Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Witam. Potrzebuje pomocy w doborze nagłośnienia komputera. Chce dobrać kolumny podstawkowe by je postawić na biurku. Zakup raczej ma być przyszlosciowy by później wykorzystać je w salonie do systemu 5.1. Jeśli chodzi o muzykę to głównie słucham muzyki Trance/House/Trap czasem inne. Fajnie by byl one dynamiczne i nie walily basem na lewo i prawo. Żeby on był kiedy musi. Nie jestem żadnym audiofilem Ale lubię jak coś czysto mi gra. Budżet jaki chce przeznaczyc to ok 1500. Znajomy polecił mi takie modele: Heco Aurora 300 Dali Zensor 3 Quadral Argentum 530 Paradigm Monitor SE Atom Co myślicie? Potrzebował bym też niestety jakis maly wzmacniacz by je zasilić.bo z płyty głównej no nie da się. Polecili byście coś używanego do 500 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Zakładka Giełda>>Sprzedam>> Dali Zensor 3 + standy Paradigm S22. Zensory to całkiem dobre kolumny, lecz ze względu na rozmiary nie wiem czy zmieszczą się na biurku😀 Za to z pewnością dadzą rade nagłośnić większe pomieszczenie i sprawdzą się w systemie 5.1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 53 minuty temu, Dawid Konkolewski napisał: Witam. Potrzebuje pomocy w doborze nagłośnienia komputera. Chce dobrać kolumny podstawkowe by je postawić na biurku. Zakup raczej ma być przyszlosciowy by później wykorzystać je w salonie do systemu 5.1. Jeśli chodzi o muzykę to głównie słucham muzyki Trance/House/Trap czasem inne. Fajnie by byl one dynamiczne i nie walily basem na lewo i prawo. Żeby on był kiedy musi. Nie jestem żadnym audiofilem Ale lubię jak coś czysto mi gra. Budżet jaki chce przeznaczyc to ok 1500. A te kolumny w przyszlosci do tego systemu 5.1 maja byc jako przody czy tyly i jaka wielkosc tego salonu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 (edytowany) Wzmacniacz z daciem, smsl byłby idealny do komputera. Jaki duży pokój? Poproś @RoRo o zmianę tytułu, bo z tego nic nie wynika. Np. "Zakup wzmacniacza i kolumn do komputera 1500 zł" Pozdrawiam Edytowano 16 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Pokój ma ok 20m/2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Tak jak pisałem smsl, będzie okej. Poproś @MobyDick o propozycje. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 A budzet na kolumny i wzmacniacz tj. plus/minus 2K? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 3 minuty temu, lysyrafal napisał: A budzet na kolumny i wzmacniacz tj. plus/minus 2K? Do 2 tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Dawid, w twoim przypadku nie jest łatwo pogodzić funkcje, jakie mają spełniać kolumny. Najlepiej to pokazać na przykładzie dwóch modeli, które polecił Ci znajomy. Paradigm Monitor ( głośnik niskotonowy 14 cm) może dobrze grać jako monitor bliskiego pola umieszczony na biurku, ale całkiem "zginie" w salonie 20m2. Z kolei Dali Zensor3 czy Quadral Argentum (głośniki 18cm) niekoniecznie sprawdzą sie jako kolumny "biurkowe" ale bez problemu powinny dać radę w Twoim salonie. Powinieneś wyraźniej określić swoje priorytety - biurko, czy jednak salon. Ja bym wybrał drugą opcję, tym bardziej że zamierzasz kupić wzmacniacz więc być może odkryjesz uroki zwykłego dwu kanałowgo stereo😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Mi chodzi że one tymczasowo mają być biurkowe. Głównie docelowo mają być do salonu. A chce uniknąć podwójnego wydatku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Do komputera nie nadają się żadne z zaproponowanych, polecam aktywne bliskiego pola, wyjdzie taniej i będzie lepiej dopasowane brzmieniowo od początku. JBL 305p lub Kali Audio LP-6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Quadral, dali oberon 3 albo elac b6.2 do tego używany wzmacniacz denon pma560 i masz z głowy. Kupuj tylko że sprawdzonych źródeł. Jeśli kolumny mają być nawet o zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts