Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
e_tomi

Denon x2600h menu serwisowe

Recommended Posts

Witam.

Wymieniłem dzisiaj dekoder ze starego boxa na 4k ultrabox. Po podłączeniu do wejścia 1 cbl/sat wyświetla mi napis: "Zawartość ta nie może zostać wyświetlona gdyż twój tv nie obsługuje HDCP 2.2". Gdzieś tam doczytałem, że można to zmienić ustawieniami w menu serwisowym, ale nie wiem jak wejść do tego menu. Dla x1400/x2400 jest to wciśnięcie PRESET CH- oraz ZONE 2 SOURCE na 3 sek. Zna ktoś może kombinacje przycisków dla x2600?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A czy tv jest 4k czy FullHD tylko? Ja miałem kiedyś podobny problem, w menu Amp AV przesyłanie z auto miałem na 4k ustawione i cos kiedyś sprawdzałem na FullHD tv i zero obrazu było.
Factory reset:
Turn off the power using [http://manuals] .

Press [http://manuals] while simultaneously pressing TUNER PRESET CH + and TUNER PRESET CH –.

Remove your fingers from the two buttons when “Initialized” appears on the display.

Before returning the settings to the default settings, use the “Save & Load” function from the menu to save and restore the details of various settings configured on the unit.link

You can also reset all settings to the factory defaults using “Reset” - “All Settings” in the menu.link

Factory menu:
Press and hold the main unit’s ZONE2 SOURCE and STATUS at the same time for at least 3 seconds.
Wszytko w instrukcji jest tylko trzeba poświęcić 2min na poszukanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To mam kolejny problem. Po tych zmianach i po zabawach w ustawieniach nie mam dźwięku z TV (netflix, telewizja naziemna). Wcześniej jak włączałem Netflixa to AVR automatycznie przełączał się na TV AUDIO. Kabelki bez zmian. Jedynie co się zmieniło to dekoder, ustawienia z postu wyżej i zmieniałem ustawienia w sekcji Video, ale teraz już nie mogę wrócić do stanu sprzed zabawy. Jakieś pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Moim zdaniem ustawienia HDCP powinny być zmienione na dekoderze a nie na amplitunerze.

Telewizor zapewne jest Full HD stąd ten problem.

Dokładnie to samo jest przy podłączaniu FBOX ATV od Fergusona. Ale tam zmienia się to na urzadzeniu. A amplituner nadal jest ustawiony na nowszy protokół. Wszystko śmiga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

sprawdzę czy w dekoderze są ustawienia związane z HDCP i jak coś to zmienię i sprawdzę. Rozumiem, że jakby miał TV z 4k to nie było by problemu

Edytowano przez e_tomi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dopiero dzisiaj mogłem pobawić się z ustawieniami. Musiałem zrobić reset ustawień AVRa i poustawiać na nowo, a podpięte mam tak, że AVR jest podpięty z TV przez HDMI ARC, a dekoder z TV przez HDMI i na razie wszystko śmiga. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wcześniej przed zmianą dekodera, był on podłączony do AVRa do wejścia CBL/SAT i to działało, po zmianie dekodera  AVR wyświetlał mi  "Zawartość ta nie może zostać wyświetlona gdyż twój tv nie obsługuje HDCP 2.2"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po prostu ominąłeś amplituner.

Czyli to problem taki jak mówiłem. Nie zgadzały się protokoły HDCP. W Ferguson ATV jest dokładnie to samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nawet fajnie to działa. Wyłączając TV, wyłącza się AVR i dekoder, każdym z 3 pilotów można regulować głośnością ARVa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Możesz ustawić wyłączanie wspólne albo włączanie wspólne albo jedno i drugie.

Ja nie zawsze chce żeby z dekoderem uruchamiał się amplituner. Dla mnie to na przykład ważne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 24.03.2020 o 07:24, S4Home napisał:

Możesz ustawić wyłączanie wspólne albo włączanie wspólne albo jedno i drugie.

Ja nie zawsze chce żeby z dekoderem uruchamiał się amplituner. Dla mnie to na przykład ważne.

 

Witam. 

Spotkał mnie opisywany wyżej problem i zaraz będę próbował waszych rozwiązań. Ale widzę że ostatnio podane rozwiązanie, jak i to przez kabel optyczny uniemożliwiają wyświetlanie menu amplitunera podczas oglądania tv. Trzeba zmienić wejście HDMI na TV. A próbował ktoś konwerterów Hdcp?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...