Atlas1304 Napisano 19 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2020 Cześć Panowie.Jak waszym zdaniem by pasował taki ida8 do aurory700?czy faktycznie takie urządzenie może konkurować z np nad c356bee czy cxa80?czy waszym zdaniem impulsówka dorówna tym sprzętom? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Musisz koniecznie posłuchać. Tego modelu nie słuchałem ale to podstawowy impulsowy wzmacniacz. Jeśli gra tak jak piszą w kierunku ciepła to model CXA80 będzie ttuaj lepszy. Jeśli jednak gra jak typowa klasa D to może się okazać być tutaj dobrem pomysłem. Jest kilka salonów które Ci go pożyczą. Obok niego sprawdź NADa 368 i wspomnianego CXA81 nawet. Zobaczysz. W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Wiele zależy od preferencji i bez odsłuchu się nie obędzie. Zdania są podzielone i jest to jeden z ciekawszych wzmacniaczy pracujących w klasie D. Alternatywą może być Cyrus ONE. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny lub odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Testowałem u siebie IDA8 porównując bezpośrednio z NAD C356. Z NADa nie było co zbierać, tyle powiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlas1304 Napisano 21 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 5 godzin temu, rms.pl napisał: Testowałem u siebie IDA8 porównując bezpośrednio z NAD C356. Z NADa nie było co zbierać, tyle powiem. Ok.A powiedział byś coś więcej?jakieś argumenty swojej opini?wiem że cena urządzenia też o czymś świadczy ale nie zawsze urządzenia droższe są lepsze.Właściwie to spodziewałem się odpowiedzi że wszyscy staną murem za klasycznym tranzystorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Niestety nie zgodziłbym się, ponieważ wiele tutaj do powiedzenia mają preferencje. NAD C356bee to brzmienie dostojne z dobra podstawą basową i łagodniejszym charakterem brzmienia. Niewątpliwie stawia na naturalny przekaz i ciepłą średnicę. Nuprime ida8 to bardzo dynamiczne brzmienie z rewelacyjną szczegółowością i punktowym, dobrze kontrolowanym dołem. Uważam, że obie propozycje są bardzo ciekawe do Heco Aurora 700 ale skierowane dla 2 różnych grup odbiorców. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Ja jestem trochę po stronie jak koledzy. Niestety nie znam tego wzmacniacza NuPrime. Ale nie spodziewam się aż takiego pogromu. 14 godzin temu, Atlas1304 napisał: wszyscy staną murem za klasycznym tranzystorem. Stane, bo nie znam NuPrime. Najlepiej by było gdybyś sam sprawdził. I akurat ceną się nie sugeruj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 15 godzin temu, Atlas1304 napisał: Ok.A powiedział byś coś więcej?jakieś argumenty swojej opini?wiem że cena urządzenia też o czymś świadczy ale nie zawsze urządzenia droższe są lepsze.Właściwie to spodziewałem się odpowiedzi że wszyscy staną murem za klasycznym tranzystorem. Miałem C356 przez kilka lat, jako integrę, a potem końcówkę mocy do dużych 3-drożnych monitorów. Przesiadkę na IDA8 pod kątem dynamiki, barwy i szczegółów to po prostu przepaść. Patrzenie na technologię, w której coś zostało wykonane nie do końca zda egzamin. Po prostu trzeba posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Może to być powiew świeżości lub faktycznie dla Ciebie Nuprime zagrał po prostu lepiej co może potwierdzić część naszych klientów. Warto posłuchać tego wzmacniacza dlatego zapraszamy wszystkich do naszego salonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Dnia 21.01.2020 o 11:19, rms.pl napisał: Testowałem u siebie IDA8 porównując bezpośrednio z NAD C356. Z NADa nie było co zbierać, tyle powiem. A jak wypada Twoim zdaniem w porównaniu z cyrusem one ? O ile porownywaliscie te dwa wzmacniacze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Cyrus radzi sobie ok ale ze słabszymi kolumnami. Mocowo to absolutnie nie jest ta wydajność. Ale jeśli ktoś ma skuteczne kolumny to jest to godny konkurent NuPrime'a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Ale właśnie kiedy ten Cyrus ONe ma jedno z najlepszych zasilań wśród wzmacniaczy w klasie D ! U niego te 110W przy 6 omach to bankowa sprawa. Podłączaliśmy wiele kolumn i nie miał z nimi problemu. Serio spróbujcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Otwieram popcorn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Ale właśnie kiedy ten Cyrus ONe ma jedno z najlepszych zasilań wśród wzmacniaczy w klasie D ! U niego te 110W przy 6 omach to bankowa sprawa. Podłączaliśmy wiele kolumn i nie miał z nimi problemu. Serio spróbujcie. Nic dodać nic ująć. Cyrus ONE to Jensen z najlepszych mini wzmacniaczy. Heed Elixir jest także świetną propozycją ale w tym przypadku rosną wydatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 No jest od niego praktycznie o 2k droższy. Ale też ma klasyczne zasilanie. Nie wiem skąd pojawił się ten pomysł o braku wydajności. Wyższe Cyrusy także są w klasie D a ich końcówkami zasilaliśmy potężne Magnat Quantum Signature. 15 godzin temu, Tomasz S. napisał: Otwieram popcorn Co człowiek to zdanie, także wśród branży. Kłótni nie będzie Otwieraj piwko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 Czyli wszystko jest dobrze - każdy słyszy inaczej i nie ma najlepszego wzmacniacza w swojej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 2 godziny temu, rms.pl napisał: i nie ma najlepszego wzmacniacza w swojej cenie NIE MA! Oby to klienci zrozumieli. Dobrego dnia Panowie! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts