Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Potrzebuje pomocy w doborze nagłośnienia komputera. Chce dobrać  kolumny podstawkowe  by je postawić na biurku. Zakup raczej ma być przyszlosciowy by później wykorzystać  je w salonie do systemu 5.1. Jeśli chodzi o muzykę to głównie słucham muzyki Trance/House/Trap czasem inne. Fajnie by byl one dynamiczne i nie walily basem na lewo i prawo. Żeby on był kiedy musi. Nie jestem żadnym audiofilem Ale lubię jak coś czysto mi gra. Budżet jaki chce przeznaczyc to ok 1500.

Znajomy polecił  mi takie modele:

Heco Aurora 300

Dali Zensor 3

Quadral Argentum 530

Paradigm Monitor SE Atom

Co myślicie?

Potrzebował bym też niestety jakis maly wzmacniacz by je zasilić.bo z płyty głównej no nie da się. Polecili  byście coś używanego do 500 zł?

Napisano

Zakładka Giełda>>Sprzedam>> Dali Zensor 3 + standy Paradigm S22.  Zensory to całkiem dobre kolumny, lecz ze względu na rozmiary nie wiem czy zmieszczą się na biurku😀 Za to z pewnością dadzą rade nagłośnić większe pomieszczenie i sprawdzą się w systemie 5.1.

Napisano
53 minuty temu, Dawid Konkolewski napisał:

Witam. Potrzebuje pomocy w doborze nagłośnienia komputera. Chce dobrać  kolumny podstawkowe  by je postawić na biurku. Zakup raczej ma być przyszlosciowy by później wykorzystać  je w salonie do systemu 5.1. Jeśli chodzi o muzykę to głównie słucham muzyki Trance/House/Trap czasem inne. Fajnie by byl one dynamiczne i nie walily basem na lewo i prawo. Żeby on był kiedy musi. Nie jestem żadnym audiofilem Ale lubię jak coś czysto mi gra. Budżet jaki chce przeznaczyc to ok 1500.

A te kolumny w przyszlosci do tego systemu 5.1 maja byc jako przody czy tyly i jaka wielkosc tego salonu?

Napisano (edytowany)

Wzmacniacz z daciem, smsl byłby idealny do komputera. Jaki duży pokój? 

Poproś @RoRo o zmianę tytułu, bo z tego nic nie wynika.

Np. "Zakup wzmacniacza i kolumn do komputera 1500 zł"

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Dawid, w twoim przypadku nie jest łatwo pogodzić funkcje, jakie mają spełniać kolumny. Najlepiej to pokazać na przykładzie dwóch modeli, które polecił Ci znajomy. Paradigm Monitor ( głośnik niskotonowy 14 cm) może dobrze grać jako monitor bliskiego pola umieszczony na biurku, ale całkiem "zginie" w salonie 20m2. Z kolei Dali Zensor3 czy Quadral Argentum (głośniki 18cm) niekoniecznie sprawdzą sie jako kolumny "biurkowe" ale bez problemu powinny dać radę w Twoim salonie. Powinieneś wyraźniej określić swoje priorytety - biurko, czy jednak salon. Ja bym wybrał drugą opcję, tym bardziej że zamierzasz kupić wzmacniacz więc być może odkryjesz uroki zwykłego dwu kanałowgo stereo😀