neo_s Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 (edytowany) Cześć wszystkim, przyszedł czas na rozbudowę swojego 5.1 do 5.1.2. Do dyspozycji mam zestaw 7.1 HKTS60 i kable w suficie więc dwa głośniki zawisną nad głowami . Mój tx-nr609 musi zostać zastąpiony czymś co obsługuje DTS:X i Dolby Atmos. Pytanie, jaki amplituner będzie dobrym wyborem, aby wycisnąć z głośników maksimum możliwości i nie przepłacić bez sensu, bo to tylko małe satelity? Zestaw będzie używany w 99% do filmów. Z góry dzięki za pomoc Edytowano 22 stycznia 2020 przez neo_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Jeżeli masz zastąpić to Onkyo czymś lepszym to możesz to zrobić za pomocą nowego Onkyo THNR 696 lub Yamaha RXV 685. Podobna cena, podobne możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Dokładnie. Bo to modele które w dobry sposób wypełniają Atmos. Ale mógł by je wysterować nawet tańszy model jak Denon X1600. Zależy czy myślisz w przyszłości o wymianie czy nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_s Napisano 23 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Dzięki za odpowiedzi. Te głośniki bardzo mi odpowiadają, wg mnie grają w filmach bardzo dobrze i nie chcę ich wymieniać. Natrafiłem w sieci na dobre recenzje nr696 ale nie wiem czy nie wolałbym czegoś co gra cieplej. Z nr609 polubiłem się dopiero kiedy włączyłem wszystkie "ocieplacze" jakie znalazłem w opcjach Być może nr696 też je ma i po chwili zabawy przekonam się i do niego ale wiem, że Denon z marszu będzie miał cieplejsze brzmienie. Co z Yamahą, do którego z nich jej bliżej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Raczej Yamaha nie zaoferuje Ci "ciepła" 🙂. Chcesz ciepłego, misiowatego amplitunera to ja proponuję Denona. Sam miałem starszy model (1400) i z całą pewnością zagra to cieplej niż Yamaha. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Dokładnie. Wspomniany przeze mnie wyżej Denon X1600 będzie cieplejszy. Yamaha ma podobne brzmienie jak Onkyo. Nieco bardziej rozdzielcze ale słabsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_s Napisano 27 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 (edytowany) Dziękuję za pomoc w takim razie wezmę Denona. Mam jeszcze pytanie czy w przyszłości pod Denona x1600h lub x2600h da się dobrać nieduże, czarne głośniki, które zagrają lepiej od moich aktualnych? Czy nie warto kombinować? Pokój ok.17m2. Edytowano 27 stycznia 2020 przez neo_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Denon będzie cieplejszy i jeśli nie planujesz wymiany kolumn to zestaw powinien cieszyć Twoje uszy. Kolumny, które posiadasz nie są bardzo wymagające i wspomniany denon x1600h będzie w 100% wystarczający. Napisz do nas w wiadomości prywatnej odnośnie wyceny tego amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Moim zdaniem da się i to bez problemu. Jako że HKTS to nie rewelacja jakaś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_s Napisano 28 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Coś na przykład? Tak żebym wiedział na co zbieram Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Ale takiej samej mikro wielkości czy moga być monitory pokroju Magnat 723, Monitor audio bronze 2? Czy jednak wielkościowo zgodnego z HKTS? To wówczas moim zdaniem Tannoy Arena, KEF E305. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_s Napisano 31 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2020 Pierwszy etap - obejrzę i posłucham, drugi - zacznę urabiać żonę Szkoda, że tylko mniejsze są w piano black. Dzięki za propozycje! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts