ziomek1988 Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Dzień dobry, Dokupiłem używany odtwarzacz CD Pioneer PD-30S. Na odsłuchu wszystko było okej, w domu odtwarzacz chodzi bardzo głośno, takie turkotanie jakby coś było "nienasmarowane", nie wiem jak to nazwać. Nie znam się kompletnie na wnętrzu takiej elektroniki, jest tam coś do nasmarowania? Płyty odtwarzane są prawidłowo, nic nie zacina tylko jak się napęd rozkręca to słychać ten hałas. Domyślam się, że bez zaglądania do środka nikt nie zdiagnozuje zdalnie... Druga sprawa, po odpaleniu utworu po paru sekundach wyświetlacz gaśnie, oczywiście jak przełączam utwory wzbudza się, przy przełączaniu funkcji również. Czy to normalna rzecz w tych odtwarzaczach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Moze masz wlaczony direct.Wtedy wyswietlacz jest wygaszany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Dokładnie. Kwestia wyświetlacza jest do ustawienia. Ale głośny napęd to raczej serwis. Mi się tak kiedyś stało z BD ale mi spadł z półki na ziemię. Nie narzekałem bo działał dalej tylko był głosny. Moja wina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Zgadzam się wyświetlacz gaśnie przez uruchomioną opcje direct. Co do napędu może być zwykła kwestia przeczyszczenia a podczas transportu był dobrze zabezpieczony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Może kurierowi spadł? Albo na sortowni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2019 Ja rozbierałem swojego i okazało się że trybik się jeden przestawił, już nie pamiętam ale skoro działało to nie ruszałem. Nie wyglądało to jednak na coś co dało się naprawić. Możesz go otworzyć podłączyć i puścić i zobaczyć. Tylko na wszelki wypadek nie dotykaj nic rękami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 20 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2019 Serwis na bank ja tak miałem z pd50. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek1988 Napisano 20 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2019 (edytowany) Zawiozłem dziś do serwisu DSV, Pan po rozebraniu powiedział, że coś tam (nie pamiętam nazwy) musi dobrze skalibrować bo ociera ale, że niby nic strasznego. Edytowano 20 grudnia 2019 przez ziomek1988 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts