznaczyć 5 tys. na zestaw, coś czuję, że tyle to na kolumny wydam ;). Te zestawy sobie odpuścić? Focal Sib Evo 5.1.2 lub Focal Sib 5.1 Ale to celujesz w takie małe zestawy? Za 5k kupisz zestaw oparty o duże kolumny. Lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts