Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wszyscy mówią. NAD fajnie gra ale brzydal. Też się zdenerwowałem. Tydzień po zakupie mój 326 wygląda tak. A firmę ukarałem za wygląd swoim logo. Hahah. Jeszcze nieskończony. Docelowo gałki potencjometeów już wyrabia tokarz z mosiądzu. Zostały jeszcze napisy. Narazie szablony i likwidacja lub zmniejszenie światła niebieskiego. Faza testów i eksperymentów. Co sądzicie koledzy?

20200226_161245.jpg

20200226_161327.jpg

IMG-20200226-WA0057.jpeg

Hahahaaha

Napisano
2 godziny temu, Audio disease napisał:

Co sądzicie koledzy?

Kwestia gustu. Wg mnie może być ale ... trąci trochę protezą i te niebieskie diody ... będą Ci inputowały, że dźwięk jest chłodny, ostry, cyfrowy i kto wie co jeszcze ale kto co lubi. Jak wolisz ciepły, analogowy z ładniejszym basem to daj czerwone albo chociaż pomarańczowe ;) 

Napisano
23 godziny temu, MariuszZ napisał:

Kwestia gustu. Wg mnie może być ale ... trąci trochę protezą i te niebieskie diody ... będą Ci inputowały, że dźwięk jest chłodny, ostry, cyfrowy i kto wie co jeszcze ale kto co lubi. Jak wolisz ciepły, analogowy z ładniejszym basem to daj czerwone albo chociaż pomarańczowe ;) 

Niebieskie diody bedą odłączone Mariusz. Ale proteza?

Napisano
Dnia 26.02.2020 o 16:23, Audio disease napisał:

Tydzień po zakupie mój 326 wygląda tak.

Widzę , że poszedłeś w design trochę Advance Acoustic a także starych Sansui czy Pioneerów. Zgaś te światełka i będzie super :) 

Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

Widzę , że poszedłeś w design trochę Advance Acoustic a także starych Sansui czy Pioneerów. Zgaś te światełka i będzie super :) 

Tomek, racze Ciirkle Audio jak może widziałeś. Chłopaki z PL robią klocki ze szkła po 10.000 zł. Piekne. Np A-100.

Przed chwilą, Audio disease napisał:

Tomek, racze Ciirkle Audio jak może widziałeś. Chłopaki z PL robią klocki ze szkła po 10.000 zł. Piekne. Np A-100.

Screenshot_20200227-182447_Chrome.jpg

Napisano
2 minuty temu, Audio disease napisał:

racze Ciirkle Audio jak może widziałeś.

Nie znam firmy / ale WBA do niedawna też mi nic nie mówiło :) / , przyjrzę się , dzięki za info , każde takie zwrócenie uwagi na rodzimą twórczość jest cenne. Nad jest faktycznie , po za normami dobrego smaku / mam Nada 3100 , miałem końcówkę 2100/ , fajnie Ci wyszło przeobrażenie tego brzydala , gratuluję pomysłu i wykonania.

Napisano
13 minut temu, Audio disease napisał:

Ale proteza?

No, taka przenośnia. Jak zamiast oryginalnego organu przyczepia się dorobiony 😉 Tomek się wstrzelił. Wiedziałem, że mi coś przypomina. Advance Acoustic 👍

Napisano
9 minut temu, tomek4446 napisał:

Nie znam firmy / ale WBA do niedawna też mi nic nie mówiło :) / , przyjrzę się , dzięki za info , każde takie zwrócenie uwagi na rodzimą twórczość jest cenne. Nad jest faktycznie , po za normami dobrego smaku / mam Nada 3100 , miałem końcówkę 2100/ , fajnie Ci wyszło przeobrażenie tego brzydala , gratuluję pomysłu i wykonania.

Uff jak miło usłyszeć takie słowa. Bo Mariusz Z mnie zmiażdzył i już mi było smutno a ja pisałem, że projekt jest  w fazie testów i jeszczcze nie skończony. Dziękuję za te słowa otuchy.

Napisano
20 minut temu, Audio disease napisał:

Bo Mariusz Z mnie zmiażdzył i już mi było smutno a ja pisałem

@MariuszZ robi hi - end i nie będzie gadał z maluczkimi :) I ma rację ! A po cichu z pewnością kombinuje gdzie wcisnąć te niebieskie diody w Swojego lampowca :) Prawda Mariusz ? 

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

@MariuszZ robi hi - end i nie będzie gadał z maluczkimi :) I ma rację ! A po cichu z pewnością kombinuje gdzie wcisnąć te niebieskie diody w Swojego lampowca :) Prawda Mariusz ? 

Panowie. Przedstawiłem nieskończoną wersję roboczą. Spokojnie. Puszczę foto efekt końcowy. Dajcie mi szansę.

Napisano
3 minuty temu, tomek4446 napisał:

Prawda Mariusz ? 

No jasne. Diody mniej ale natchnął mnie kolega na modyfikację panelu mojego wzmaka. Nawet dziś oglądałem ceny w mudaszopie 😉 wymyśliłem panel z wyfrezowanym otworem dużym by było lampy widać przez dziurę. Może nawet jakąś elegancką przeźroczystą pleksi dałoby się w tą dziurę wcisnąć i byłby czad. 

Napisano
1 minutę temu, tomek4446 napisał:

Dla mnie już jesteś prawdziwym audiofilem , bo chce Ci się coś zmieniać , dołączyłeś do pewnego klubu i możesz być dumny.

Dzięki Tomek. Już poczułem się lepiej haha. Czy ktoś z kolegów orientuje się jak w porównaniu do NADa dzwiękowo wypada Vincent 236 lub 237?

Napisano
9 minut temu, MariuszZ napisał:

Nawet dziś oglądałem ceny w mudaszopie 😉 wymyśliłem panel z wyfrezowanym otworem dużym by było lampy widać przez dziurę.

Modushop robił mi obudowę do listwy. Wykonanie pierwsza klasa, ale musisz naprawdę konkretnie rozrysować wszystko , i doprecyzować do ostatniego szczegółu. Zdarzają im się pomyłki / miałem przesunięcie otworów w podkładce z pleksi/ ale reagują błyskawicznie i bez problemu poprawiają. Mariusz , rozmawiałem z właścicielem Modushop , mają obudowy z pomyłek i powiedział , że można spokojnie jakąś dopasować do własnego projektu. Na zdjęciu frezowanie made in Modushop i ........moje zużycie prądu :) 

14 minut temu, Audio disease napisał:

Czy ktoś z kolegów orientuje się jak w porównaniu do NADa dzwiękowo wypada Vincent 236 lub 237?

Tego nie wiem, ale wiem jak się ma NAD 3100 do Vincenta SA-31 +SP-331 ,bo miałem ten sprzęt jednocześnie ........NAD został u mnie :)  

IMG_0806.JPG

Napisano

Teraz będzie na mnie? 😂 Fajnie to wygląda, a to ważne jak się słucha muzyki. Chodzi o nastrój i wewnętrzny spokój, który pozwala pracować naszym receptorom na pełnych obrotach w jednym celu. Słuchać i chłonąć nuty bez zakłóceń 👍

Napisano
31 minut temu, Audio disease napisał:

Nóżki dostał dzisiaj

Audio disease

Nóżki pod sprzęt ładne .... 🙂
jeszcze tylko nie cytuj niepotrzebnie wypowiedzi poprzednika i nie dubluj postów, a będzie bardzo ładnie 🙂

Pozdrawiam