1Ender Napisano 24 marca 2020 Udostępnij Napisano 24 marca 2020 Bo autor tak chce. BTW, za 7000 zł to bym sobie nie kupił as 1100. Gdybym miał taki budżet to szukałbym jakiegoś używanego wzmacniacza zaliczanego do Hi Endu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2020 Udostępnij Napisano 25 marca 2020 autor tak chce ale trzeba mu powiedzieć że to złe rozwiązanie. Jak masz korzystać z RRE w RN602 to po co ci AS 1100. Zepsujesz cały wzmacniacz. Sprzedaj go a kup Malinkę, tanią Yamahe WXAD 10 albo BluSound. Źródło jest tak samo ważne jak wzmak. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 25 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2020 Sprzedam, sprzedam. Dopytywałałem o rozwiązanie tymczasowe, kilkudniowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SamyBoy13 Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Dnia 25.03.2020 o 06:26, terracan1929 napisał: Sprzedam, sprzedam. Dopytywałałem o rozwiązanie tymczasowe, kilkudniowe. I jak byles wstanie nabyc ten wzmacniacz? Jestem ciekawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 27 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2020 (edytowany) Niedostępny. Namierzyłem go na stronie SklepTonsilu,rzekomo miała być duża dostępność. Ale coś mnie tknęło i przed "włożeniem do kosza" dopytałem mailowo o stan faktyczny. Nazajutrz przszyszłą odpwowiedź - Niedostępny. Znalazłem jeszcze na duńskiej stronie https://www.av-connection.com/. Cena jest niższa niż była w Polsce po upuście , ale niestety tylko srebrny egzemplarz jest dostępny, a mnie interesuje tylko czarny. Także z zakupu wyszły nici. ........ ,a że sytuacja w kraju robi się coraz mniej ciekawa, to i ciśnienie na nowy zakup trochę spadło..... Edytowano 27 marca 2020 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Model starszy, używany, ale półkę wyżej czyli as 2000 + odtwarzacz cds 2000 masz za 5500 zł https://m.olx.pl/oferta/sprzedam-wzmacniacz-yamaha-as-2000-cd-s2000-CID99-IDBaXG1.html#position=8&page=2 Nowa as 1100, sprawdź dostępność model niżej za 6200 zł https://www.tophifi.pl/yamaha-a-s1100-czarny.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 27 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Dzięki 1Ender za zainterowanie. To właśnie Tophifi poinformowało mnie,o zakonczeniu sprzedaży/wyprzedaniu A-S1100 i majowej premierze następcy A-S1200. Szukałem gdzieś indziej i stąd te sklepy , o których wspomniałem w poście wyżej. Dziękuję za link z ofertą (faktycznie niezłą), ale na razie daję sobie siana z wydawaniem siana. Zobaczę co przyniosą kolejne 2-3 miesiące i wtedy wrócę do tematu. Bo pókico wygląda to mało optymistycznie..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 3 godziny temu, terracan1929 napisał: Namierzyłem go na stronie SklepTonsilu Czy to "TEN" Tonsil sprzedaje Yamahę? Chyba jakieś bzdury..🤪Lepiej było zgłosić się do Polskiego dystrybutora. Najpewniejsze źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 28 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2020 Ja pazdrawlaju..... Poslki dystrybutor już miał ZEROWE stany. Szukałem więc gdzieś indziej. I znalazłem. https://www.skleptonsil.pl/amplitunery-stereo-sieciowe,c147.html Do teraz mają go w ofercie. Poczytajcie najpierw wątek, zanim zaczniecie kręcić bekę...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 marca 2020 Udostępnij Napisano 28 marca 2020 (edytowany) W tym budżecie szedłbym oczko wyżej w as 2100 jeżeli nowy, ewentualnie używany ten z ww linku starszy model as 2000, za 5000 zł, razem z odtwarzaczem . https://www.skleptonsil.pl/wzmacniacz-yamaha-a-s2100,id1260.html Mógłbyś też rozważyć używaną Yamahe pre + końcówka mocy. Znajomy ma na sprzedaż. W bardzo dobrych pieniądzach. Około 55% - 60 % zakładanego budżetu. Można coś jeszcze urwać z ceny. Jak coś pisz pw. Pozdrawiam Edytowano 28 marca 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 7 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2020 (edytowany) Witam .Czy ktos moze juz sie podzielic wiedza na temat roznic miedzy 1100 a 1200 ,ze roznice w budowie sa to wiem ale czy jest roznica w dzwieku ? Pozdrwiam Edytowano 7 czerwca 2020 przez Himling Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 7 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2020 Musiałbyś pytać w Tophifi. Ale i tam mieliby problem , bo 1100 nie mają i porównania nie da się przeprowadzić. I wątpie czy ktoś , kto ma prywartnie 1100 ,zdecydował się na zmianę na 1200, przy tak dużej różnicy w cenie......Chyba jeszcze za szybko....... Poniewż byłem poważnie zainteresowany zakupem 1100, zadzwonili do mnie z propozycją na 1200. Ale że odbyło to się dzień po zakupie przeze mnie 701 , i cena proponowana była dużo wyższa od poprzedniej ceny 1100, to póki co dałem sobie spokój. Ale za kilka miesięcy go zakupię Osłucham się w 701, cena na 1200 jeszcze trochę spadnie - powiedzmy do 7500.....i wtedy....go shop... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Troche poczekasz Ogólnie z dostępnością tego modelu jest słabo. Na wszystkie sklepy mają 3 Top HiFi. Więc na polskim necie nie znajdziesz obiektywnych różnic i opinii o tym wzmaku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 8 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 7 godzin temu, S4Home napisał: Troche poczekasz Już pierwszego dnia dostępności proponowali 8500, więc za jakiś czas jeszcze coś obniżą. 1100 chodziła ostatni po 6200. Trochę więcej mogą chcieć za 1200, ale nie 3000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 Ale w Polsce? Bo w UK i Niemczech to wiem że dostaniesz je taniej. Ja nie wyceniałem. Pytam jedynie. Ale na opinie to na pewno poczekasz - OBIEKTYWNE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazzsky Napisano 7 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2023 Witam, trochę czasu minęło, czy mamy tu jakieś opinie, porównanie 😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 8 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2023 (edytowany) Trochę czasu minęło , 1200 gra już u mnie ponad dwa lata . Jeśli chodzi o różnice które widać wizualnie ,to w 1200 pojawiła się regulacja natężenia podświetlenia , transformator jest toroidalny, pojawiły się znaczniki przy potencjometrze, zmodyfikowano napisy na ściance frontowej . Jeśli chodzi o zmiany w budowie, to poza wspomnianym trafo zmieniły się jakieś poszczególne elementy . Co dokładnie to nie pamietam, a jadę właśnie autem na narty i nie za bardzo mam jak szukać w necie 😀hehe Co do zmiany w graniu, to jest kilka artykułów w prasie branżowej porównujących oba wzmaki . Podobno 1200 gra lepiej,z większym basem. Osobiście nie porównywałem , kupiłem od razu 1200. Pozdro spod Monachium 😀 Edytowano 8 stycznia 2023 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazzsky Napisano 2 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 Ciekawe jak by zagrała Yamaha A-S1200 z moimi Fyne 502sp w porównaniu do Marantz PM8006 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 10 godzin temu, Jazzsky napisał: Ciekawe jak by zagrała Yamaha A-S1200 z moimi Fyne 502sp w porównaniu do Marantz PM8006 A czego Ci brakuje? Co jest nie tak w tym połączeniu? One wyglądaja jak zwykle. Ale jak chcesz wykrzesać potencjał z modeli SP to warto do nich podłączyć coś lepszego. Także od AS 1200. On jest droga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts