sylwekp Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 (edytowany) Cześć, Uprzejma prośba o doradzenie/zaproponowanie zestawu stereo. POMIESZCZENIE - pomieszczenie zgodnie z poniższym schematem - nie mam miejsca na głośniki podłogowe, na szafce obok tv mam do dyspozycji 2x 35cm AMPLITUNER - główny priorytet to odsłuch audio, szczególnie Spotify, - radio internetowe, DAB+ - co najmniej 3 wejścia HDMI (dekoder tv, konsola itp) + optyczne GŁOŚNIKI - odsłuch głównie muzyki elektronicznej + mocny, głęboki bass - nie organizuję imprez, sąsiedzi nie muszą wyskakiwać z kapci - najchętniej kolor czarny mat BUDŻET 3,5 tys Dzięki za czas na odpowiedź i podzielenie się swoją wiedzą. Pozdrawiam Edytowano 6 lutego 2020 przez sylwekp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 (edytowany) W takim ustawieniu odpuść sobie całkowicie zestaw audio. 1. Za wąsko kolumny. 2. Zagotujesz sprzęt upychając w szafkach. Zero wentylacji! 3. Kolumny przed meblościanką, wtedy ma to sens. Pozdrawiam Edytowano 6 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwekp Napisano 6 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 3 minuty temu, 1Ender napisał: W takim ustawieniu odpuść sobie całkowicie zestaw audio. 1. Za wąsko kolumny. 2. Zagotujesz sprzęt upychając w szafkach. Zero wentylacji! 3. Kolumny przed meblościanką, wtedy ma to sens. Pozdrawiam Półki są regulowane, planowałem amplituner pod tv (mogę zapewnić max 37cm wysokości), jednak zero wentylacji od tyłu. Temat do przemyślenia, dzięki za uwagi. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 (edytowany) Przeczytaj temat meble audio. Sam robiłem szafkę audio wg własnego pomysłu. Mój projekt autorski. Jeżeli byś chciał coś samemu zaprojektować i wykonać to chętnie pomogę. Wywaliłbym meblościankę i zaprojektował meble pod audio. TV zawiesił na ścianie. Pozdrawiam Edytowano 6 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwekp Napisano 6 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Ok, meble do wymiany, dzięki za wskazówki. Odnośnie samego zestawu, możecie coś polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 1 godzinę temu, sylwekp napisał: AMPLITUNER - główny priorytet to odsłuch audio, szczególnie Spotify, - radio internetowe, DAB+ - co najmniej 3 wejścia HDMI (dekoder tv, konsola itp) + optyczne Spofity, Tidal - chromecast audio. Połączenie dekoder, konsola, wychodzisz dźwiękiem z TV do daca jednym przewodem. (Optyczny lub koaksjalny). Potrzebny dac np. Nostromo Wolf. Możesz kupić używany. 2x optyczne + 2x koaksjalne (gniazda w dacu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Cześć, Rozwiązaniem w Twoim przypadku może być Onkyo TX8270 w połączeniu z Polk Audio S20e. W przyszłości możesz pomyśleć o subwooferze jeśli uznasz, że dołu jest za mało. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Jeżeli szukasz stereo to zwróć uwagę na wzmacniacz nada c338. Zagra lepiej od amplitunerów w swojej klasie cenowej a posiada Chromecast oraz Spotify connect. HDMI nie znajdziesz na pokładzie ale możesz podłączyć dekoder i konsole do tv a tv bezpośrednio optykiem z nadem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 Denon DRA 800 + Magnat Signature 503 Albo Onkyo 8270 + ELAC B6.2 podrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts