Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Planuje w najbliższych 2 miesiącach zakupić jakiś zestaw stereo. Muzyki jakiej słucham to dance techno rock. Pokój jak narazie to skromne 13m2 ale w przyszlosci bedzie to 26m2. Mam kilka par glośników ktore wpadły mi w oko ale niewiem czy będą odpowiednie tzn. Heco aurora 700, dali zensor 7 i pylon opsl 30. Co o tym myślicie? 

Edytowano przez Joker1103
Napisano

Wzmacniacz też muszę kupić. Dźwięk lubie wyraźny i dosc nisko schodzący bas i nie piszcząca góra. Cena za kolumny 2500 do max 2900. A wzmacniacz hm ciężko powiedziec wszystko zależy ile wyjdzie za kolumny. Ogolnie kolumny chce kupic na raty.  

Napisano

Ja mam Heco Aurora700 i jestem bardzo zadowolony i oczywiście polecam.Ale słyszałem również melodię bl40 i też fajnie grały i miały dobry bas.Musisz sam posłuchać.Co do wzmaka który dołoży ci jeszcze basu to napewno nad c356bee ale teraz jest problem żeby go dostać.Ma się pojawić przełom lutego i marca.Takie informacje uzyskałem od branży.

Napisano

A czy masz możliwość posłuchania wymienionych przez Ciebie kolumn? Kupowanie w ciemno to niezbyt rozsądna koncepcja. Do 1500 zł nawet wśród nowych wzmacniaczy znajdziesz coś przyzwoitego (Nad, Marantz, Pioneer) a w używkach to już w ogóle do wyboru do koloru. 

Napisano

Wspomniany NAD C326bee w połączeniu z Heco Aurora 700 lub Melodika BL40 mkIII to dobry kierunek. W chwili obecnej obie kolumny będą się dusiły ale jeśli ma to być zakup przyszłościowy to może warto się pomęczyć. Optymalnym wyborem w obecnym metrażu byłyby monitory takie jak Aurora 300 ale już w większym pomieszczeniu będą zdecydowanie za małe.

Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny.

Napisano
2 godziny temu, Q21 napisał:

Wspomniany NAD C326bee w połączeniu z Heco Aurora 700 lub Melodika BL40 mkIII to dobry kierunek. W chwili obecnej obie kolumny będą się dusiły ale jeśli ma to być zakup przyszłościowy to może warto się pomęczyć. Optymalnym wyborem w obecnym metrażu byłyby monitory takie jak Aurora 300 ale już w większym pomieszczeniu będą zdecydowanie za małe.

Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny.

@Q21 poprosze wycenę zestawu i samych kolumn jeżeli jest taka możliwość 

• 9 months later...
Napisano
5 godzin temu, Joker1103 napisał:

Panowie nie chciałem zakładać nowego tematu. Mam pytanie czym mógłbym zastąpić tego maranatza? 

Nie sprawdził się 😋?

Pytanie co chcesz zmienić i za ile😉

Napisano
2 godziny temu, Joker1103 napisał:

Powiem tak podczas słuchania muzyki na 50% i wiecej jest ok ale gdy chce troszkę ciszej posłuchać brakuje mu troche czegoś. Niewiem jak to nazwać. Mysle ze cos okolo 5 tys

Heeh nie lubię tej firmy,przereklamowane dziadostwo 😉😁.

Rano branża coś ciekawego Ci zaproponuje. Budżet masz spory więc powinno być łatwiej wybrać

Hmmm to pewnie rano poleci propozycja Audiolaba 😋 Cambridge 😁 o i może hybrydowy Vincent lub Magnat 😉

Napisano

Haha

Audiolab musi być no bo jak :P

Ale nie ode mnie.

W tej cenie z nowych

Roksan K3 / NAD 375  czy Atoll IN 100 Signature.

Każdy z nich gra zdecydowanie lepiej cicho od wspomnianego Marantza.

Zapraszam o wypożyczenia przed zakupem.

Piotr