borys Napisano 11 marca 2020 Udostępnij Napisano 11 marca 2020 Zwracam się do użytkowników CA ONE z jakimi monitorami używacie tego sprzętu. Osobiście myślałem nad Monitor audio MR1 lub MR2. Obecnie użytkuję MR2 z Denonem F109 i brzmienie bardzo mi pasuje. Natomiast ONE ma być drugim zestawem do sypialni taki podręczny więc może wystarczą MR1. Czy ktoś używa ONE w takiej konfiguracji ? albo poleci inny sprzęt co ma wszystko w jednym, kompatybilność z iphone też mile widziane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 11 marca 2020 Udostępnij Napisano 11 marca 2020 w warszawskim nautilusie polecają do tego ca one, emit 20 od dynaudio... ja osobiście rok temu słuchałem z emitami 10 i 20 oraz starszymi dynkami dm i też bardzo fajnie grało, ale ja lubię takie cieplejsze granie nie wiem, czy ma będą pasowały do one, bo to chyba dwa analityczne grania, tobie pasują do denona, ale z ca one to już uszy mogą boleć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 11 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2020 Ja też lubię cieplejsze granie. Nie miałem okazji słuchać CA. Myślałem też nad mniejszym Denonem M41 i do tego MA MR1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2020 Udostępnij Napisano 12 marca 2020 13 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: warszawskim nautilusie polecają do tego ca one, emit 20 od dynaudio... Zgadnij dlaczego?:) Oczywiście dynaudio emit to udane kolumny i w tym momencie uwaga jest trafna. Znacznie taniej można upolować jednak duże elac b6.2 ale ich dźwięk jest na prawdę zacny. Ciepły gęsty a dokładny. Oprócz dwóch wspomnianych konstrukcji polecam jeszcze sprawdzić studio 16 Hz canto one. Mikrusy z duszą. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 12 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2020 Pisałem że na monitorki chciałbym wydać około 1000 zeta, te ostatnie są sporo droższe. Macie może doświadczenie z MA MR1 do rocka i metalu tylko teraz z czym to z parować, Celuje w Denona bo używam. Tylko ten mniejszy M41 i tak pewnie zagra inaczej niż F109. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 marca 2020 Udostępnij Napisano 12 marca 2020 Jeśli cenisz sobie cieplejsze brzmienie to zwróć uwagę na Heco Aurora 300 lub Indiana Line Nota 240x. Jeśli ma to być zestaw do sypialni to możesz także pomyśleć o Topping mx3, a wtedy zostaje Ci budżet na streamer i lepsze głośniki. Pytanie jaki budżet na całość zakładałeś i jakiej wielkości jest sypialnia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2020 Udostępnij Napisano 13 marca 2020 Ja podobnie,,. wolał bym Aurora 300 albo jednak używane Tannoy M2. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 14 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2020 Sypialnia jest około 15m2 A może jakąś elektronikę prócz tej z tytułu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4MiL Napisano 15 marca 2020 Udostępnij Napisano 15 marca 2020 Posiadam Cambridge Audio One oraz kolumny podstawkowe Monitor Audio Silver 1. Uważam że jest to dobry zestaw o ile nie bardzo dobry... Bas jest świetny, miekki, długi, kolumny grają bardzo nisko. Tony wysokie też super. Natomiast wg mnie tony średnie nie są super szczegółowe, są po prostu trochę plastyczne... specyficzne. Słucham różnego rodzaju muzyki, zestaw najgorzej radzi sobie wg mnie z muzyką rock, metal. Natomiast świetnie techno, hip hop, dance. Kupiłem kolumny używane, jeśli dobrze poszukasz możesz znaleźć je w dobrej cenie. Szukałem też MA bronze 2 jednak silvery były w podobnej cenie więc zdecydowałem sie dopłacić i mieć kolumny o klasę wyższą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2020 Udostępnij Napisano 16 marca 2020 Cambridge audio One jak na miniturowy systemik to jest bardzo wydajny. Masz kilka innych podobnych ale moim zdaniem akurat ONE jest dobrze wyceniony względem dzwięku który oferuje. 8 godzin temu, K4MiL napisał: Słucham różnego rodzaju muzyki, zestaw najgorzej radzi sobie wg mnie z muzyką rock, metal. Natomiast świetnie techno, hip hop, dance. Bo kolumny są detaliczne, sztywne. Do rocka trzeba by podłączyć coś łagodniejszego na górze, miękkiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 16 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2020 A właśnie potrzebuję coś do rocka i metalu. Te macie na myśli ? bo cena za parę jak pół darmo. https://www.euro.com.pl/kolumny-audio/indiana-line-nota-240-xl-orzech.bhtml Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2020 Co tak ucichło ? Czyżby wirus odstraszył forumowiczów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 to surroundy do kina domowego a nie do stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 20 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2020 No to ja już zielony, szukam właśnie takiego małego stereo. Wiadomo że każdy sprzedawca poleca swoje. A co powiecie na MA MR1 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Mam i bardzo sobie chwalę. Oszczędnościowo wykonane obudowy, ale technika głośnikowa całkiem przyzwoita. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 20 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2020 A z czym używasz te MR1 ? czy też jako stereo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 (edytowany) Służą mi jako biurkowy zestaw stereo. Ustawione są w sposób daleki od optimum. Towarzystwo też mają takie sobie - stary NAD jako wzmacniacz i wyjście liniowe komputera jako źródło. Ale i tak zgrają przyzwoicie. Bas jest sprężysty i potężny, Bardzo dobrze ogniskują wokale. Nie mam większych zastrzeżeń. Jak na pieniądze za które je kupiłem - rewelacja. Edytowano 20 marca 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 20 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Osobiście mam MR2 i jestem bardzo zadowolony. Wiem że to trochę inny kaliber, ale charakterystyka powinna być podobna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Technika obecna w MR była kiedyś wykorzystywana w serii Bronze. Właściwie można powiedzieć, że MR to przemianowana starsza seria Bronze BR. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 21 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2020 Może ktoś zaproponuje MR1 w rozsądnej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martino ermando Napisano 31 marca 2020 Udostępnij Napisano 31 marca 2020 (edytowany) Dnia 11.03.2020 o 09:32, borys napisał: Zwracam się do użytkowników CA ONE z jakimi monitorami używacie tego sprzętu. Osobiście myślałem nad Monitor audio MR1 lub MR2. Obecnie użytkuję MR2 z Denonem F109 i brzmienie bardzo mi pasuje. Natomiast ONE ma być drugim zestawem Showbox jiofi.local.html tplinklogin do sypialni taki podręczny więc może wystarczą MR1. Czy ktoś używa ONE w takiej konfiguracji ? albo poleci inny sprzęt co ma wszystko w jednym, kompatybilność z iphone też mile widziane. Jeśli ma to być zestaw do sypialni to możesz także pomyśleć o Topping mx3, a wtedy zostaje Ci budżet na streamer i lepsze głośniki. Pytanie jaki budżet na całość zakładałeś i jakiej wielkości jest sypialnia? Edytowano 31 marca 2020 przez martino ermando Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 31 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Sypialnia około 15m znalazłem zestaw CA ONE + indiana tesi 261 to już ciut większe monitorki, przedni basrefleks też mile widziany. Używa ktoś takiego zestawu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Dnia 21.03.2020 o 10:29, borys napisał: Może ktoś zaproponuje MR1 w rozsądnej cenie. Zapraszam. Dam Ci na nie dobrą cenę. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts