Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
oscian

wzmacniacz NAD C372 - dziwne szumy po włączeniu...

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem szumów we wzmacniaczu NAD C372.  Sytuacja przedstawia się następująco: po włączeniu wzmacniacza pojawiają się na obu głośnikach szumy niezależne od potencjometru (kręcenie potencjometrem nie zmienia ich głośności) – pojawiają się tylko po włączeniu wzmacniacza. Szumy trwają około 20-30 sekund i znikają ja odcięte nożem. Potem można grać całymi dniami i cieszyć się muzą z gramiaka czy innego cd, aż do wyłączenia wzmacniacza i jego odpoczynku. Gdy po godzinie od wyłączenia znowu się go włączy… sytuacja się powtarza…

Same szumy brzmią tak jakby się butelka napełniała wodą – najpierw nisko i przy końcu dźwięk jest wysoki i w pewnym momencie pstryk palcami i go nie ma…

Czy ktoś może mi coś poradzić w tym względzie? Myślałem, że może jakoś  da się kulać w taki sposób, ale niestety ten szum doprowadza mnie do białej gorączki… Wzmak stoi u mnie prawie rok i dopiero teraz coś takiego się podziało...

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Moim  zdaniem jest to zimny lut. ciężko powiedzieć gdzie. Ale serwis powinien to zrobić za nie duże pieniądze.

Serio.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Znajomy miał taką samą przypadłość temat prosty i szybki do rozwiązania ale bez serwisu się nie obejdzie problemem był zimny lut. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...