Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Napisano 16 grudnia 2019 Witam. Potrzebuje pomocy w doborze nagłośnienia komputera. Chce dobrać kolumny podstawkowe by je postawić na biurku. Zakup raczej ma być przyszlosciowy by później wykorzystać je w salonie do systemu 5.1. Jeśli chodzi o muzykę to głównie słucham muzyki Trance/House/Trap czasem inne. Fajnie by byl one dynamiczne i nie walily basem na lewo i prawo. Żeby on był kiedy musi. Nie jestem żadnym audiofilem Ale lubię jak coś czysto mi gra. Budżet jaki chce przeznaczyc to ok 1500. Znajomy polecił mi takie modele: Heco Aurora 300 Dali Zensor 3 Quadral Argentum 530 Paradigm Monitor SE Atom Co myślicie? Potrzebował bym też niestety jakis maly wzmacniacz by je zasilić.bo z płyty głównej no nie da się. Polecili byście coś używanego do 500 zł? Odpisz, cytując
Stream Napisano 16 grudnia 2019 Napisano 16 grudnia 2019 Zakładka Giełda>>Sprzedam>> Dali Zensor 3 + standy Paradigm S22. Zensory to całkiem dobre kolumny, lecz ze względu na rozmiary nie wiem czy zmieszczą się na biurku😀 Za to z pewnością dadzą rade nagłośnić większe pomieszczenie i sprawdzą się w systemie 5.1. Odpisz, cytując
lysy Napisano 16 grudnia 2019 Napisano 16 grudnia 2019 53 minuty temu, Dawid Konkolewski napisał: Witam. Potrzebuje pomocy w doborze nagłośnienia komputera. Chce dobrać kolumny podstawkowe by je postawić na biurku. Zakup raczej ma być przyszlosciowy by później wykorzystać je w salonie do systemu 5.1. Jeśli chodzi o muzykę to głównie słucham muzyki Trance/House/Trap czasem inne. Fajnie by byl one dynamiczne i nie walily basem na lewo i prawo. Żeby on był kiedy musi. Nie jestem żadnym audiofilem Ale lubię jak coś czysto mi gra. Budżet jaki chce przeznaczyc to ok 1500. A te kolumny w przyszlosci do tego systemu 5.1 maja byc jako przody czy tyly i jaka wielkosc tego salonu? Odpisz, cytując
1Ender Napisano 16 grudnia 2019 Napisano 16 grudnia 2019 (edytowany) Wzmacniacz z daciem, smsl byłby idealny do komputera. Jaki duży pokój? Poproś @RoRo o zmianę tytułu, bo z tego nic nie wynika. Np. "Zakup wzmacniacza i kolumn do komputera 1500 zł" Pozdrawiam Edytowano 16 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując
Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Autor Napisano 16 grudnia 2019 Pokój ma ok 20m/2 Odpisz, cytując
1Ender Napisano 16 grudnia 2019 Napisano 16 grudnia 2019 Tak jak pisałem smsl, będzie okej. Poproś @MobyDick o propozycje. Pozdrawiam Odpisz, cytując
lysy Napisano 16 grudnia 2019 Napisano 16 grudnia 2019 A budzet na kolumny i wzmacniacz tj. plus/minus 2K? Odpisz, cytując
Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Autor Napisano 16 grudnia 2019 3 minuty temu, lysyrafal napisał: A budzet na kolumny i wzmacniacz tj. plus/minus 2K? Do 2 tys Odpisz, cytując
Stream Napisano 16 grudnia 2019 Napisano 16 grudnia 2019 Dawid, w twoim przypadku nie jest łatwo pogodzić funkcje, jakie mają spełniać kolumny. Najlepiej to pokazać na przykładzie dwóch modeli, które polecił Ci znajomy. Paradigm Monitor ( głośnik niskotonowy 14 cm) może dobrze grać jako monitor bliskiego pola umieszczony na biurku, ale całkiem "zginie" w salonie 20m2. Z kolei Dali Zensor3 czy Quadral Argentum (głośniki 18cm) niekoniecznie sprawdzą sie jako kolumny "biurkowe" ale bez problemu powinny dać radę w Twoim salonie. Powinieneś wyraźniej określić swoje priorytety - biurko, czy jednak salon. Ja bym wybrał drugą opcję, tym bardziej że zamierzasz kupić wzmacniacz więc być może odkryjesz uroki zwykłego dwu kanałowgo stereo😀 Odpisz, cytując
Dawid Konkolewski Napisano 16 grudnia 2019 Autor Napisano 16 grudnia 2019 Mi chodzi że one tymczasowo mają być biurkowe. Głównie docelowo mają być do salonu. A chce uniknąć podwójnego wydatku. Odpisz, cytując
ald890 Napisano 17 grudnia 2019 Napisano 17 grudnia 2019 Do komputera nie nadają się żadne z zaproponowanych, polecam aktywne bliskiego pola, wyjdzie taniej i będzie lepiej dopasowane brzmieniowo od początku. JBL 305p lub Kali Audio LP-6 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 17 grudnia 2019 Napisano 17 grudnia 2019 Quadral, dali oberon 3 albo elac b6.2 do tego używany wzmacniacz denon pma560 i masz z głowy. Kupuj tylko że sprawdzonych źródeł. Jeśli kolumny mają być nawet o zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując
Recommended Posts