Joker1103 Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 (edytowany) Witam. Planuje w najbliższych 2 miesiącach zakupić jakiś zestaw stereo. Muzyki jakiej słucham to dance techno rock. Pokój jak narazie to skromne 13m2 ale w przyszlosci bedzie to 26m2. Mam kilka par glośników ktore wpadły mi w oko ale niewiem czy będą odpowiednie tzn. Heco aurora 700, dali zensor 7 i pylon opsl 30. Co o tym myślicie? Edytowano 24 stycznia 2020 przez Joker1103 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 A jaki wzmacniacz i dźwięk preferujesz? No i oczywiście w jakiej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 24 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 Wzmacniacz też muszę kupić. Dźwięk lubie wyraźny i dosc nisko schodzący bas i nie piszcząca góra. Cena za kolumny 2500 do max 2900. A wzmacniacz hm ciężko powiedziec wszystko zależy ile wyjdzie za kolumny. Ogolnie kolumny chce kupic na raty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 A nie za duże trochę te kolumny do 13 metrów? Mam zensory piątki w niespełna 15 metrach a basu mi nie brakuje. Myślę, że przy większych kolumnach możesz mieć basu aż nadto 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 24 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 @seba3002 docelowo bedzie 26m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlas1304 Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 Ja mam Heco Aurora700 i jestem bardzo zadowolony i oczywiście polecam.Ale słyszałem również melodię bl40 i też fajnie grały i miały dobry bas.Musisz sam posłuchać.Co do wzmaka który dołoży ci jeszcze basu to napewno nad c356bee ale teraz jest problem żeby go dostać.Ma się pojawić przełom lutego i marca.Takie informacje uzyskałem od branży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 24 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 Na wzmacniacz chciałbym przeznaczyc okolo 1500. Wiem ze to mało ale może coś dobrego z używek się znajdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 A czy masz możliwość posłuchania wymienionych przez Ciebie kolumn? Kupowanie w ciemno to niezbyt rozsądna koncepcja. Do 1500 zł nawet wśród nowych wzmacniaczy znajdziesz coś przyzwoitego (Nad, Marantz, Pioneer) a w używkach to już w ogóle do wyboru do koloru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 24 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 @seba3002 właśnie z tym odsłuchem troche lipa jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 Heco aurora 700 i nad c326 będzie super no i za całość nowe wyjdzie 4400zł.A jeszcze jak weźmiesz u jednego sprzedawcy to kabelki dostaniesz w gratisie😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 25 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2020 Ale na razie w 13 metrach może być zaskoczenie na minus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 25 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2020 @Jurek5551 wiem ale niechce 2 razy kupowac teraz u mnie gra soundbar jbl bar 3.1 i mysle ze troche to sie mija z celem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Więc musisz do docelowego metrażu, pogodzić się z jakimiś minusami na razie ale wybrać tak żebyś później nie żałował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 NAD 326BEE + Heco Aurora 700 do takiej muzyki super. Tyle że obecnie możesz w tych 13 metrach troche się nimi dusić, więc ten czas poświeć na wygrzewanie kolumn. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Wspomniany NAD C326bee w połączeniu z Heco Aurora 700 lub Melodika BL40 mkIII to dobry kierunek. W chwili obecnej obie kolumny będą się dusiły ale jeśli ma to być zakup przyszłościowy to może warto się pomęczyć. Optymalnym wyborem w obecnym metrażu byłyby monitory takie jak Aurora 300 ale już w większym pomieszczeniu będą zdecydowanie za małe. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 27 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 2 godziny temu, Q21 napisał: Wspomniany NAD C326bee w połączeniu z Heco Aurora 700 lub Melodika BL40 mkIII to dobry kierunek. W chwili obecnej obie kolumny będą się dusiły ale jeśli ma to być zakup przyszłościowy to może warto się pomęczyć. Optymalnym wyborem w obecnym metrażu byłyby monitory takie jak Aurora 300 ale już w większym pomieszczeniu będą zdecydowanie za małe. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny. @Q21 poprosze wycenę zestawu i samych kolumn jeżeli jest taka możliwość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 2 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Panowie jakie przewody głosnikowe do takiego zestawu byście polecili? Heco aurora 700+ marantz pm 6006 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Z takich polecanych bo o to pytasz Chord Clerway. Z tańszych Oehlbach Typ 1008 albo Procab LS25. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Chord Clearway to dobry przewód, który sprawdziłby się idealnie. Alternatywą może być Van den ul Clearwater. Za chwilkę wyślę Ci wiadomość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Panowie nie chciałem zakładać nowego tematu. Mam pytanie czym mógłbym zastąpić tego maranatza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 5 godzin temu, Joker1103 napisał: Panowie nie chciałem zakładać nowego tematu. Mam pytanie czym mógłbym zastąpić tego maranatza? Nie sprawdził się 😋? Pytanie co chcesz zmienić i za ile😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Powiem tak podczas słuchania muzyki na 50% i wiecej jest ok ale gdy chce troszkę ciszej posłuchać brakuje mu troche czegoś. Niewiem jak to nazwać. Mysle ze cos okolo 5 tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 2 godziny temu, Joker1103 napisał: Powiem tak podczas słuchania muzyki na 50% i wiecej jest ok ale gdy chce troszkę ciszej posłuchać brakuje mu troche czegoś. Niewiem jak to nazwać. Mysle ze cos okolo 5 tys Heeh nie lubię tej firmy,przereklamowane dziadostwo 😉😁. Rano branża coś ciekawego Ci zaproponuje. Budżet masz spory więc powinno być łatwiej wybrać Hmmm to pewnie rano poleci propozycja Audiolaba 😋 Cambridge 😁 o i może hybrydowy Vincent lub Magnat 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Haha Audiolab musi być no bo jak Ale nie ode mnie. W tej cenie z nowych Roksan K3 / NAD 375 czy Atoll IN 100 Signature. Każdy z nich gra zdecydowanie lepiej cicho od wspomnianego Marantza. Zapraszam o wypożyczenia przed zakupem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker1103 Napisano 17 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 S4home ten roksan to chyba po za budżetem jest a na atolla właśnie patrzyłem i jeszcze musical fidelli m5si Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts