wid #1 Napisano 16 marca 2020 Witam. Tak jak w temacie co myślicie o takim połączeniu: Telefon w tym wypadku S8 > DAC> wzmacniacz. Pytanie z takich ciekawostek.:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 16 marca 2020 Witaj, Oczywiście jest to dobre rozwiązanie ale trochę problematyczne, ponieważ jesteś uważany na kablu z tym telefonem. Możesz rozwiązać tę kwestię Yamahą wxad10 lub rozdzielić system na np. Audio Pro Link 1 + Cambridge Audio DAC Magic 100. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wid #3 Napisano 16 marca 2020 Na co dzien mam laptopa podlaczonego pod dac. Ale chcialem sprawdzic właśnie S8 jak sobie poradzi podłączony pod dac. Wstawanie z kanapy rozwiązalem w ten sposób że łącze się inna komórka pod tą którą jest połączona z dac Ale teraz pytanie co sądzicie o opcjach dostępnych w s8 odnośnie dźwięku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BaliGdynia #4 Napisano 16 marca 2020 Przenośny dac Audioquest DragonFly Red lub Cyrus Soundkey polecam. Przerabiałem dwa i Cyrus wygrał bo jest mniejszy i bardziej funkcjonalny. Wiadomo przenośny ale w domu też można odłączyć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marecki #5 Napisano 16 marca 2020 3 godziny temu, Q21 napisał: Audio Pro Link 1 Zainteresował mnie ten odtwarzacz, ale nie mogę nigdzie znaleźć dokładniejszych informacji dotyczących odtwarzanych plików. Czy odtwarza pliki 24 bit i czy ma tryb gapless? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 17 marca 2020 Uważaj na te odtwarzacze sieciowe. Firmy ktore nie mają w tym doświadczenia zaraz będą miały problem z aplikacja i aktualizacjami. Tak było np z NADEM az połączył siły z Bluos. Moim zdaniem bezpieczniej jest WXAD10 od Yamahy. A jak chcesz sprawdzić ten telefon to polecam jak Bali - Cyrus Sounkey. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BaliGdynia #7 Napisano 17 marca 2020 Ja jeszcze zamierzam zmienić telefon aby lepszy dac był. LG V40 i V30 mają bardzo dobry Hi-Fi Quad DAC na pokładzie, w nowszych modelach już ich brak.Audioquest Dragonfly nie przypasował mi, ale Cyrus już tak, w domu mam przez jck-2rca i super połączenie. Szczerze nie spodziewałem się iż z urządzenia które kosztowało mniej niż 300zl może być taki dźwięk. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wid #8 Napisano 17 marca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Uważaj na te odtwarzacze sieciowe. Firmy ktore nie mają w tym doświadczenia zaraz będą miały problem z aplikacja i aktualizacjami. Tak było np z NADEM az połączył siły z Bluos. Moim zdaniem bezpieczniej jest WXAD10 od Yamahy. A jak chcesz sprawdzić ten telefon to polecam jak Bali - Cyrus Sounkey. Chyba się nie zrozumieliśmy :) mam S8 podłączonego pod DAC magic 100 i do wzmacniacza i dźwięk idzie do kolumn :) chodzi mi o to jakie macie zdanie na temat takiego podłączenie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof29 #9 Napisano 17 marca 2020 Korzystasz z mikro USB w S8? Jakim kablem ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wid #10 Napisano 17 marca 2020 Mam przejściówke oryginalna usb-c na USB A dalej kabel z dac100 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #11 Napisano 17 marca 2020 17 godzin temu, marecki napisał: Zainteresował mnie ten odtwarzacz, ale nie mogę nigdzie znaleźć dokładniejszych informacji dotyczących odtwarzanych plików. Czy odtwarza pliki 24 bit i czy ma tryb gapless? Zarówno gapless jak i pliki 24bit są wspierane. Odnośnie problemów z aplikacjami to właśnie aplikacje ogolno dostępne takie jak właśnie dts play fi otrzymują częściej aktualizacje niż dedykowane apki. Sam korzystam z aplikacji open source i uważam, że jest to świetne rozwiązanie. Plusem Audio Pro Link 1 jest to, że możesz potraktować urządzenie jako transport i pójść sygnałem do przetwornika uzyskując brzmienie ciekawsze niż yamaha wxad10. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #12 Napisano 18 marca 2020 Ciężko powiedzieć. Ja nie mam żadnego doświadczania z podłączeniem telefonów po USB do DACa. Żadnego Myślę że koledzy z branży też tak nie robili i mało ogólnie kto. Moim zdaniem Ty się idealnie nadajesz do testera. Jedyni powiedzą to transport nie ma znaczenia w takim razie. Inni powiedzą bzdura to właśnie transport dlatego ma. Wypożycz WXAD 10 i porównaj oba rodzaje podłączenia do wzmaka. I Ty nam daj wnioski. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wid #13 Napisano 18 marca 2020 jeszcze jest taka opcja w telefonie, raczej to są testy z czystej ciekawości. włączyłem Skaler UHQ i faktycznie zmiana w dźwięku jest, posłucham dłużej i coś napiszę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #14 Napisano 19 marca 2020 Nie przyznawaj się Wielu audiofilów mówi korektorom - NIE Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #15 Napisano 19 marca 2020 Niejednoktornie korzystałem z telefonu jako źródła i niestety nie jest to najlepsze rozwiązanie. Dodatkowo eq więcej zepsuje niż poprawi więc bym siebie odpuścił. Jak chcesz to możesz wypożyczyć u nas wxad10 i Audio Pro Link 1 + ca dac magic 100 + optyk. Sam usłyszysz różnicę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #16 Napisano 20 marca 2020 A ja nie korzystałem i nie wiem. Dlatego właśnie polecam sprawdzić z WXAD10 i po prostu porównać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach