Paw Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 (edytowany) Cześć, Planuje zakup głośników 5.0 Wilson Raptor 7/1/vocal i zastanawiam się nad amplitunerem. W przyszłości chciałbym dokupić soobofer i głośniki dolny atmos. Propozycje amplitunerów które otrzymałem w salonach audio to Denon avr-s950h i Yamaha rx-v685. Które z tych urządzeń będzie współgrało lepiej z tym zestawem? Może w tej półce cenowej są ciekawsze propozycje? W salonie odsłuchiwałem kolumny z amplitunerem Denona - byłem zadowolony z jakości dźwięku. Zestaw zamontuję w salonie, gdzie strefa do oglądania TV ma ok 20 m2 a cały salon z kuchnią ok 35 m2. Wykorzystanie zestawu 50% film 50% muzyka Jest to mój pierwszy zakup zestawu audio - w zasadzie to nie mam doświadczenia w tej tematyce. Edytowano 10 grudnia 2019 przez Paw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 Witaj, biorąc pod uwagę wybrany zestaw kolumn Wilson Raptor 7/1/Vocal, moim zdaniem najlepszą opcją będzie elektronika Onkyo. Kolumny o charakterze raczej ciepłym, spokojniejszym, plastycznym najlepiej uzupełnić wzmacniaczem analitycznym, szybkim, zwiewnym, grającym swobodnie, ale trzymającym tempo, szybkość. Spójrz na Onkyo TX-NR686 lub model najnowszy TX-NR696. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. U nas jako forumowicz możesz liczyć na atrakcyjną ofertę cenową, szczególnie przy zakupie zestawu elektronika z kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 A nie lepiej podnieść delikatnie budżet i zamiast tych wilsonow kupić heco aurora 700. Nie znam tych wilsonow ale wydaje mi się, że heco to jednak lepsze kolumny. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 11 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 Q21 chętnie bym wpadł na odsłuch ale do Pabianic mam kilka godzin autem 😛 A jak się ma obsługa onkyo vs yamaha vs denon? Odsłuchiwałem te kolumny na Denonie i mi się podobało. Nie do końca jestem zdecydowany na Denona, ponieważ są opinie że jego amplitunery są ciężkie w obsłudze - pod tym względem lepiej wypada yamaha (wg opinii z forum). Z kolei nie odsłuchiwałem kolumn na ampli Yamaha.. Seba - początkowy budżet 4000 zł wzrósł do 6600 zł. Na więcej już żona nie pozwoli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 Onkyo tx-nr696 muzycznie będzie lepiej pasować do tych kolumn jeżeli chodzi o Yamahę rx-v685 to także warto posłuchać bo moim zdaniem łatwiejsza w obsłudze. Ale co tobie podejdzie bardziej do gustu to dowiesz się po odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 11 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 17 minut temu, Kubad napisał: Onkyo tx-nr696 muzycznie będzie lepiej pasować do tych kolumn jeżeli chodzi o Yamahę rx-v685 to także warto posłuchać bo moim zdaniem łatwiejsza w obsłudze. Ale co tobie podejdzie bardziej do gustu to dowiesz się po odsłuchu Denona odpuścić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 Denon jest ciężko w obsłudze ale to kwestia nauczenia. Na pewno nie powinna decydować o wyborze. Bardziej był był skłonny do tezy że dźwiękowo lepiej z wilsonem spisze się Yamaha lub Onkyo. Także polecam ci dołożenie do aurora 700 set. A jeśli do nas masz bliżej to zachęcam do odsłuchu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 Ja bym sobie odpuścił Denona i jak masz możliwość przy okazji odsłuchu przetestowania także polecane heco aurora 700 jak mówiłeś są ponad budżet ale może spodobają ci się na tyle że warto będzie dopłacić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 11 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 14 minut temu, Kubad napisał: Ja bym sobie odpuścił Denona i jak masz możliwość przy okazji odsłuchu przetestowania także polecane heco aurora 700 jak mówiłeś są ponad budżet ale może spodobają ci się na tyle że warto będzie dopłacić. Heco Aurora 700 + 300 + C30 <- taki zestaw Heco Aurora OK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2019 Jak najbardziej. Myślę, że w założonym budżecie mógłbyś bez suba wyrwać w którymś z zaprzyjaźnionych z forum sklepów 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 12 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2019 16 godzin temu, Paw napisał: Heco Aurora 700 + 300 + C30 <- taki zestaw Heco Aurora OK? Dokładnie nad tym zestawem myślałem jest to coś godnego uwagi i wartego dopłaty. A w późniejszym czasie możesz wzbogacić zestaw o suba svs i będziesz miał kompletny zestaw na lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 Dnia 11.12.2019 o 17:56, Paw napisał: Heco Aurora 700 + 300 + C30 <- taki zestaw Heco Aurora OK? Ok ale trzeba dołożyć suba! Pisz do nas i ceny. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 28 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Zakupiłem kolumny Heco Aurora 700 i amplituner Yamaha rx-v685. Dla mnie bomba Dziękuję za tą podpowiedź! Czekam na głośnik centralny aurora 30. Pozostały dwa surroundy. Czy można mieszać zestawy? Tj. Chciałbym jako surroudy zdać głośniki Yamaha Music Cast 20 - są bezprzewodowe i będę mógł je bez problemu przenieść np. na taras co myślicie o takim rozwiązaniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Jeśli akceptujesz wyższa cenę to można. Po to właśnie zostały wykonane Pozdrawiam I ciesze sie ze mogłem pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts