mkk Napisano 31 stycznia 2020 Napisano 31 stycznia 2020 Szukam kabli głośnikowych do bi wiringu. Neutralne/lekko rozjaśniające , w żadnym wypadku ograniczające górę. 2x1.5m . Budżet , powiedzmy cena Melodiki Purple. Chętnie przygarnę jakieś używane jak ktoś ma coś ciekawego. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 Dnia 31.01.2020 o 18:59, mkk napisał: Neutralne/lekko rozjaśniające , w żadnym wypadku ograniczające górę. 2x1.5m . Dnia 31.01.2020 o 18:59, mkk napisał: Chętnie przygarnę jakieś używane jak ktoś ma coś ciekawego. A ja bym chętnie " przygarnął" taki kabel co to mi delikatnie wycofa średnice pozostawiając detaliczność góry oraz podkreśli niskie w paśmie 30-75 Hz, ale nie dalej jak 125 Hz . Tak naprawdę, to jak znam życie chcesz jakikolwiek kabel byle markowy i uznany przez kogoś, czyli z opisanymi wrażeniami na forum w budżecie 500 zł. Taki dźwięk o jakim piszesz uzyskasz zmieniając kolumny a nie kabel . Sorry , to co piszę to nie złośliwości tylko realizm. Odpisz, cytując
nowy78 Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 Tomek świetnie to ujął. Kable to nie korektor. Najlepiej poszukać takich, które nic nie robią. Oczywiście pojawia się trudne pytanie: A które to ? Odpisz, cytując
mkk Napisano 3 lutego 2020 Autor Napisano 3 lutego 2020 Nie chcę nic korygować tylko nie popsuć Kiedyś wpiąłem coś Klotza do testów , od tej pory mam awersje na nazwę Klotz. Przy czym nie podważam sensu stosowania Klotza w innych systemach. No , w sumie jak tomek4446 napisał , potrzebny markowy kabel do bi wiringu za 500 M Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 59 minut temu, mkk napisał: potrzebny markowy kabel do bi wiringu za 500 Skontaktuj się z @S4Home , ma https://s4home.pl/produkt/chord-clearway-speaker/ o własnościach dźwiękowych pisał nie będę , ale pod względem technicznym pierwsza klasa. Jak chcesz bi-wiring wyjdzie drożej , choć możesz pokusić się o zworki z innego kabla / będzie taniej/ i dać pojedynczy. Odpisz, cytując
mkk Napisano 3 lutego 2020 Autor Napisano 3 lutego 2020 Mając Dali Grand pewnie się domyślasz dlaczego wolę bi wiring. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 Chord Carnival Silverscreen BiWire myślę ze powinien sprostać. https://nautilus2.pl/chord-carnival-silverscreen-1mb Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 42 minuty temu, mkk napisał: Mając Dali Grand pewnie się domyślasz dlaczego wolę bi wiring. Tak, wiem o czym mowa i przez kilka lat miałem podwójne okablowanie. Ale ponieważ , wg. mnie nic to nie dawało po za walająca się po podłodze drugą parą kabli , nabyłem https://m.sklep.rms.pl/bridge-elite-bebp202-wtyki-bananowe-pozlacane-banan-4szt i teraz mam po jednym kablu do każdej z kolumn, a górne gniazda połączone z dolnymi zworkami , i mogę łączyć dowolnym kabelkiem. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 Jeśli kable są przewidziane z założenia do podłączenia bi wire, wtedy do kolumny biegnie jeden przewód. Rozgałęzienie jest tuz przy gniazdach i uważam ze to lepsze rozwiązania niż używanie zwór. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 (edytowany) 12 minut temu, MobyDick napisał: Rozgałęzienie jest tuz przy gniazdach i uważam ze to lepsze rozwiązania niż używanie zwór. Z jednej strony masz oczywiście rację, sam jestem zwolennikiem gołych kabli bez wtyków , i tak mam od strony wzmacniacza , obecnie te wtyki które podlinkowałem w poprzednim poście "siedzą" w górnych gniazdach głośnikowych kolumn a w dolnych mam normalny wtyk bananowy z dolutowanym dodatkowym kabelkiem. czyli prawie to samo co 55 minut temu, MobyDick napisał: https://nautilus2.pl/chord-carnival-silverscreen-1mb tylko daje możliwość testowania różnych kabelków jako zworki. Edytowano 3 lutego 2020 przez tomek4446 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 7 godzin temu, nowy78 napisał: Najlepiej poszukać takich, które nic nie robią. Oczywiście pojawia się trudne pytanie: A które to ? Piotrek , ja to kurde muszę mieć farta , bo stale trafiam na takie , no , transparentne Odpisz, cytując
nowy78 Napisano 4 lutego 2020 Napisano 4 lutego 2020 🤣 😂 Tomek, może po prostu zgodnie ze sztuką je wygrzewasz. Zapodaj procedurę, też spróbuję :) Odpisz, cytując
Recommended Posts